مذاکرات نشان خواهد داد که آیا اختلاف نظر در بین مقامات آمریکایی، ترامپ را تسلیم سیاستهای ضدایرانی صهیونیست ها خواهد کرد؟
به گزارش پایگاه خبری نذیر کرمان؛ دور تازه گفتگوها میان ایران و ایالات متحده آمریکا در شرایطی آغاز شد که از ابتدا بیم آن میرفت رژیم صهیونیستی به عنوان یک بازیگر خطرناک در مسیر مذاکرات کارشکنی کرده و با فشار به مقامات کاخ سفید مسیر مذاکرات را تغییر دهد.
در حالی که ترامپ استیو ویتکاف را به عنوان نماینده خود برای انجام مذاکرات به مسقط فرستاد اما رژیم صهیونیستی وی را فردی فاقد تجربه برای مذاکره با مقامات ایرانی معرفی کرده و از این بابت ابراز نگرانی کردند.
نگرانی صهیونیستها از مذاکره ویتکاف با ایران تا جایی پیش رفته است که لابی صهیونیستی در تلاش است ترامپ را متقاعد کند تا وی را از ریاست تیم مذاکره کننده آمریکا عزل کرده و یک گزینه تندروتر را جایگزین او کنند.
رسانههای صهیونیستی از زمان آغاز مذاکرات در یک خط خبری مشترک به مقایسه تیم مذاکرهکننده ایرانی با مذاکره کنندههای آمریکایی پرداختند.
به باور صهیونیستها عباس عراقچی به دلیل حضور در مذاکرات ۲۰۱۵ از تجربه قابل توجهی در این زمینه برخوردار شده و با زیرکی قادر است مسیر با اتلاف وقت مسیر مذاکرات را خلاف آنچه آمریکا و رژیم صهیونیستی انتظار دارند هدایت کند در مقابل اما ویتکاف یک تاجر اقتصادی موفق است که درباره پرونده رویارویی با ایران تجربه کافی را ندارد.
برخی تحلیلگران آمریکایی اما معتقدند که ترامپ یک تاجر اقتصادی را برای مذاکره با ایران انتخاب کرده تا باب معامله را باز کرده و برای حل مناقشات بین ایران و ایالات متحده به جای راهکار سیاسی از راهکار اقتصادی استفاده کند.
جیدی ونس معاون دونالد ترامپ و استیو ویتکاف بر این باورند که دیپلماسی میتواند به توافق هستهای منجر شود و ایالات متحده باید برای دستیابی به توافق، آمادگی مصالحه را در برخی موارد را داشته باشد. اما، برخی دیگر از مقامات کاخ سفید از جمله مارکو روبیو و مایک والتز از رویکرد فشار حداکثری علیه ایران حمایت میکنند.
جیدی ونس و استیو ویتکاف معتقدند که اصرار بر برچیدن کامل برنامه هستهای ایران میتواند مذاکرات را به شکست بکشاند.
اختلاف نظر بین مقامات کاخ سفید اگرچه میتواند موجب انحراف مسیر مذاکرات شده و آن را در دور باطل رفت و برگشتها محسور کند اما میتواند بهانهای باشد تا دست سیاستهای ضدایرانی رژیم صهیونیستی بیش از پیش بر ملا شود.
عباس سلیمینمین با اشاره به اینکه وجود اختلافنظر در بین مقامات آمریکایی امری قطعی و طبیعی است، گفت: ما قدرت مانور در این زمینه داریم و میتوانیم بر اساس مصالح ملت خودمان عمل کنیم، برخلاف دولت حسن روحانی در جریان مذاکرات برجام، دولت چهاردهم هوشمندی در مذاکرات را حفظ کرده و از آن به عنوان یک برگ سیاسی استفاده نمیکند.
وی همچنین با اشاره به اینکه نگرانی رژیم صهیونیستی از هوشمندی عراقچی در مقابل ویتکاف به خاطر سنجیده عمل کردن وزیر امور خارجه است ادامه داد: وزیر امور خارجه در دفاع از منافع ملی از خودش پختگی نشان داد همین امر موجب نگرانی صهیونیستها از توانمندی تیم ایرانی در برابر تیم آمریکایی شده است.
حالا اما باید منتظر ماند و روند آتی مذاکرات را بررسی کرد، آیا ترامپ تسلیم سیاست های صهیونیستی شده و راهبرد خود را تغییر خواهد داد یا برای دستیابی به توافق و کاهش با ایران مصمم عمل خواهد کرد.
منبع: شبکه اطلاعرسانی راه دانا
انتهای خبر/ م
اختلاف نظر کاخ سفید بر سر مذاکره با ایران
منبع:آرمـان
? اختلاف نظر کاخ سفید بر سر مذاکره با ایران
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