آخرین اخبار از بارش‌های اخیر | خیمه سنگین “مونسون” بر ۴۰ درصد ایران / تا اوایل هفته بعد فعالیت سامانه ادامه دارد + فیلم و نمودار

ورود توده بارشی مونسونی به ایران از اوایل روز یکشنبه گذشته تا امروز باعث افزایش قابل توجه حجم بارندگی‌ها در اغلب نقاط جنوب شرق ایران شده و سازمان هواشناسی نسبت به فعالیت غیرنرمال این توده در ایران در برخی از نقاط ایران هشدار صادر کرد. – اخبار استانها – به‌گزارش فت فتو از تهران، درحالی […]

ورود توده بارشی مونسونی به ایران از اوایل روز یکشنبه گذشته تا امروز باعث افزایش قابل توجه حجم بارندگی‌ها در اغلب نقاط جنوب شرق ایران شده و سازمان هواشناسی نسبت به فعالیت غیرنرمال این توده در ایران در برخی از نقاط ایران هشدار صادر کرد.

– اخبار استانها –

به‌گزارش فت فتو از تهران، درحالی که از روز گذشته شدت بارش‌های مونسونی در استان‌های سیستان و بلوچستان ، کرمان و فارس و هرمزگان باعث جاری شدن سیلاب‌ در برخی مناطق شد برآوردها حکایت از آن دارد که این بارش‌ها تا پایان هفته ادامه دارد و به براساس نقشه‌های هواشناسی از مرکز کشور تا شمال غرب ایران کشیده شده و حتی سواحل خزر را نیز درگیر می‌کند.

براساس گزارش‌های هواشناسی از ابتدای مردادماه ۱۴۰۱ تا دومین هفته از دومین ماه تابستان ورود این سامانه بارشی نزدیک به ۴۰ درصد کشورمان را تحت تاثیرقرار داده و تا ۴ روز آینده جو ناپایدار و بارش‌های فراتر از نرمال در بسیاری از نقاط کشور و استان‌ها به‌جز غرب و شمال‌غربی تجربه خواهد شد.

به گفته کارشناسان سازمان هواشناسی از دیروز که فعالیت قدرتمند سامانه بارشی مونسونی در استان سیستان و بلوچستان آغاز شد رفته رفته این سامانه به سمت شمال و مرکز کشورمان کشیده می‌شود که همین اتفاق روند افزایش رگبار و رعدوبرق‌ را در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، سیستان‌ و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، اصفهان، کهگیلویه‌بویراحمد، چهارمحال‌ و بختیاری و غرب یزد شدت گرفته و حجم عمده اصلی بارش‌های این چند روز خواهند بود‌.

این درحالی است که کارشناسان سازمان هواشناسی تاکید می‌کنند فعالیت این سامانه پرقدرت بارشی به‌گونه‌ای است که علاوه بر استان‌های یاد شده در سایر نقاط کشور به‌جز مناطق محدودی از غرب، شمال‌غرب و شمال شرق کشور شاهد بارش خواهیم بود و شدت این بارش‌ها در ارتفاعات می‌تواند شدید باشد.

 

 

به عنوان مثال در اولین روز فعالیت قدرتمند سامانه بارشی مونسونی به حدی بود که  در استان سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از خشک‌ترین مناطق ایران تا ابتدای مردادماه نسبت به سال گذشته شاهد رشد نزدیک به ۳۷۰ درصدی بارش‌ها بوده‌ایم و به عنوان مثال در اولین روز مرداد ۱۴۰۱ بزمان از توابع شهرستان ایرانشهر با ۵۰ میلی‌متر بارندگی پربارش‌ترین نقطه استان شناخته شد.

از سوی دیگر این حجم از بارندگی اگرچه در این نقطه از ایران نقطه امیدی برای بهبود شرایط خشکسالی در منطقه شناخته می‌شد اما واقعیت امر اینجاست که خشکی بیش از حد زمین و همچنین نبود پوشش گیاهی مناسب و از همه مهمتر کمبود زیرساخت‌های مناسب مدیریت روان‌آبها باعث شد تا جاری شدن روان‌آب‌ها در مناطق مختلف استان و البته رودخانه‌های فصلی خساراتی هم به بار آورد به عنوان مثال در اولین روز با سرریز شدن رودخانه سرباز منطقه با مشکلاتی مواجه شد و بندرکنارک هم درگیر آبگرفتگی سطح شهر شد.

