از رشد مطالبات غیرجاری بانک‌های کرمان تا لزوم همکاری بیشتر در بحث مسکن روستایی

فت فتو/کرمان در جلسه‌ی امروز(ششم اسفندماه) شورای هماهنگی بانک های استان کرمان اعلام شد: لازم است برخی از بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی به ویژه در جنوب کرمان همکاری بیشتری داشته باشند. غلامرضا نویدی مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری کرمان در این جلسه اظهار کرد: در سال گذشته ۶۱۸۵ […]

فت فتو/کرمان در جلسه‌ی امروز(ششم اسفندماه) شورای هماهنگی بانک های استان کرمان اعلام شد: لازم است برخی از بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی به ویژه در جنوب کرمان همکاری بیشتری داشته باشند.

غلامرضا نویدی مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری کرمان در این جلسه اظهار کرد: در سال گذشته ۶۱۸۵ طرح برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ به بانک های استان معرفی شده که ۲۷ درصد آنها موفق به دریافت تسهیلات شده اند.

وی افزود: در تبصره ۱۸ بودجه امسال، میزان ۱۲۷۲ میلیارد تومان به استان ابلاغ شده اما تاکنون تخصیص و جذبی نداشته ایم.

نویدی بیان کرد: در بخش تسهیلات اشتغال روستائی و عشایری ۷۹۱ میلیارد تومان ابلاغ شده و ۶۳ درصد تسهیلات این حوزه پرداخت و تسهیلات اشتغال خانگی استان کرمان ۱۰۲ میلیارد تومان بوده و ۵۸ درصد تاکنون پرداخت شده است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری کرمان گفت: در تسهیلات جزء یک بند ب تبصره ۱۶، امسال ۱۸۶۶ میلیارد بوده و ۶۳ درصد توسط کمیته امداد و بهزیستی جذب شده و در جزء دو بند ب تبصره ۱۶ میزان ۱۳ درصد جذب شده است.

نویدی با اشاره به اینکه در استان کرمان تسهیلات رونق تولید در سال جاری ۴۵ درصد پرداخت شده، افزود: مطالبات سیستم بانکی استان از ۳۱۲۴ میلیارد تومان در سال قبل به ۴۱۸۲ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است.

به گزارش فت فتو، محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تسهیلات تکلیفی امسال افزایش یافته اما در برخی حوزه ها نسبت به عملکرد کشور خیلی عقب هستیم و باید جبران شود، افزود: بانک های خصوصی استان کرمان عملکرد خوبی ندارند در حالی که ۲۲ درصد منابع استان دست آنهاست.

وی با اشاره به اینکه باید گزارش عملکرد بانک های خصوصی ارائه تا در این زمینه فکری بشود، تصریح کرد: پول های مردم استان کرمان در بانک های خصوصی جمع می شود و این منابع را در جای دیگر سرمایه گذاری و هزینه می کنند؛ نزدیک به یک چهارم منابع در بانک های خصوصی است و باید به تکلیفشان در مصارف عمل کنند.

فداکار خطاب به مدیران بانک ها بیان کرد: با وام های خرد، اشتغال ایجاد و مشکلی از مردم حل می شود و باید در پرداخت این تسهیلات همکاری شود. ضمن اینکه تلاش می کنیم شرکت های بزرگ منابع‌شان را به استان منتقل کنند.

همچنین الله داد محمدی دبیر شورای هماهنگی بانک های استان کرمان در این جلسه اظهار کرد: متوسط نسبت مصارف به منابع بانک های کشور به جز تهران بزرگ ۷۲.۷ درصد و استان کرمان ۷۷.۶ درصد است و استان رتبه هشتم کشور را به لحاظ منابع و مصارف دارد.

وی افزود: نسبت مصارف به منابع بانک های استان کرمان تا پایان دی ماه امسال به ۸۵ درصد رسیده است.

محمدی با اشاره به اینکه بانک های خصوصی ۲۲ درصد منابع را دارند، گفت: این بانک ها باید ۵۰ درصد منابع را تسهیلات بدهند و درخواست داریم به این عددِ حداقل عمل کنند تا بخشی از مشکلات مردم حل شود.

وی با اشاره به اینک رشد مطالبات غیرجاری بانک های استان ۳۳ درصد و کشور ۱۹.۸ است و این مسئله بانک ها را آزار می دهد، تصریح کرد: بخشی از اختیارات استانی در بحث ضمانتی و حد نصاب تسهیلات براساس ریسک اعتباری محاسبه می شود و در این صورت سال آینده در حدود اختیارات پرداختی با مشکل مواجه خواهیم شد.

به گزارش فت فتو، علی اکبر سلطانی نژاد مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان نیز در این جلسه گفت: در دو دهه اخیر با اقدامات صورت گرفته، ۶۶ درصد از واحدهای مسکن روستایی استان کرمان مقاوم سازی شده، در حالی که میانین کشور ۵۱ درصد است.

وی اظهار کرد: در دهه ۸۰ تعداد ۱۸۴ هزار و ۹۵۷ مورد مقاوم سازی در استان کرمان صورت گرفته، در دهه ۹۰ تعداد ۱۰۵ هزار و ۶۴ و امسال ۳۲۸۰ مورد و این نشان می دهد نسبت به دهه ۸۰ عقب هستیم.

سلطانی نژاد با اشاره به اینکه ظرفیت ما در استان کرمان، مسکن روستایی است و مردم خودشان در ساخت مشارکت دارند، گفت: لازم است برخی از بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی به ویژه در جنوب کرمان همکاری بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام




از رشد مطالبات غیرجاری بانک‌های کرمان تا لزوم همکاری بیشتر در بحث مسکن روستایی

منبع: ایـسنا
? از رشد مطالبات غیرجاری بانک‌های کرمان تا لزوم همکاری بیشتر در بحث مسکن روستایی