از شرارت تا تلاش برای معاش | خبر کرمان

همیشه دردهای نوشته و نانوشته و فریاد در گلوی خبرنگاران در زمینه حلقه مفقوده روند وصل کردن افرادی که جرم و اعتیاد را ترک کرده و قصد عزیمت به دنیای سالم‌ را دارند، ایجاد اشتغال پایدار بوده؛ رخداد مبارکی که در بنیاد تعاون زندانیان کرمان با همت خیرین و همراهی بخش خصوصی و البته اراده […]

همیشه دردهای نوشته و نانوشته و فریاد در گلوی خبرنگاران در زمینه حلقه مفقوده روند وصل کردن افرادی که جرم و اعتیاد را ترک کرده و قصد عزیمت به دنیای سالم‌ را دارند، ایجاد اشتغال پایدار بوده؛ رخداد مبارکی که در بنیاد تعاون زندانیان کرمان با همت خیرین و همراهی بخش خصوصی و البته اراده کسانی که تا دیروز مجرم نامیده می‌شدند و امروز برای معاش حلال کمر همت را بسته‌اند، به واقعیت پیوسته است.

نذیر کرمان –  بررسی‌ها و پژوهش‌های مختلف، بانی بسیاری از جرائمی که افراد مرتکب می‌شوند را فقر می‌داند، فقری که در فرهنگ، اجتماع و اقتصاد افراد ریشه می‌دواند و بعد از مدتی دلیل و توجیهی می‌شود برای انجام جرائم بسیار؛ جرائمی که گاهی منجر به نابودی زندگی انسان‌ها می‌شود و روند زندگی اعضای یک یا چند خانواده را نیز به منجلاب می‌کشاند.

رویت دور باطل و تسلسل ناقص ترک معتادان و آزاد شدن زندانیان بعد از تحمل دوره محکومیت یا ترک اعتیاد و بازگشت آنان به همان شرایط قبل، ابتلا به اعتیاد و باز هم تکرار جرم، قصه پرغصه پرتکراری است که دل هر بیننده را به درد می‌آورد و شده استخوان لای زخم و فریاد در گلوی خیلی افراد از جمله خبرنگاران که باید چشم بینا و گوش شنوای جامعه باشند.

اکنون بنیاد تعاون زندانیان کرمان با سردمداری مردی از تبار خیرین که بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان از اموال و دارایی خود را در راستای ایجاد اشتغال و کارآفرینی در طبق اخلاص گذاشته و آنها را وقف تامین سلامت و رفاه زندگی دیگران کرده است، بیش از ۲ سال قبل چهره ای دیگر به خود گرفت و آمار جذب زندانیان رای باز کرمان را به اشتغال و حرفه آموزی بالا برد.

چنانچه به گفته مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان کرمان که تمام قد برای ایجاد اشتغال پایدار زندانیان ایستاده، اکنون سه هزار و ۳۰۰ مددجوی زندان‌های کرمان توسط این بنیاد مشغول به کار شده اند که از این تعداد هزار و ۸۵۰ مددجوی رای باز به صورت “زندان با کار” در خارج از زندان و هزار و ۴۵۰ نفر نیز در زندان کار می‌کنند و به اصلاح “اشتغال نشسته” دارند.

از شرارت تا تلاش برای معاش

بیرون آمدن دست بخش خصوصی از آستین حامی

دیدن افرادی که تا دیروز مجرم اطلاق می‌شدند و اکنون با اراده و انگیزه برای معاش خود و خانواده و البته آبادی این سرزمین تلاش می‌کنند در مجموعه کشت و صنعت حامی ماهان کرمان برایم نقطه امید و ریسمان و دست آویزی برای اوج گرفتن و رهایی از آمارهای پرتکرار اعتیاد و جرائمی مانند سرقت شد.

