تولیدکننده و پرورشدهنده کاکتوس اپنتیا در کرمان از اخذ مجوزهای لازم جهت تولید آردی غنی برای تهیه انواع کیکها از کاکتوس خبر داد.
مرضیه احمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» به پرورش کاکتوس در کرمان و خواص بیشمار آن اشاره کرد و افزود: پنج سال است که در این عرصه فعالیت دارم و بر روی گونه کاکتوس اُپِنتیا فیکوس ایندیکا کارهای تحقیقاتی بسیاری انجام دادهام. وی حتی کرمان را مستعدترین استان برای پرورش این نوع کاکتوس عنوان کرد و گفت: کرمان دو کویر بزرگ را در دل خود دارد که میتواند محیطی برای کشت محصولی باشد که هیچ دورریزی ندارد. کارشناس ارشد گیاهان دارویی به برخی از خواص و کاربردهای این نوع از کاکتوس اشاره و تاکید کرد: میوه این نوع از کاکتوس میتواند به عنوان یک آبمیوه طبیعی مورد استفاده قرار گیرد. احمدی افزود: نه تنها میتوان آن را داخل آبمیوهگیری انداخته و مانند آبمیوه طبیعی از آن استفاده کرد بلکه حتی از میوه آن ربی متفاوت ساخت و حتی از این نوع کاکتوس میشود، مربا و مارمالاد تولید کرد تا میتوان از این گیاه به عنوان یک طعمدهنده داخل انواع غذاها استفاده کنید. وی ادامه داد: میوه کاکتوس اپنتیا دارای ویتامینهایی همچون A C E K است و حتی میزان کلسیماش در یک برگ با هشت لیوان شیر برابری میکند، با توجه به اینکه فیبرش بالاست و غذا را بهتر هضم میکند و حتی برای کسایی که دنبال رفع مشکل دنبال لاغری در دنیا هستند، ازآب کاکتوس استفاده میکنند. تولیدکننده و پرورشدهنده کاکتوس در کرمان تاکید کرد: حتی از الیافی که داخل بدنه برگ این نوع کاکتوس وجود دارد، نخ جراحی تولید شده که بسیاری از مشکلات پزشکی را حل کرده و خودش هم جاذب است و به راحتی با بدن سازگار میشود. احمدی افزود: برگ کاکتوس را بعد از خارزدایی، خشک کرده و بعد از اینکه آسیاب شد، مانند آرد است با خواصی غنیتر از آرد گندم، مجوزهای لازم را نیز اخذ کردیم و آرد کاکتوس را برای استفاده در تولید انواع نانها، کیک و کلوچهها تولید کردهایم، اما خوب در کرمان هنوز این موضوع جانیافتاده و حمایتی صورت نمیگیرد. وی ادامه داد: حتی پودر خشک شده کاکتوس اپنتیا میتواند به عنوان چاشنی در ماست، سالاد و سس میتواند استفاده شود و یا حتی در تهیه انواع کتلتها هم قابل استفاده است. کارشناس ارشد گیاهان دارویی در استان کرمان افزود: با توجه به اینکه این محصول هنوز این در ایران تولید انبوه نشده عملاً توجیه اقتصادی برای تولید انبوه آرد نداریم اما اگر بر پرورش و معرفی این نوع کاکتوس وقت بگذاریم، میتوانیم روی بحث آرد یا صنایع تبدیلی آن کار کرد. احمدی خاطرنشان کرد: متاسفانه الان در کشور فقط سطحهای خیلی پایینی از کشت این گیاه وجود دارد بنابراین زمانی میتوان از فرآوریاش سخن به میان آورد که در سطوح بسیار بالا آن را کشت کرده باشیم. انتهای خبر/ طهماسبی