زرند – زمین لرزه دو روز قبل زرند در کنار خسارت های فراوانی که به خانههای ساکنان این منطقه وارد کرد پروژههای مقاوم سازی نیمه تمام در روستاها و عدم تدبیر مسئولان را هم نمایان کرد. فت فتو – گروه استانها: چند سال قبل بود که زمین لرزههای پی در پی گسل هجدک شمال کرمان […]
زرند – زمین لرزه دو روز قبل زرند در کنار خسارت های فراوانی که به خانههای ساکنان این منطقه وارد کرد پروژههای مقاوم سازی نیمه تمام در روستاها و عدم تدبیر مسئولان را هم نمایان کرد.
فت فتو – گروه استانها: چند سال قبل بود که زمین لرزههای پی در پی گسل هجدک شمال کرمان را بارها به لرزه در آورد و در طول یک هفته چندین بار این مناطق با زلزلههای بالای ۵ ریشتر لرزید.
ابهام در خصوص نحوه مقاوم سازی های گذشته در زرند
اما این تنها سابقه زمین لرزه در شمال کرمان نیست، بروز زلزله در کوهبنان، راور و زرند سابقهای چندین باره در بازه زمانی چهار دهه اخیر دارد. این زمین لرزهها هر چند خوشبختانه خسارتهای جانی زیادی همچون زمین لرزه بم بر جای نگذاشته است اما موجب بروز خسارتهای مالی فراوان شده که در نهایت به مقاوم سازی خانههای روستایی و شهری در شهرهای زرند و کوهبنان نیز منجر شد. انتظار میرفت این مقاوم سازی ها در مناطق زلزله خیز به اتمام رسیده باشد و سازههای ساخته شده هم در منطقهای که سابقه چندین زمین لرزه بالای ۶ ریشتر دارد، حداقل در مقابل زمین لرزههای ۵ ریشتری مقاوم باشند.
انتظار میرفت این مقاوم سازی ها در مناطق زلزله خیز به اتمام رسیده باشد و سازههای ساخته شده هم در منطقهای که سابقه چندین زمین لرزه بالای ۶ ریشتر دارد، حداقل در مقابل زمین لرزههای ۵ ریشتری مقاوم باشند
اما در بررسی که فت فتو از ساکنان این روستاها داشت هنوز بخشی از طرحهای مقاوم سازی در این مناطق به پایان نرسیده و نکته عجیب اینکه مسئولان دستگاههای متولی نیز طی سالهای اخیر کاری برای حل مشکل مردم نکردهاند و برخی از خانههای طرح مقاوم سازی در این مناطق نیمه کاره رها شده و مردم نیز توان اجرای پروژهها را ندارند. این در حالیست که مدتها قبل اعلام شد که مقاوم سازی در این مناطق به اتمام رسیده است.
ماجرا از این قرار است که با تسهیلاتی که دولت در اختیار مردم گذاشت؛ بخشی از این خانهها ساخته شد اما به دلیل اوج گیری قیمت مصالح ساختمانی مردم توان تکمیل طرح را نداشتند و خانهها نیمه کاره رها شد.
حالا وضعیت پس از زمین لرزه سه روز قبل از چیزی که اعلام شده بدتر است، مسئولان هنوز میزان خسارتها را اعلام نکرده و وعده روزهای آینده را برای اعلام خسارتها میدهند اما در بررسی میدانی ساده نیز میتوان دریافت که بسیاری از خانهها در روستاهای اطراف یزدانشهر و خود این شهر کوچک آسیب جدی دیدهاند و غیر قابل سکونت شدهاند.
وجود خانههای خشت و گلی و قدیمی در منطقه مقاوم سازی شده!
بسیاری از خانههای این منطقه هنوز هم خشت و گلی هستند و قدمت خانهها بالاست و این نشان میدهد پوشش طرحهای مقاوم سازی زمین لرزههای گذشته در این مناطق حداکثری نبوده است.
سری به روستای دهزوئیه زرند زدیم، محمد یکی از ساکنان این شهر است که میگوید خانه اکثر مردم دچار ریزش و یا شکست جدی شده است و حتی برخی از خانههای بازسازی شده هم قابل سکونت نیستند.
وی میگوید: مردم با توجه به تداوم پس لرزهها و سابقه فعالیت این گسل جرأت حضور در خانهها را ندارند چون خسارتها جدی است، آب روستا نیز به دلیل استفاده از آب قنات و ریزش تونلهای آب گل آلود شده است.
این روستانشین زلزله زده میگوید: خانهها قابل سکونت نیستند و سه شب است که بیرون از منزل شب را سپری میکنند و چادر نیز در بین برخی از مردم توزیع شده است.
وی گفت: اکثر خانههای این روستا در سال ۵۶ بعد از بروز زمین لرزه آن زمان ساخته شدهاند و از شناژ و مقاوم سازی بی بهره هستند.
