احتمال افزایش خرس آسیایی در قلعه‌گنج

به گزارش فت فتو؛ سلمان کرمی اظهار داشت: چند روز پیش با تماس اهالی روستاهای منطقه رمشک با این اداره یک قلاده توله خرس آسیایی که در منطقه «تهمون جنگی» در نزدیکی معدن مس حدود ۱۲ ساعت روی درخت نخل گیر کرده بود که توسط نیروهای حفاظت محیط زیست و با استفاده از بیل مکانیکی […]

به گزارش فت فتو؛ سلمان کرمی اظهار داشت: چند روز پیش با تماس اهالی روستاهای منطقه رمشک با این اداره یک قلاده توله خرس آسیایی که در منطقه «تهمون جنگی» در نزدیکی معدن مس حدود ۱۲ ساعت روی درخت نخل گیر کرده بود که توسط نیروهای حفاظت محیط زیست و با استفاده از بیل مکانیکی معدن نجات پیدا کرد و رهاسازی شد.

وی افزود: طبق گفته اهالی محل، این توله خرس به همراه یک خرس ماده و توله دیگرش در منطقه دیده شده‌اند که بعد از عبور کارکنان و ماشین‌آلات معدن همجوار، خرس ماده و توله دیگرش پا به فرار می‌گذارند و این توله بر روی درخت می‌ماند.

کرمی با بیان اینکه سال ۹۷ یک قلاده خرس آسیایی در قلعه‌گنج مشاهده شده بود اضافه کرد: سال گذشته هم اهالی محلی از یک توله خرس فیلم گرفته بودند و امسال هم با مشاهده این خرس ماده و ۲ توله همراهش در مجموع پنج خرس مشاهده شده است که تخمین زده می‌شود تعداد این گونه در قلعه‌گنج ۲ رقمی شده باشد.

وی در عین حال با اشاره به اینکه وجود این معدن تهدیدی برای خرس سیاه در منطقه است اظهارداشت: در زمان راه‌اندازی آن استعلامی از محیط زیست گرفته نشد و اکنون فقط می‌شود راهکارهایی برای کاهش آسیب با کمک معدن پیش‌بینی کرد از جمله اینکه توسعه معدن به سمت زیستگاه‌های این حیوانات نباشد.

کرمی یادآور شد: تعارض‌هایی هم بین اهالی محلی با خرس سیاه وجود دارد از جمله اینکه این خرس همه چیزخوار گاهی وارد نخل‌های خرما می‌شود و از میوه می‌خورد که شکایت مردم بیشتر در این زمینه بوده است.

وی گفت: برای مردم از جمله دانش‌آموزان، اعضای شورا و اهالی کارگاه‌های آموزشی برگزار شده و تماس مردم با محیط زیست برای نجات توله خرس نشان می‌دهد آگاهی مردم نسبت به گذشته در مورد این حیوان افزایش یافته است.

خرس سیاه آسیایی در فهرست قرمز جهانی IUCN (اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت) قرار دارد. این گونه همه چیزخوار است اما عمدتا از مواد گیاهی تغذیه می‌کند.

این گونه خرس در مناطق کوهستانی جنوب شرقی ایران، در شرق هرمزگان، جنوب کرمان و نیز سیستان و بلوچستان در واقع از مناطق مرزی سیستان و بلوچستان با پاکستان تا میناب و جیرفت پراکندگی دارد.

انتهای پیام






آیا این خبر مفید بود؟












نتیجه بر اساس ۰ رای موافق و ۰ رای مخالف




احتمال افزایش خرس آسیایی در قلعه‌گنج

منبع: بــرنا
? احتمال افزایش خرس آسیایی در قلعه‌گنج