(تصویر مربوط به حرکت ابرهای بارانزا از جنوب شرق و شمال شرق به سمت مرکز ایران)

(تصویر ماهواره‌ای روز گذشته از ذخامت ابرهای باران‌زای مونسونی مستقر برفراز استان سیستان و بلوچستان )

هشدارها را جدی بگیریم

این درحالی است که بی‌توجهی برخی هموطنان به هشدارهای صادر شده از سوی نهادهای مسئول باعث شده تا علی‌رغم تمام تمهیداتی که اندیشیده شده است در برخی نقاط شاهد بروز مشکلاتی از جمله موارد فوتی ناشی از گرفتار شدن در میان سیلاب باشیم و لازم است هموطنان بخصوص در مناطقی که سازمانه‌های مربوطه برای آنها هشدار سطح زرد و نارنجی یا حتی قرمز صادر کرده‌اند نسبت به رعایت کامل موارد اعلامی جدیت داشته باشند تا با این شیوه میزان خسارات جانی این روان‌آبها به حداقل برسد.

به عنوان مثال در برخی نقاط علی‌رغم جریان شدید آب در رودخانه تعدادی از هموطنان مشغول تماشای جریان شدید آب می‌شوند و بی‌توجه خطری که زیرپایشان در جریان است ناگهان ناخواسته درگیر مشکلاتی می‌شوند که بعضا جبران آن ناممکن است و گیرافتادن دو نوجوان در گویمرک منطقه سربازدر  سیستان‌بلوچستان یکی از موارد نگران کننده روز گذشته بود.

کارشناسان در این زمینه با اشاره به حادثه استهبان در استان فارس تاکید دارند ایستادن در فاصله کمتر از ۲ متر از لبه روان‌آبها بخصوص در رودخانه‌های فصلی می‌تواند در زمانی کوتاه باعث بروز مشکلات عمده برای افراد باشد به این دلیل که جریان شدید آب در مسیر رودخانه فصلی هنگامی که شدت داشته باشد همراه خود کناره‌های رودخانه را نیز خالی می‌کند بی‌آنکه از بالای سطح جریان آب چیزی مشخص باشد اما ناگهان با خالی شدن و سست شدن بخشی از خاک شاهد ریزش آن داخل جریان هستیم که می‌تواند به قیمت از دست رفتن جان افراد منجر شود.

این گروه تاکید دارند خطری سقوط داخل جریان شدید آب در ابنیه بتنی و همچنین پل‌های روی رودخانه نیز وجود دارد به این دلیل اتفاق یاد شده یعنی سست شدن و خالی شدن زیر سازه در جریان سیل‌های شدید و خروشانی مثل آنچه در منطقه سرباز استان سیستان و بلوچستان تجربه کردیم دور از انتظار نیست و ناگهان می‌تواند مشکل آفرین باشد؛ بنابراین در چنین شرایطی عاقلانه‌ترین راه این است که از ایستادن نزدیک به جریان شدید آب جدا خودداری شود.

به گفته کارشناسان البته خطر در شرایط جاری شدن سیل و بارندگی‌ها صرفا موضوع غرق شدن افراد در روان‌آب‌های ایجاد شده نیست بلکه به دلیل شدت گرفتن بارش‌ها و فعال شدن سامانه بارشی در چنین شرایطی احتمال برخورد صاعقه با زمین و ایجاد سوختگی‌های شدید و حتی مرگ برای افرادی که در محل نامناسب باشند بسیار بالاست و به همین دلیل نباید هموطنان هنگام اینگونه شرایط جوی در فضای باز، کنارتیرهای فلزی، آنتن‌های تلفن همراه، دکل‌های برق  یا در محل‌های مرتفع بایستند.

 

 

۳ محور مواصلاتی بلوچستان در پی وقوع سیلاب مسدود شد

علیرضا شهرکی مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: محورهای مواصلاتی ایرانشهر- مهرستان، فنوج- اسپکه و نیکشهر- قصرقند از شب گذشته در پی طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری شدن سیلاب مسدود شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه بیش از ۳۰۰ نفر از نیروهای راهداری در قالب ۵۰ تیم با تجهیزات کامل در مناطق سیل‌زده جنوب استان در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند، افزود: همه نیروهای اداری به ویژه در مجموعه‌های خدمت‌رسان برای مدیریت بحران در آماده‌باش به سر می‌برند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه طبق پیش‌بینی هواشناسی تا پایان هفته شرایط بارندگی و احتمال جاری شدن سیلاب بلوچستان ادامه دارد، با تاکید استاندار جلسات مدیریت بحران به صورت روزانه در شهرستان‌های جنوبی استان برگزار می‌شود تا مدیریت بحران به بهترین وجه انجام شود.