حالا با اندیشه خیراندیش و دست حامی انسان‌هایی که خوب زندگی کردن را فقط برای خود نمی‌خواهند و دنیا برایشان با حمایت و خوشحال کردن دیگران رنگ شادی به خود می‌گیرد؛ راه برای خوب بودن و انسان‌وار زیستن بزهکاران هموار شده است تا با تلاش و تحرک، رنگ خوشبختی به زندگی‌شان بپاشند.

با ورود به مجموعه کشت و صنعت حامی، چشم‌هایم خیره مانده بود. شنیده بودم که بنیاد تعاون زندان کارهایی را برای ایجاد اشتغال زندانیان خارج از زندان انجام داده اما ندیده بودم.

بارها برای بازدید از زندان کرمان رفته و اشتغال داخل زندان مرکزی را دیده ام. آخرین بار بیستم اسفند سال گذشته بود که برای افتتاح کارگاه دوچرخه‌سازی با سرمایه گذاری ۳۰ میلیاردی آن هم توسط مردی به نام سید مجتبی گلستانی کرمانی که به گفته خودش شروری خطرناک بوده و در دهه ۸۰ با غل و زنجیر به زندان آورده شده؛ رفتم.

حس زیبای آن روز را هرگز فراموش نمی‌کنم، زندان کرمان با اشتغال آفرینی و البته ارائه برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی؛ ورزشی و مذهبی به کارخانه انسان سازی تبدیل شده که قابل تقدیر است.

اما امروز حال و هوای بهاری مجموعه کشت و صنعت حامی و شرایط حاکم بر آن، حال دلم را چنان تغییر داد که سرمست از بودن دستم را از شیشه خودرو در حال حرکت که راننده‌اش مدیر بنیاد تعاون بود و قصدش معرفی اتفاقات مبارکی که در این مجموعه رقم خورده به خبرنگاران، بیرون آوردم و خدا را از ته دل به خاطر خلق انسان‌های خوب شکر کردم.

خنکای هوای صبحدم فروردین صورتم را نوازش می‌داد از کنار استخر پرورش ماهی، مزارع، باغ‌ها، گلخانه و کارگاه‌های تولید محصولات مختلف حامی گذشتیم و به این فکر می‌کردم که کافی است انسان بخواهد و اراده کند لذا همان می‌شود که اراده کرده، روزگار انسان همان اندیشه‌ای است که همواره در فکر خود می‌پرواند و همان همتی است که به موجبش دست بر زانو می‌گذارد و یا علی می‌گوید و نهایت می‌شود اتفاقی مبارک مانند این مجموعه کشت و صنعت.

از شرارت تا تلاش برای معاش

بر مدار عشق

شنیدن از مجموعه دامپروری حامی زیباترین داستان واقعی امروز بود که حال دلم را بهبود بخشید. اطلاع از پاک شدن جوانی که روزگاری نه چندان دور در دام دیو اعتیاد بوده و علاوه بر آن به توزیع مواد مخدر نیز می‌پرداخته. جوانی حدود بیست و چند ساله که اعتیاد در اوج جوانی پیرش کرده بود چنانچه دندانی در دهان نداشته و اکنون به گفته آقای برخوری ضمن پاک شدن از اعتیاد و آراسته شدن ظاهر، مسئولیت واحد دامپروری مجموعه کشت و صنعت را برعهده دارد و آبرو و نقطه اتکایی شده برای خانواده اش که روزگاری از وی گریزان بودند.

دوران محکومیتش به اتمام رسیده اما به دلیل مهارت پیدا کردن در این مدت، همچنان در مجموعه کشت و صنعت حامی مشغول به کار است زیرا این مجموعه شغل پایدار ایجاد کرده و افرادی را که در حرفه خود ماهر می‌شوند از دست نمی‌دهد.

این جوان به مدد کانون اصلاح و تربیت ازدواج هم کرده و خانواده تشکیل داده است.

فرد دیگری که مسئولیت بخش ادوات کشاورزی را برعهده دارد، قاچاقچی قهار مواد مخدر و خود نیز درگیر اعتیاد بوده است.

