احیای بنای تاریخی شرکت فرش کرمان روی کاغذ

فت فتو ـ گروه اقتصاد:مرمت و احیای بنای تاریخی شرکت فرش کرمان که سال 94 وعدۀ آن داده شد،هنوز به سرانجام نرسیده و از سویی دیگر،در تازه‌ترین خبر،رئیس اتاق کرمان در این‌باره گفته است:«مالکیت شرکت فرش در حال حاضر در اختیار دولت است و هرگونه تغییر کاربری یا واگذاری آن فقط با مصوبۀ هیات دولت […]

فت فتو ـ گروه اقتصاد:مرمت و احیای بنای تاریخی شرکت فرش کرمان که سال 94 وعدۀ آن داده شد،هنوز به سرانجام نرسیده و از سویی دیگر،در تازه‌ترین خبر،رئیس اتاق کرمان در این‌باره گفته است:«مالکیت شرکت فرش در حال حاضر در اختیار دولت است و هرگونه تغییر کاربری یا واگذاری آن فقط با مصوبۀ هیات دولت امکان‌پذیر است».

به گزارش فت فتو،شرکت فرش واقع در بلوار باستانی‌پاریزی شهر کرمان بخشی از تاریخ قالی را با خود دارد. در سال 1290 خورشیدی،کمپانی هند شرقی،در پی صادرات قالی از ایران و هند و پاکستان به اروپا بوده و از این رو،شعبه‌ای از این کمپانی در این محل در کرمان که قالی‌بافی پررونقی داشته ایجاد می‌شود. آن زمان،شاهزاده‌ای بلغاری به‌نام سر ماژوف مدیریت این مجموعه را برعهده داشته تا که شرکت ملی فرش تاسیس و این ساختمان واگذار می‌شود. در سال 1314 این ساختمان به جرج تیمو واگذار می‌شود و او قالی کرمان را از این محل به مشتریانش در بازار آمریکا صادر می‌کرده است. پس از آن،به مرور و در پی اتفاقاتی،این ساختمان نیمه‌متروکه و متروکه می‌شود.

تبدیل بنای تاریخی شرکت فرش کرمان به باغ‌موزه فرش جنوب‌شرق کشور،وعده‌ای است که سال 94 داده شد و با وجود گذشت حدود هفت سال،هنوز این اتفاق نیفتاده است. محمدمهدی فداکار استاندار کرمان اوایل آذرماه امسال از این بنا بازدید کرد و با بیان اینکه وضعیت فعلی این بنا نامطلوب و ناراحت‌کننده‌ است،وعده داد:«پیگیر مرمت و احیای این بنا به صورت جدی خواهیم بود».

به گزارش فت فتو به نقل از روابط عمومی اتاق کرمان،سیدمهدی طبیب‌زاده رئیس اتاق کرمان،در جلسۀ اخیر کمیسیون گردشگری اتاق با اشاره به اینکه واگذاری این بنا نیاز به مصوبۀ هیات دولت دارد،گفت:«احیای بنای تاریخی شرکت فرش به این دلیل که مرتبط با احیای هویت و فرهنگ استان است و می‌تواند مورد استقبال گردشگران قرار گیرد،در اقتصاد و اشتغال استان تاثیرگذار خواهد بود».

وی در پاسخ به پیشنهاد اعضای کمیسیون برای تبدیل شرکت فرش به باغ موزه فرش بیان کرد:«باید برای جذب سرمایه‌گذار علاوه بر موزه،فعالیت اقتصادی دیگری نیز تعریف شود تا سرمایه‌گذاران از احیای این مجموعه استقبال کنند».

در ادامۀ این نشست،نایب رئیس اتاق کرمان،با بیان اینکه بنیانگذاران اتاق کرمان پیشکسوتان فرش هستند و اتاق مدیون صنعت فرش است،گفت:«طرح‌های فرش‌های صادراتی گذشته که به طور کامل به سفارش اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها در راور بافته می‌شد،در اختیار بخش خصوصی قرار دارد».

جلیل کاربخش افزود:«نقش و طرح‌های فرش مربوط به دهه 40 به بعد و تاسیس شرکت فرش مربوط به سال 1860 هجری شمسی است که با توجه به اینکه مواد اولیه فرش در آنجا قرار دارد،موزه ارزشمندی است که می‌تواند به جذب گردشگر کمک کند».

وی ادامه داد:«پس از اینکه دولت اعلام کند که چگونه قرار است از شرکت فرش بهره‌برداری شود،برای احیای این مکان و صنعت،پیشنهاد منقعد کردن قرارداد BOT مطرح می شود که باید بررسی شود». / الف




احیای بنای تاریخی شرکت فرش کرمان روی کاغذ

منبع:خبر کرمان
?

احیای بنای تاریخی شرکت فرش کرمان روی کاغذ

:اخبار استان کرمان – اقتصادی