فرماندار سیرجان گفت: مبلغ ۲۶۰ میلیارد ریال برای آغاز پروژههای مرمت و احیای آثار تاریخی به شهرستان سیرجان اختصاص یافته است. در کارگروه میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان سیرجان، فرماندار به تشریح طرحهای حمایتی در حوزه مرمت و نگهداری آثار تاریخی پرداخت و طرحهای حمایتی هنرمندان صنایع دستی را مورد بررسی قرار داد. علی […]
در کارگروه میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان سیرجان، فرماندار به تشریح طرحهای حمایتی در حوزه مرمت و نگهداری آثار تاریخی پرداخت و طرحهای حمایتی هنرمندان صنایع دستی را مورد بررسی قرار داد.
علی یعقوبی پور با بیان اینکه ۱۶۰ میلیارد ریال از بودجههای دولتی و حدود ۱۰۰ میلیارد ریال دیگر نیز از طریق معینهای اقتصادی و شهرداریها در قالب مشارکت برای اجرای طرحهای مرمت بناهای تاریخی اختصاص داده شده است، گفت: برای آغاز مرمت و بازسازی طرح خانه خلاق صنایع دستی روستای جهانی دارستان، مبلغی بالغ بر ۸ میلیارد ریال در ابتدای کار و ۲۰ میلیارد ریال دیگر نیز در مراحل بعدی از بودجههای استانی سال ١۴٠٢ به این پروژه اختصاص داده خواهد شد. همچنین، مبلغ ۶۰ میلیارد ریال از بودجههای استانی ١۴٠٣ نیز به این طرح اختصاص یافته است.
وی همچنین از تخصیص ۷۰ میلیارد ریال برای مرمت بازار و کاروانسرای آقا ابراهیم خبر داد و بیان کرد:طرح مرمت و حفاظت کاروانسرا آقا ابراهیم سیرجان از سوی شورای فنی میراث فرهنگی کشور تأیید و به شهرستان ابلاغ شده است و این پروژه با مشارکت نهادهای مختلف از جمله میراث فرهنگی، اداره اوقاف و امور خیریه، شهرداری سیرجان و اتاق اصناف و با نظارت فرمانداری و همچنین بعد از ابلاغ بودجه از سمت سازمان برنامه و بودجه به زودی آغاز خواهد شد.
یعقوبی پور، فرماندار سیرجان با تأکید بر اهمیت حفظ بافت تاریخی و فرهنگی این شهرستان، از آن بهعنوان بخشی حیاتی از هویت و میراث فرهنگی سیرجان یاد کرد و گفت: با همکاری نزدیک نهادهایی آموزشی و فرهنگی همچون آموزش و پرورش، موسسات فرهنگی و اداره میراث فرهنگی، برنامههای منسجم آموزشی و فرهنگی برای دانشآموزان طراحی شود تا از همان دوران کودکی، حس تعلق و اهمیت حفظ آثار تاریخی در آنان تقویت شود.
وی همچنین به نقش کلیدی همیاران میراث فرهنگی در حفظ و پاسداری از این آثار اشاره کرد و افزود: تربیت و آموزش کودکان و نوجوانان به عنوان آیندهسازان جامعه، میتواند تضمینی برای حفظ و انتقال این میراث ارزشمند به نسلهای بعدی باشد.
یعقوبی پور با اشاره به نتایج مثبت و موفقیتآمیز طرح همیار پلیس که باعث ایجاد نظم و مسئولیتپذیری بیشتر در میان دانشآموزان و خانوادههای آن ها شده است، پیشنهاد اجرای طرح مشابهی با عنوان همیار میراث را مطرح کرد.
وی تأکید کرد: همانطور که در طرح همیار پلیس، دانشآموزان نقش موثری در ترویج فرهنگ رعایت قوانین رانندگی ایفا میکنند، در طرح همیار میراث نیز میتوانند به محافظان و ترویجدهندگان فرهنگ حفظ و نگهداری آثار تاریخی تبدیل شوند.
فرماندار سیرجان تصریح کرد: این طرح میتواند با همکاری آموزش و پرورش اجرا شود تا دانشآموزان از دوران کودکی با اهمیت میراث تاریخی و فرهنگی شهر خود آشنا شوند و حس تعلق و مسئولیت نسبت به این آثار ارزشمند در آن ها تقویت شود و با کمک مراکز آموزش عالی با انجام نشستهای مختلف این حوزه به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: طرح همیار میراث میتواند شامل فعالیتهایی نظیر بازدیدهای گروهی از بناهای تاریخی، کارگاههای آموزشی و آگاهیبخشی و حتی همکاری در پروژههای پژوهشی کوچک باشد تا دانشآموزان درک عمیقتری از ارزش و اهمیت این میراث گرانبها پیدا کنند.