این موضوع را حین نگارش گزارش و با تماس با مدیر تعاون زندان متوجه شدم او حالا مسئول بخش ماشین آلات است و اعتیادش را ترک کرده و اقتصاد خانواده اش را از راه کار کردن تامین می‌کند که به گفته آقای برخوری درآمد خوبی هم دارد.

اما دیگر فردی که بنیاد تعاون گردش زندگیش را بر مدار عشق قرار داده، فردی است که اعتیاد شدید به مواد مخدر داشته او نیز قاچاقچی مواد بوده است.

او با تلاش‌های خیرخواهانه عوامل زندان و بنیاد تعاون، اعتیادش را ترک کرده و علاوه با کار در کشت و صنعت حامی قصد دارد با کمک بنیاد تعاون زندگی فروپاشیده اش را احیا کند و چینی شکسته دل زن و فرزندانش را با اکسیر مهر بند بزند.

این مرد که به واسطه گرفتار شدن در دام اعتیاد، همسرش از وی جدا، ۲ فرزندش به پروشگاه تحویل داده و دختر ۱۱ ماهه اش به دلیل اعتیاد مادربزرگش گرفتار اعتیاد شده حالا در مجموعه کشت و صنعت حامی مشغول به کار است و درآمد خوبی دارد. او در تلاش است با کمک بنیاد تعاون زندان، همسر و فرزندانش را به زندگی برگرداند.

مدیر تعاون زندان می‌گوید قصد داریم در تهیه منزل به وی کمک کنیم و همسرش را به خانه برگردانیم.

او اکنون با وجود شغل آبرومند و درآمد خوبی که دارد خودش سرپرستی بچه‌ها را قبول کرده و در آرزوی روزهای بهتر چشم یاری به بنیاد تعاون دارد.

اما مجتمع کشت و صنعت حامی ماهان شامل کارخانه تولید مربای تک نفره و کارگاه‌های تولید فلافل، تولید سبزی خشک و منجمد، تولید انواع شیرینی، مزارع و باغات کشاورزی است که هر کدام دنیایی از علم و فناوری و البته حمایت از آدم‌هایی با قصه‌های متفاوت را در دل خود جای داده است.

اقدامات حرفه ‌آموزی و اشتغالزایی پایدار زندانیان توسط اداره ‌کل زندان‌های استان کرمان و بنیاد تعاون زندانیان کار خیری است که شاید باقیات صالحاتی باشد که افراد دخیل در به وجود آمدن آن را؛ تا ابد سرشار از خیر و برکت خود کند.

از شرارت تا تلاش برای معاش

روند کاهشی بازگشت به ندامتگاه با مهارت آموزی

مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان کرمان از اشتغالزایی و تلاش برای مهارت آموزی زندانیان می‌گوید و اذعان دارد که ایجاد اشتغال پایدار روند بازگشت زندانیان را به ندامتگاه‌ها کاهش داده است.

امان الله برخوری افزود: طی ۲ سال گذشته ۲۲ واحد تولیدی با مشارکت بخش خصوصی و بنیاد تعاون زندانیان در کرمان احداث و برای هزار و ۱۰۰ نفر ایجاد اشتغال شده چنانچه میزان پرداخت حقوق و مزایا به زندانیان که قبل از ۲ سال گذشته حدود ۷۰۰ میلیون تومان بوده اکنون به حدود ۱۰ میلیارد تومان رسیده است که بیانگر افزایش آمار اشتغال پایدار است و البته رتبه بنیاد تعاون کرمان را از آخر به چهار استان برتر کشور رسانده که خبر بسیار مسرت بخشی است.

وی تصریح کرد: مددجویان رای باز که در دوران محکومیت خود کار می‌کنند در صورت کسب مهارت می‌توانند بعد از آزاد شدن از زندان نیز در همین مجموعه‌ها مشغول به کار شوند.

مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان کرمان با بیان اینکه ۱۶ فرودین امسال نهالستان مجتمع کشت و صنعت ماهان به متراژ پنج هکتار و کاشت ۵۰ هزار اصله نهال افتتاح شد افزود: این نهالستان با هدف توسعه فضای سبز، اشتغالزایی و تولید نهال‌های سازگار با شرایط اقلیمی منطقه فعالیت می‌کند.

