آغاز عملیات اجرایی طرح‌های آبخیزداری، عشایری و کشاورزی با اعتبار ۱۳۸ هزار میلیارد تومان

در مراسمی با حضور معاون اول رئیس جمهور عملیات اجرایی طرح های آبخیزداری، احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی به ارزش ۱۳۸ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان پیش از ظهر امروز (پنج شنبه) آغاز شد. به گزارش نذیر کرمان، محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر این‌که «روستاها و مناطق […]

در مراسمی با حضور معاون اول رئیس جمهور عملیات اجرایی طرح های آبخیزداری، احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی به ارزش ۱۳۸ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان پیش از ظهر امروز (پنج شنبه) آغاز شد.

به گزارش نذیر کرمان، محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر این‌که «روستاها و مناطق عشایری یکی از مهمترین پیشران های پیشرفت کشور هستند»، گفت: مناطق روستایی و عشایری نقش مهم و اثرگذاری در امنیت غذایی کشور دارند و امنیت غذایی یکی از مهمترین اولویت های کشور است و دشمنان علیرغم اینکه وانمود می کنند غذا و دارو تحت تحریم های ظالمانه آنها نیست اما در عمل برای تأمین و جابجایی منابع مالی دارو و غذا سنگ اندازی و مشکل آفرینی کرده‌اند.

وی حل مسائل عشایر و پیشرفت و توسعه روستاها را یکی از مهمترین برنامه های دولت سیزدهم برشمرد و افزود: در دو سالی که از عمر دولت سپری شده، سپاه و بسیج همواره در جهت برنامه های دولت در حل مسائل مختلف نقش آفرینی کرده اند و در بسیاری از موارد به صورت داوطلبانه پای کار آمده و به دولت یاری رسانده‌اند.

وی با اشاره به تجربه موفق مشارکت نیروهای بسیج در آبرسانی به روستاها خاطرنشان کرد: در تفاهمنامه ای که میان وزارت نیرو و بسیج به امضاء رسید آبرسانی به ده هزار روستا هدف گذاری شد که خوشبختانه تاکنون از پیشرفت قابل قبولی برخوردار است.

معاون اول رئیس‌جمهور از آب و خاک به عنوان دو چالش مهم در حوزه کشاورزی نام برد و اظهار داشت: ایران کشوری با اقلیم خشک و نیمه خشک است که ضرورت دارد منابع آب به دقت مدیریت شود ضمن آنکه امروز در تمامی کشورها مدیریت منابع آب از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مقام معظم رهبری نیز سالهاست که بر اهمیت آب و همچنین خاک تأکیدات ویژه داشته‌اند.

وی در ادامه قنوات را یادگاری عالمانه از نیاکان و گذشتگان توصیف کرد و گفت: وجود قنوات در کشور سندی است که علم از سالیان گذشته در ایران حاکمیت داشته و اقدامات بر مبنای علم صورت می گرفته است. سابقه برخی از قنوات که در کشور وجود دارد به چند هزار سال قبل بازمی گردد و این در حالیست که کارایی این قنوات در طول زمان از بین نرفته و همچنان با هزینه های بسیار پایین از خدمات آنها بهره مند هستیم.

وی با اشاره به هدفگذاری صورت گرفته در اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری تصریح کرد: طرح های آبخیزداری در سال های گذشته در کشور شروع شد اما متأسفانه پس از مدتی آن را رها کردند و این بی توجهی باعث شد که امروز شاهد آسیب هایی ناشی از سیل، مشکل اسکان عشایر و خالی شدن برخی از روستاها از جمعیت هستیم.

مخبر همچنین با اشاره به برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای ایجاد شهرهای مولد شیلات، این طرح را مفید و ارزشمند دانست و گفت: ایجاد استخرها و حوضچه‌های آبزی پروری در کنار چاه‌های آب کشاورزی اقدامی مفید در راستای ارتقاء بهره وری از منابع آب است چرا که می تواند پیش از آنکه منابع آب به اراضی کشاورزی وارد شود در این حوضچه ها و استخرها جهت تولید آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.

وی استانداران را به اهتمام جدی و پیگیری مجدّانه برای اجرای طرح هایی که امروز عملیات اجرایی آن آغاز شد فراخواند و گفت: استانداران باید با جدیت پای کار باشند و اجرای این برنامه را در اولویت قرار دهند ضمن آنکه یکی از بهترین فرصت ها برای هزینه کرد درآمدهای حاصل از مولدسازی می تواند سرمایه گذاری در اجرای این طرح ها باشد.

وی در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از سپاه و وزارت جهاد کشاورزی برای تدوین این طرح ها گفت: یکی از مزایای همکاری حاضر این است که گروه های جهادی پای کار هستند و این سبب می شود که سرعت انجام کار بالا و بی وقفه باشد و قیمت تمام شده نیز بسیار ارزان خواهد بود.

در این مراسم که استانداران مختلف نیز از طریق ویدئو کنفرانس حضور داشتند وزیر جهاد کشاورزی گزارشی از انعقاد قرارداد و تفاهمنامه با قرارگاه سازندگی امام حسن مجتبی (ع) برای اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری، ایجاد شهرهای مولد، طرح های کوچک تأمین آب، حل مشکلات عشایری و پروژه های آب و خاک ارائه کرد و گفت: حدود ۴۰ درصد از دام سبک کشور در اختیار عشایر است و ضرورت دارد که نسبت به حل مسائل و مشکلات این جامعه کم توقع اقدام شود.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیز بسیج را مردمی ترین سازمان در سطح جهان دانست و گفت: بسیج همه آحاد جامعه را شامل می شود و خوشبختانه دولت مردمی سیزدهم برای حل مسائل و مشکلات کشور پای کار آمده است تا با اتکاء به ظرفیت های مردمی، کشور را در مسیر توسعه قرار دهد.

استانداران فارس و خراسان رضوی هم از طریق ویدئو کنفرانس گزارشی از پیشرفت طرح های کشاورزی و مشارکت مردم استان در اجرای پروژه ها ارائه کردند و به بیان پیشنهادات خود برای اجرای هر چه بهتر طرح های مرتبط با آبخیزداری، احیای قنوات و پروژه های آبرسانی کشاورزی پرداختند.

در این مراسم که رئیس سازمان بسیج سازندگی، رئیس سازمان امور عشایر و برخی معاونین وزارت جهاد کشاورزی نیز حضور داشتند تفاهم نامه و قراردادهایی میان وزیر جهاد کشاورزی و جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران برای اجرای طرح های آبخیزداری، احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی به امضاء رسید.

این قراردادها در چهار موضوع اصلی آب و خاک، آبخیزداری، امور عشایر و شهرهای مولد کشاورزی جمعاً با اعتباری بالغ بر ۱۳۸ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان برای ده هزار شاخه قنات، ۱۳ هزار استخر و آب بندان، مرمت و بهسازی راه های عشایری، تأمین آب شرب پایدار عشایر و…توافق شده است.

انتهای پیام




آغاز عملیات اجرایی طرح‌های آبخیزداری، عشایری و کشاورزی با اعتبار ۱۳۸ هزار میلیارد تومان

منبع: ایـسنا
? آغاز عملیات اجرایی طرح‌های آبخیزداری، عشایری و کشاورزی با اعتبار ۱۳۸ هزار میلیارد تومان