تردد در مسیر رمشک به قلعه گنج به سختی انجام می‌شود

مجید سعیدی مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان ، با اشاره به آخرین وضعیت راه‌های استان کرمان، اظهار داشت: در حال حاضر راه مواصلاتی مسدودی چه راه اصلی و یا راه فرعی در استان کرمان نداریم.

وی بیان کرد: مسیر رمشک به قلعه گنج و چند راه روستایی در شهرستان جیرفت به دلیل بارندگی‌ها دچار مشکل شدند که تردد در آنها به سختی انجام می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با اشاره به اعلام هشدار سطح قرمز هواشناسی و فعالیت سامانه مونسونی در استان گفت: همه دستگاه‌ها و فرمانداری‌های استان در آماده باش هستند.

وی با بیان اینکه این سامانه بارشی براساس پیش‌بینی‌ها بسیار قدرتمند است، افزود: فعالیت شدیدتر این سامانه از اواخر وقت امروز آغاز شده و تا صبح جمعه ادامه دارد.

سعیدی ادامه داد: از همه هم استانی‌ها درخواست داریم به توصیه‌ها و هشدارها توجه داشته باشند، از تردد و مسافرت غیرضرور و تردد در جاده‌ها جدا خودداری کرده، از حضور در تفرجگاه‌ها و نزدیک شدن به بستر رودخانه‌ها خودداری کنند و با توجه به پیش‌بینی صاعقه و تندبادهای لحظه‌ای صعود به ارتفاعات به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

محمدجعفر جهانگیری معاونت عمرانی فرمانداری قلعه گنج نیز با بیان اینکه طوفان و گرد و خاک که از دیروز در قلعه گنج آغاز شده و همچنان ادامه دارد اظهار داشت: این طوفان تمامی روستا‌های بخش مرکزی و بخش چاه دادخدا قلعه گنج را در نوردید و  موجب ریزش خوشه‌های درختان خرمای باغات کشاورزان شد.

وی با اشاره به اینکه میدان دید در این شهرستان به شدت کاهش پیدا کرده و امکان عبور و مرور در ساعات طوفان به سختی میسر شده است، گفت: در مسیر‌های ارتباطی قلعه گنج به کهنوج و قلعه گنج به رمشک و چاه دادخدا در حال حاضر هوا صاف اعلام شده است.

معاونت عمرانی فرمانداری قلعه گنج افزود: دیشب در رمشک و روستا‌های اطراف آن گزارش بارندگی نسبتاً شدیدی را داشتیم که موجب جاری شدن رودخانه‌های فصلی در این شهر شد.

پردل رئیسی، شهردار رمشک نیز با اشاره به طغیان رودخانه‌ها در مسیر رمشک به قلعه گنج، اظهار داشت: طغیان رودخانه‌ها موجب انسداد جاده‌های روستایی در این شهر شده است که تلاش برای بازگشایی مسیر ادامه دارد.

وی با بیان اینکه دیشب بارندگی نسبتاً شدیدی در شهر رمشک و روستا‌های اطراف از توابع بخش چاه دادخدا قلعه گنج را داشتیم اما مشکلی در ارتباط با قطعی آب، برق و تلفن فعلاً وجود ندارد، گفت: طوفان عصر دیروز تا صبح امروز در این منطقه ادامه داشت که در اثر وزش باد و طوفان خطوط تلفن ثابت در این منطقه بیش از یک ساعت قطع بود که با تلاش نیرو‌های مخابرات این مشکل رفع شده و خطوط تلفن وصل شده است.

رودخانه سرباز در پی بارش‌های “مونسونی” طغیان کرد + فیلم
آماده‌باش کرمان، هرمزگان و سیستان‌ و بلوچستان برای تشدید مونسون در ایران + فیلم و تصاویر
افزایش ۳۶۹درصدی بارندگی سیستان و بلوچستان در پی فعالیت “مونسون”/ نعمتی که در نبود زیرساخت به نقمت تبدیل می‌شود
بازگشت سامانه بارشی “مونسون” و احتمال خسارت به نخیلات استان سیستان و‌بلوچستان

 بارش سنگین باران و تگرگ در منطقه کوهشاه/ خسارت به باغات و محصولات کشاورزی

سامانه بارشی مونسون در استان هرمزگان فعالیت خود را از روز شنبه آغاز کرد و از شب گذشته فعالیت این سامانه در استان به ویژه در مناطق شمالی استان تشدید شده است. 

