آیا واقعا این دارو می‌تواند به گزینه اصلی درمان کرونا تبدیل شود؟

مطالعات جدید محققان دانشگاه جورجیا در آمریکا نشان می‌دهد این دارو می‌تواند یک گزینه مهم در درمان ویروس کرونا و سایر ویروس‌های تنفسی شایع مانند آنفلوآنزا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) باشد. به گزارش فت فتو؛ مطالعات اخیر نشان می‌دهد داروی تایید شده پروبنیسید که عمدتا برای درمان نقرس تجویز می‌شود، خواص ضد ویروسی وسیعی […]

مطالعات جدید محققان دانشگاه جورجیا در آمریکا نشان می‌دهد این دارو می‌تواند یک گزینه مهم در درمان ویروس کرونا و سایر ویروس‌های تنفسی شایع مانند آنفلوآنزا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) باشد.

به گزارش فت فتو؛ مطالعات اخیر نشان می‌دهد داروی تایید شده پروبنیسید که عمدتا برای درمان نقرس تجویز می‌شود، خواص ضد ویروسی وسیعی دارد و می‌تواند به گزینه اصلی برای درمان ویروس کرونا و سایر ویروس‌های تنفسی شایع و کشنده مانند آنفلوآنزا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) تبدیل شود.

داروی پروبنیسید بیش از چهل سال است که در بازار موجود است و برای درمان نقرس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسید اوریک محصول زائدی است که از تجزیه برخی از مواد غذایی به خصوص پروتئین‌ها در بدن تولید می‌شود.

تصفیه اسید اوریک در بدن توسط کلیه‌ها انجام می‌شود و این مایع مضر با ادرار دفع می‌شود؛ ولی زمانی که مقدار آن زیاد باشد، فرآیند تصفیه و دفع با موفقیت انجام نمی‌شود و مقدار اضافی آن در بدن جمع می‌شود.

افزایش غلظت اسید اوریک خون در نهایت تبدیل به کریستال‌های (دانه‌های بلوری) اورات می‌شود که در اطراف مفاصل و بافت‌های نرم تجمع می‌یابد. این کریستال‌های سوزن شکل مسئول التهاب و علایم دردناک نقرس هستند.

برخی از فاکتورها احتمال بروز این بیماری را افزایش می‌دهند. این علایم عبارتند از:

• داشتن سابقه خانوادگی نقرس

• اضافه وزن

• داشتن مشکلات کلیوی

• قرار گرفتن در معرض سرب

• نوشیدن الکل

• مصرف برخی داروها به خصوص داروی‌های مدر یا نیاسین

داروی پروبنیسید مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکاست و کمترین عوارض جانبی را برای درمان نقرس به همراه دارد.

مطالعات جدید محققان دانشگاه جورجیا در آمریکا نشان می‌دهد این دارو می‌تواند یک گزینه مهم در درمان ویروس کرونا و سایر ویروس‌های تنفسی شایع مانند آنفلوآنزا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) باشد. ویروس سین‌سیشیال تنفسی شایع‌ترین علت بیماری دستگاه تنفسی تحتانی در نوزادان است.

ویروس‌ها برای تکثیر و رشد از سلول‌های میزبان کمک می‌گیرند، پروبنیسید فرآیند تکثیر سلولی را محدود می‌کند و مانع از آلودگی سلول‌ها با ویروس می‌شود.

بیماری کرونا تاکنون بیش از چهار میلیون نفر را در سراسر جهان قربانی کرده و گزینه‌های درمانی برای این ویروس بسیار محدود است. پروبنیسید به عنوان یک داروی ارزان و در دسترس می‌تواند گزینه درمانی موثری باشد.

نتایج این مطالعه در نشریه Nature’s Scientific Reports منتشر شده است.

 




آیا واقعا این دارو می‌تواند به گزینه اصلی درمان کرونا تبدیل شود؟

منبع:بــرنا
?
آیا واقعا این دارو می‌تواند به گزینه اصلی درمان کرونا تبدیل شود؟