وی تصریح کرد: زندانیان رای باز مرتکب جرائم مختلف غیر از سرقت در مجموعه کشت و صنعت حامی ماهان کرمان مشغول به کار می‌شوند تا ضمن حرفه آموزی درآمد کسب کنند.

از شرارت تا تلاش برای معاش

بنیاد تعاون زندانیان نیازمند مشارکت خیران و شهرداری

برخوری گفت: بنیاد تعاون زندانیان برای فروش محصولات تولید شده توسط مددجویان زندان‌های استان کرمان نیازمند مشارکت دستگاه‌های اجرایی مختلف و خیران است.

وی به احداث کارگاه مصنوعات فلزی با حضور مددجویان زندان‌ها اشاره کرد و افزود: شهرداری کرمان در زمینه تامین المان‌ها (نمادها) شهری و مصنوعات فلزی مورد نیازش از محصولات تولید شده در کارگاه‌های بنیاد تعاون زندانیان استان کرمان استفاده کند.

مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان کرمان اظهار داشت: تعدادی از بیلبوردهای تبلیغات شهری شهرداری نیز به منظور تبلیغات محصولات در اختیار بنیاد تعاون زندانیان قرار گیرد.

وی گفت: حدود ۸۰ درصد ظرفیت اشتغالزایی بنیاد تعاون زندانیان به بخش خصوصی واگذار شده است.

برخوری از تشکیل مرکز رشد و نوآوری با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان و تشکیل زنجیره کامل تولید و فرآوری محصولات کشاورزی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: احداث استخر با پنج و نیم هکتار مساحت برای پرورش ماهی قزل آلا به عنوان بزرگترین استخر کشور، ایجاد ۶ هزار متر مربع گلخانه‌ توت فرنگی، راه اندازی کارگاه و کارخانه‌های شیرینی پزی، بسته بندی خشکبار، تولید مربای هویچ، فرآوری سبزی، تولید زغال چوب، سرکه چوب و تولید فلافل از جمله سرمایه گذاری‌های بنیاد تعاون زندان در مجموعه حامی است.

وی افزود: همچنین کارخانه تولید نوار طب، لوله و اتصالات آبیاری در جنوب کرمان راه اندازی می‌شود و کارگاه تولید کفش چرم با اشتغال ۲۰ مددجوی زن زندان در بم و با حمایت اداره کل اوقاف و فرهنگ و ارشاد اسلامی کارگاه‌های تولیدی محصولات عفاف و حجاب در استان کرمان راه اندازی خواهد شد.

میراث فرهنگی برای فروش محصولات زندانیان به کمک بنیاد تعاون بیاید

وی کیفیت و تنوع صنایع دستی تولیده توسط مددجویان زندان‌های کرمان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: اداره کل میراث فرهنگی با در اختیار گذاردن مکان مناسب برای فروش این محصولات تولیدی، بنیاد تعاون زندانیان کرمان را یاری کند.

از شرارت تا تلاش برای معاش

یک انتقاد به شهرداری

وی با بیان اینکه محصولات تولید شده توسط مددجویان از کیفیت بسیار خوبی برخوردار هستند گفت: با این وجود برخی ادارات دولتی و دستگاه‌های اجرایی برای خرید محصولات مورد نیاز خود به استان‌های دیگر مراجعه می‌کنند.

برخوری ادامه داد: شهرداری کرمان یکی از این دستگاه‌هاست که با وجود کارگاه تولید مصنوعات فلزی در کرمان که مددجویان زندان‌ها محصولات آن را تولید می‌کنند اما مصنوعات و المان‌های فلزی شهری را از استان‌های دیگر تهیه می‌کند.

صنعت سبز تولید زغال و تبدیل دود به سرکه چوب

وی به حذف درختان غیراقتصادی مجموعه حامی، هرس درختان و در نهایت استفاده از چوب باقی مانده به عنوان زغال اشاره کرد و گفت: در این مجموعه کوره‌های تولید زغال ایجاد شده است.

