ارتقا صنایع و زیرساخت‌ها راه آبادانی جنوب استان | اخبار استان کرمان

دو تن از ائمه جمعه جنوب استان کرمان با تأکید بر اینکه ظرفیت‌های بسیار مناسبی در منطقه وجود دارد، گفتند: ارتقا صنایع و زیرساخت‌ها راه آبادانی جنوب است. به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ از استان کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور و دارای ظرفیت‌ها و منابع بسیار عظیم خدادادی یاد می‌شود. […]



دو تن از ائمه جمعه جنوب استان کرمان با تأکید بر اینکه ظرفیت‌های بسیار مناسبی در منطقه وجود دارد، گفتند: ارتقا صنایع و زیرساخت‌ها راه آبادانی جنوب است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ از استان کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور و دارای ظرفیت‌ها و منابع بسیار عظیم خدادادی یاد می‌شود. استانی که با وجود منابع طبیعی و عظیم اما در برخی از مناطق دارای مسائل و مشکلاتی است که همت مسئولان را می‌طلبد.

در برخی از مناطق جنوب استان کرمان شاهد معضلاتی هستیم که حل این مشکلات موجب ارتقا شاخص‌های عمرانی شهرستان‌های جنوب می‌شود و در این زمینه مسئولان باید اقدامات اساسی را انجام دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین امین رضوانی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ در خصوص معضلات شهرستان قلعه‌گنج گفت: آنچه که برای قلعه‌گنج مسئولان باید همت و چاره‌سازی کنند، توجه به مسئله اشتغال است، چرا که شهرستان محرومیت بالایی دارد و مسئله اشتغال یکی از دغدغه‌های بسیار مهم و تأثیرگذار در زندگی افراد است.

امام جمعه شهرستان قلعه‌گنج با بیان اینکه امروزه حوزه صنعت پیشرفت پیدا کرده است، ابراز کرد: از جنوب استان کرمان به عنوان بهشت معادن یاد می‌شود. در جنوب استان کرمان و شهرستان قلعه‌گنج معادن متفاوتی وجود دارد که چنانچه همت دولت بر احیا آن‌ها انجام شود، هم کمک به اقتصاد کشور خواهد بود و همچنین جوانان شغل پایدار خواهند داشت.

حل معضلات قلعه‌گنج با ایجاد شغل پایدار

وی با تأکید بر اینکه با ایجاد شغل پایدار، بسیاری از مشکلات مانند مسکن، بهداشت و غیره حل خواهد شد، عنوان کرد: در این زمینه دلسوزان نظام، توانمندان بخش خصوص و تسهیلاتی که دولت در اختیار می‌گذارد و زیرساخت‌هایی که برای ارتقا توسعه عمرانی نیازمند است، فراهم شود تا بتوانیم معادن را احیا و جوانان اشتغال داشته باشند.

رضوانی با بیان اینکه من یقین دارم تحول بزرگی در جنوب استان کرمان ایجاد می‌شود، تصریح کرد: در بخش کشاورزی متأسفانه با مشکل سختی روبه‌رو هستیم و آن هم کمبود مایه حیاتی و آب‌های زیرزمینی است که در این زمینه نباید از این منابع استفاده کنیم تا این منبع خدادادی برای روزهای سخت بگذاریم.

امام جمعه شهرستان قلعه‌گنج ادامه داد: امروزه وضعیت آب شرب منطقه به سختی می‌گذرد، بنابراین رویکرد توسعه معدن و ارتقا زیرساخت‌ها بهترین راه برای آبادانی جنوب استان کرمان می‌دانیم.

لزوم تغییر الگوی کشت در شهرستان‌های جنوب کرمان

وی خاطرنشان کرد: اصلاح آبیاری مزارع امری بسیار مهم است و باید الگوهای کشت را متناسب با روز تغییر دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صادقی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ در خصوص معضلات شهرستان رودبار جنوب اظهار کرد: تأسیس شهرستان رودبار جنوب از سال ۱۳۸۴ کلید خورد و در بسیاری از حوزه‌ها پیشرفت‌های محسوس و قابل توجهی را داشته است.

امام جمعه شهرستان رودبار جنوب ادامه داد: اما برای اینکه شهرستان به نقطه مطلوب و معناداری که مردم توقع دارند، برسد باید تلاش‌هایی شود اما در چند حوزه متأسفانه معضلات و مشکلات شهرستان وجود دارد.

ضرورت تقویت زیرساخت‌های جاده مواصلاتی رودبار جنوب به دلگان

وی بیان کرد: وضعیت جاده‌های مواصلاتی شهرستان جنوب به دلگان استان سیستان و بلوچستان یکی از جاده‌هایی است که متأسفانه همواره گریبان‌گیر مردم منطقه است و مشکلاتی را برای مردم به ویژه در ایان فصل کشاورزی به‌ وجود می‌آورد.