فرماندار همچنین از دیگر نهادهای مرتبط دعوت کرد تا با حمایت از این طرح، زمینهساز تربیت نسلهایی شوند که میراثبانان واقعی فرهنگ و تاریخ سیرجان خواهند بود.
وحید حسینی، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان سیرجان نیز در این نشست به دریافت بالاترین بودجه استانی در بین شهرستانهای استان کرمان آن هم در میانه سال برای حفاظت از میراث فرهنگی و ترویج هنر سنتی و صنایع دستی توسط این شهرستان اشاره کرد.
وی به طرحهای مهمی مانند طرح مطالعات حفاظت و مرمت خانه حاج درویش زیدآباد و خانه حسین خان بچاقچی و همچنین قرار گرفتن کاروانسرای هماشهر در فهرست واگذاری از سوی اداره اوقاف اشاره کرد و افزود: برای مرمت و حفاظت مؤثر بناهای تاریخی، تهیه یک طرح جامع مرمت، بازسازی و حفاظت بسیار مهم و ضروری بوده و تأیید آن از سوی شورای فنی و در برخی موارد اخذ پروانه مرمتی از وزارت میراث فرهنگی، گامی ضروری و اصلی هر مرمت به شمار میآید و این تأییدیهها تضمین میکنند که اقدامات مرمتی با استانداردهای لازم و روشهای مناسب انجام می گیرند و از هرگونه آسیب به ساختار و هویت تاریخی بنا جلوگیری می کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان تصریح کرد: در گذشته یکی از دلایل کندی اجرای پروژههای مرمتی رعایت نکردن این فرآیند بوده که با نبود هماهنگیهای لازم میان مجریان و نهادهای نظارتی منجر می گردید و گاه حتی به اقدامات نادرست یا ناقص در مرمت بناها انجامیده است و اجرای دقیق مرمت بناها میتواند به روند بهتر و سریعتر پروژهها کمک و از میراث فرهنگی به شکل پایدار محافظت کند.
وی در ادامه تأکید کرد: بناهایی که در تملک میراث فرهنگی نیستند یا ثبت ملی نشدهاند، برای دریافت بودجه با مشکل مواجه میشوند و لازم است ابتدا این بناها به میراث فرهنگی واگذار شوند و یا ثبت ملی شوند تا بتوانند از بودجههای حفاظتی بهرهمند شوند.
منبع: باشــگاه خبرنگاران ? اختصاص ۲۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت پروژههای تاریخی سیرجان
رییس کل دادگستری استان کرمان از تکذیب خبر اختلاس چندهزار میلیارد تومانی در شرکت صنعتی و معدنی گلگهر سیرجان خبر داد. رییس کل دادگستری استان کرمان از تکذیب خبر اختلاس چندهزار میلیارد تومانی در شرکت صنعتی و معدنی گلگهر سیرجان خبر داد و گفت :دستگاه قضایی از مدیران دلسوز و جهادی در جنگ اقتصادی حمایت […]
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بم از شناسایی و دستگیری چهار نفر از عاملان گروگانگیری یکی از شهروندان بمی در کمتر از ۲۴ ساعت در این شهرستان خبر داد. بهنام جعفری زاده دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بم گفت:پس از دریافت گزارشی مبنی بر ربایش یکی از شهروندان بمی از یکی از معابر اصلی شهر […]
فرمانده سپاه ثارالله کرمان در نشست خبری پنجمین سالگرد شهادت سپهبدشهید سلیمانی گفت: ۱۱ تا ۱۷ دی هفته مقاومت برگزار میشود . نذیر کرمان؛ مرضیه السادات حسینی راد _ سردار محمدعلی نظری فرمانده سپاه ثارالله کرمان در نشست خبری پنجمین سالگرد شهادت سپهبدشهید سلیمانی گفت: ۱۱ دی تا ۱۷ دی هفته مقاومت برگزار میشود و […]
به گفته کارشناس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کرمان از بعدازظهر امروز وزش باد نسبتا شدید باعث کاهش دید و کاهش کیفیت هوا میشود. نذیر کرمان؛ عسکرپور _ میترا یاوری با اعلام اینکه هم اکنون آسمان استان کرمان صاف تا کمی ابریست، گفت: برای امروز گاهی افزایش ابر و وزش باد پدیده غالب جوی […]
× = 36