برخوردی تصریح کرد: صنعت تولید زغال حامی بدون آلایندگی است زیرا دود ناشی از سوخت چوب نیز با کمترین امکانات به سرکه چوب تبدیل می‌شود که نوعی آفت کش و کود آلی برای رشد درختان است.

از شرارت تا تلاش برای معاش

بنیاد تعاون زندانیان استان کرمان به عنوان یکی از دستگاه‌های متولی ایجاد اشتغال پایدار و مولد برای زندانیان با استفاده از دانش متخصصان و صاحب نظران اقداماتی در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، ایجاد اشتغال و کارآفرینی انجام داده است.

کشت ۲ هکتار زعفران، یک هکتار زیره، ۷۰ هکتار باغ سیاه ریشه شامل آلو، شلیل، به، گوجه سبز، سه هکتار مزرعه اکالیپتوس، گلخانه‌های هیدروپونیک دامپروری با اصلاح نژاد، احداث ۱۸۰ متر سوله جدید و الحاق آن به ۲۴۴ متر سوله موجود، اخذ مجوزهای غذا و دارو، پروانه بهره برداری برای کارگاه‌های تولید مواد غذایی، احداث کارخانه مربای تک نفره، کارگاه تولید فلافل، بسته بندی سبزی منجمد و خشک، ایجاد کارگاه زغال در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ متر، نصب ۱۰ کوره زغال که به ازای هر سه کیلو چوب یک کیلو زغال تولید می‌کند و تولید سرکه چوب از دود زغال از دستاوردهای این بنیاد است.

ایجاد کارگاه‌های فیروزه تراشی در زندان‌های سیرجان و شهربابک با تولید انواع نگین دانه تسبیح پلاک و انواع مصنوعات مسی و فیروزه، ایجاد کارگاه تولید قالی گبه در زندان مرکزی کرمان به منظور صادرات، راه اندازی کارگاه فیلترسازی در زندان مرکزی با کیفیت بالا، راه اندازی و تجهیز کارگاه کارتن سازی با مشارکت بخش خصوصی در زندان مرکزی، راه اندازی و تجهیز کارگاه انواع لوستر در زندان، کارگاه محصولات پزشکی و ارتوپدی با سرمایه گذاری بخش خصوصی در زندان مرکزی، تولید انواع کاور موبایل با چرم طبیعی، کارگاه تولید پادری با استفاده از ضایعات موتور صادرات به عراق، کارگاه خیاطی با ۳۰ دستگاه چرخ خیاطی و تولید سفارشات مورد نیاز زندان، کارگاه پشم ریسی با ۵۰ دستگاه پشم ریسی در زندان‌های مرکزی و بم و جیرفت، احداث ۳۳۰ متر سوله ایجاد اشتغال جنب زندان مرکزی و راه اندازی کارگاه تولید مصالح ساختمانی از دیگر اقدامات انجام شده در راستای اشتغالزایی زندانیان کرمان است.

انعقاد قرارداد با شهرداری کرمان برای انجام عملیات جدول گذاری و پروژه‌های عمران شهری، احداث کارگاه جوشکاری و ساخت در و پنجره، با استفاده از مددجویان زندان‌ها و عقد قرارداد با شهرداری برای ساخت المان‌های شهری نیز از دیگر اقدامات بنیاد تعاون زندانیان کرمان است.

و حالا مددجویان زندان‌های کرمان بعد از گذر سال‌ها پرسه زدن در بی خبری و آلوده بودن به انواع جرم و جنایت با مدد حق و عزم استوار دست بر زانو نهاده و چشم انتظار یاری سبز خیرین، دستگاه‌های دولتی و مردم هستند تا از محصولات تولیدی شان که با برند حامی به بازار عرضه می‌شوند، حمایت کنند.

از شرارت تا تلاش برای معاش

منبع: نذیر کرمان
? از شرارت تا تلاش برای معاش