صادقی ضمن اشاره به مطلب فوق افزود: در این زمینه باید زیرساخت‌های جاده‌ای تقویت شود و با توجه به جایگاهی که شهرستان رودبار جنوب دارد، نسبت به این مهم اقدام شود.

امام جمعه شهرستان رودبار جنوب گفت: می‌دانیم محور معیشت مردم و بنیان توسعه شهرستان‌های جنوبی استان کرمان به صنعت کشاورزی متصل است و رودبار جنوب هم سطح زیر کشت بالایی دارد و متأسفانه آن‌گونه که باید حوزه کشاورزی رونق پیدا کند و صادرات محصولات کشاورزان انجام شود، صورت نمی‌گیرد.

جای خالی صنایع تبدیلی در رودبار جنوب

وی تصریح کرد: در عرصه کشاورزی، شهرستان رودبار جنوب در کل کشور، رتبه اول کشت حنا، کنجد، وسمه، ارزن و غیره دارد که گفتنی است تولید این محصولات با مصرف کم آب انجام می‌شود که این مهم به ارتقا منابع آب زیرزمینی کمک می‌کند.

صادقی ادامه داد: کنجد شهرستان رودبار جنوب به یزد صادر می‌شود و به نام اردکان حلوا، ارده و دیگر محصولات تولید می‌شود و یا حنا شهرستان به یزد صادر می‌شود و به نام آن‌ها برند می‌شود. مسئله‌ای که اینجا مطرح است لزوم توجه به ایجاد صنایع تبدیلی برای کشاورزان است.

امام جمعه شهرستان رودبار جنوب بیان کرد: چنانچه صنایع تبدیلی در شهرستان راه‌اندازی شود و به ویژه کنجد، روغن‌گیری کنجد، ذرت و روغن‌گیری این محصول، حنا، وسمه و غیره در شهرستان انجام شود و با برند رودبار جنوب در بازار عرضه شود،ارزش افزوده برای شهرستان رودبار جنوب و مردم دارد.

کاهش معضلات جنوب کرمان با احداث منطقه ویژه اقتصادی جازموریان

وی عنوان کرد: حیاتی‌ترین مسئله‌ای که اولویت اول استاندار برای جنوب استان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و در سطح ملی باید باشد، منطقه ویژه اقتصادی جازموریان است که این منطقه می‌تواند بسیاری از بسترهای فسادزا، بیکاری‌های جوانان، قاچاق سوخت در جنوب و غیره را کاهش دهد.

صادقی گفت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی جازموریان در دولت اصلاحات مصوب شد اما متأسفانه دولت‌های متعدد فعالیت کردند اما این راه‌اندازی و فعالیت این منطقه اتفاق نیافتاد و دولت شهید رئیسی عزم جدی بر راه‌اندازی این منطقه داشت اما با شهادت شهید جمهور این کار عملیاتی نشد.

امام جمعه شهرستان رودبار جنوب تأکید کرد: چنانچه منطقه ویژه اقتصادی جازموریان افتتاح و بهره‌برداری برسد، در حوزه صادرات محصولات کشاورزی، در عرصه اشتغال‌زایی و در سایر عرصه‌ها، پویایی جنوب و معیشت مردم را شاهد خواهیم بود.

لزوم راه‌اندازی کشتارگاه صنعتی و اداره شرکت نفت در رودبار جنوب

وی ابراز کرد: اینکه شهرستان‌های جنوب استان کرمان قرار است پس‌کران‌های سواحل مکران شود، ظرفیت بسیار مناسبی برای ما خواهد بود.

صادقی اظهار کرد: در عرصه آموزش و پرورش، شهرستان را باید به سمت هنرستان‌ها و فنی و حرفه‌ای سوق بدهیم تا بستر اشتغال‌زایی و شعل‌های خُرد در رودبار جنوب ایجاد شود. همچنین در حوزه دامپروری چنانچه کشتاگاه صنعتی راه‌اندازی شود، بسیار مناسب است.

امام جمعه شهرستان رودبار جنوب ضمن اشاره به مطلب فوق تصریح کرد: شهرستان رودبار جنوب، رتبه اول پرورش شتر در استان و جنوب استان را دارد، بنابراین چنانچه به این حوزه توجه شود و کشتارگاه صنعتی در این شهرستان راه‌اندازی شود، ظرفیت بسیار خوبی در رودبار جنوب به وجود خواهد آمد.

وی خاطرنشان کرد: امروز یکی از معضلات و مشکلات اصلی مردم منطقه در فصل کشاورزی و فصل سرما، مسئله سوخت است. همان‌ طور که می‌دانید ۶ شهرستان جنوب استان کرمان، تنها یک شرکت نفت دارن، چنانچه نمایندگی و اداره شرکت نفا در شهرستان رودبار جنوب تأسیس شود، خیلی از معضلات و مشکلات مردم دراین حوزه کاهش جدی پیدا خواهد کرد.

انتهای خبر/ م


ارتقا صنایع و زیرساخت‌ها راه آبادانی جنوب استان

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? ارتقا صنایع و زیرساخت‌ها راه آبادانی جنوب استان