اکثر خانههای این روستا در سال ۵۶ بعد از بروز زمین لرزه آن زمان ساخته شدهاند و از شناژ و مقاوم سازی بی بهره هستند
این در حالی است که بنیاد مسکن و دستگاههای ذی ربط مدعی مقاوم سازی در این روستاها شده بودند.
وی ادامه داد: بعضاً خانه برخی از روستاها تا ۸۰ درصد تخریب شده است و خبری از اسکان موقت به صورت گسترده نیز نیست.
یکی دیگر از اهالی مناطق زلزله زده گفت: خوشبختانه روز گذشته هلال احمر بعد از بازدید از خانه به ما چادر داد اما در این سرما زندگی در چادر غیر ممکن است و خانه هم دچار ریزش در قسمت سقف و شکست دیوارها شده است. در این زمینه ما خوش شانس بودیم چون بسیاری از مردم همین چادر را هم ندارند.
مردم توان تکمیل خانهها را ندارند
احمد عباس پور نیز دیگر ساکن این منطقه میگوید: بسیاری از مردم از قبل وام مقاوم سازی گرفتهاند اما با این مبلغ وام امکان مقاوم سازی وجود ندارد و هزینهها را پوشش نمیدهد به همین دلیل خانهها نیمه کاره رها شدهاند.
وی میافزاید: بسیاری از مردم در اینجا مسن هستند و نمیتوانند در چادر زندگی کنند و باید کانکس بین مردم توزیع شود.
وی گفت: از مسئولان میخواهیم حداقل اعتبار لازم را برای تکمیل خانههای نیمه تمام اختصاص دهند.
مجید سعیدی، مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: تعدادی از واحدهای مسکونی دچار خسارت جدی شدهاند و تعدادی نیز خسارت جزئی دیدهاند که در حال بازدید و برآورد خسارتها هستیم.
وی تصریح کرد: سعی کردیم بحث اسکان موقت در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود و هم اکنون امدادگران در منطقه هستند و وسایل مورد نیاز را در اختیار مردم قرار میدهند.
وی گفت: برخی از واحدها باید بازسازی شوند همچنین برخی از قناتها و جادهها آسیب دیدهاند.
فرماندار زرند نیز به فت فتو میگوید: برخی از قناتها و چاهها که آب شرب و کشاورزی روستاها را تأمین میکردند خسارت دیدهاند و مشکل تأمین آب شرب را داریم.
علی صادق زاده میافزاید: نیاز به تأمین اعتبار فوری وجود دارد تا زندگی مردم به روال قبل باز گردد.
وی به پاییز و زمستان شدید و سرد در این مناطق اشاره کرد و گفت: باید هر چه زودتر کار بازسازی منطقه شروع شود و باید حداقل ۶ هزار خانوار تحت پوشش قرار گیرند.
از صحبتهای فرماندار زرند مشخص است که حداقل ۶ هزار خانوار تحت تأثیر این زمینه لرزه قرار گرفتهاند و باید هر چه زودتر بنیاد مسکن با ورود به بحث بازسازی مشکلات مردم را مرتفع کند.
منبع:مــهر ? ابهام در خصوص نحوه مقاوم سازی/خانه های رها شده نمایان شدند
کرمان_ مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: بیش از ۵۰ درصد واحدهای مرغداری استان کرمان فرسوده می باشد که برای نوسازی آنها باید تسهیلات دولتی در نظر گرفته شود. به گزارش نذیر کرمان، سید حسن مهدی، شامگاه چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه نوسازی و بهسازی واحدهای تولید مرغ استان کرمان یک ضرورت مهم […]
کرمان_ استاندار کرمان گفت: طرح های مشخص کمیته امداد در حوزه های اقتصادی و رفع تنگناهای معیشتی جامعه حمایت می شود. به گزارش نذیر کرمان، محمد علی طالبی، عصر چهارشنبه در نشست فصلی مدیران کمیته امداد امام خمینی استان کرمان گفت: کمیته امداد نهادی است که میتواند سرمایه اجتماعی را ارتقا دهد و اجزای آن […]
چهارمین اردوی راهیان مقاومت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان با حضور پنج هزار دانشجو معلم از سراسر کشور، با محوریت درسآموزی از مکتب شهید سلیمانی و با هدف تربیت معلمان با انگیزه معنوی، از جمعه ۷ دیماه در کرمان آغاز میشود.
استاندار کرمان در نشست با مدیران کمیته امداد، ضمن قدردانی از اقدامات این نهاد، از آمادگی استان برای حمایت از طرحهای تحولآفرین در حوزه اقتصاد مددجویان خبر داد و بر لزوم کاهش شکاف درآمدی بین مناطق مختلف استان تاکید کرد.
4 + = 12