طبق گفته فرماندار حاجی‌آباد از شب گذشته بارش‌های سنگین به همراه تگرگ دهستان کوهشاه را تحت تاثیر قرار داده است. 

بعد از وقوع بارش‌های شدید باران و تگرگ سیلاب در مناطق مختلف جاری شد و خسارت قابل توجهی به محصولات کشاورزی این منطقه وارد کرد.

در شهرستان میناب هم برای حفظ آمادگی و افزایش سطح ذخیره آب و کنترل سیلاب دریچه‌های تحتانی سد استقلال بازگشایی شد تا با خروج ۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه آب از این سد شرایط برای مهار سیلاب احتمالی مهیا شود. 

همچنین احداث دایکت حفاظتی در این شهرستان در پایین دست سد در حال انجام است که می‌تواند کمک شایانی به جلوگیری از ورود سیلاب به روستاها کند. 

شب گذشته از بشاگرد خبر رسید دو کودک در سیلاب غرق شدند که بخشدار گوهران در گفت‌وگو با تسنیم ضمن تایید فوت دو خبر، غرق شدن آنان در گودال آب را عامل اصلی این فوتی‌ها بر شمرد و گفت: در آن ساعات اصلا بارش و بارندگی در بشاگرد رخ نداده و جان باختن کودکان در سیلاب شایعه است. 

هواشناسی استان بالاترین سطح هشدار را صادر کرده و اعلام نموده مردم طی روزهای دوشنبه تا جمعه از قرارگیری در حاشیه رودخانه‌های فصلی پرهیز کنند و به ارتفاعات نزدیک نشوند. 

این سازمان پیش‌بینی کرده با فعالیت سامانه مونسون بیش از ۸۰ میلیمتر بارندگی در برخی مناطق استان شاهد باشیم که به سبب آن طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری شدن سیلاب در انتظار خواهد بود. 

تعطیلی اسکله‌های قشم در پی متلاطم شدن آب‌های خلیج فارس

سعید رنجبر مدیر هواشناسی هرمزگان نیز در گفت‌وگویی کوتاه با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: ما با هماهنگی و همکاری که با سازمان بنادر و دریانوردی داریم تحلیل‌های هواشناسی خود را در اختیار این سازمان قرار داده و می‌دهیم و هشدارهای لازم را در باب سفرهای دریایی طی روزهای آتی داده‌ایم.

وی اظهار امیدواری کرد دستگاه‌ها و مردم با رعایت دستورالعمل‌ها  و توجه به هشدارها در صورت وقوع خطرات احتمالی بتوانند با کمترین چالش از روزهای آینده گذر کنند.

همچنین محمد کاملی‌دیرستانی رئیس اداره هواشناسی قشم نیز که اداره تحت مدیریتش در حوزه هواشناسی دریایی نیز دارای ابزار و تجهیزات لازم است، در این راستا گفت: وزش بادهای شدید جنوب شرقی در مناطق دریایی و پیرامونی جزایر جنوبی بندرعباس از جمله قشم، ابوموسی، هرمز و هنگام و لارک سبب مواج شدن دریا و اختلال در ترددهای دریایی خواهد شد.

وی افزود: در این مناطق  نیز با تاثیر سامانه بارشی، رگبار باران و رعد وبرق و تند باد لحظه‌ای پیش‌بینی می‌شود که انتظار می‌رود بتوانیم با اطلاع‌رسانی و مدیریت شرایط، از بروز خسارات جلوگیری کنیم.

درحال تکمیل….

انتهای پیام/ی




آخرین اخبار از بارش‌های اخیر | خیمه سنگین “مونسون” بر ۴۰ درصد ایران / تا اوایل هفته بعد فعالیت سامانه ادامه دارد + فیلم و نمودار

منبع: تسنــیم
? آخرین اخبار از بارش‌های اخیر | خیمه سنگین “مونسون” بر ۴۰ درصد ایران / تا اوایل هفته بعد فعالیت سامانه ادامه دارد + فیلم و نمودار