به گزارش نذیر کرمان به نقل از انرژی پرس، جهان امروز، جهانی وابسته به انرژی است. انرژیای که رگهای حیاتی آن را نفت تشکیل میدهد. اما این طلای سیاه چگونه از دل زمین به مخازن صنعتی کشورهای مختلف میرسد؟ سرنوشت اقتصاد جهانی در گرو تنگه هایی است که شاید کمتر نامشان را شنیده باشید. تنگه هایی که به […]
به گزارش نذیر کرمان به نقل از انرژی پرس، جهان امروز، جهانی وابسته به انرژی است. انرژیای که رگهای حیاتی آن را نفت تشکیل میدهد. اما این طلای سیاه چگونه از دل زمین به مخازن صنعتی کشورهای مختلف میرسد؟ سرنوشت اقتصاد جهانی در گرو تنگه هایی است که شاید کمتر نامشان را شنیده باشید. تنگه هایی که به نظر میرسد تنها خطوط آبی بیاهمیت بر روی نقشه باشند، در واقع رگهای حیاتی اقتصاد جهانی هستند. این تنگه ها، شاهراههای نفتی جهان، هستند که روزانه میلیونها بشکه نفت از دل آنها عبور میکند.
تنگه هرمز؛ سلطان بیرقیب
تنگه هرمز، به عنوان اولین و مهمترین این رگها، نقش بیبدیلی در تجارت جهانی نفت ایفا میکند؛ تنگه ای که در خلیج فارس، میان ایران و عمان قرار دارد و روزانه بیش از ۱۶ میلیون بشکه نفت از دل آن میگذرد.
رقمی که حدود یک پنجم کل تجارت نفت جهان را تشکیل میدهد. هرگونه اختلال در جریان نفت از این تنگه، میتواند زلزلهای در بازارهای جهانی ایجاد کند.
اما هرمز تنها رگ حیاتی نفت نیست. تنگه مالاکا، بابالمندب، کانال سوئز و تنگه بسفر، هر کدام به نوبه خود، نقشی کلیدی در این زنجیره جهانی دارند.
تنگه مالاکا؛ گلوگاه دو اقیانوس بزرگ
تنگه مالاکا، با عبور روزانه ۱۵ میلیون بشکه نفت، دومین تنگه مهم نفتی جهان است که اقیانوس هند را به دریای چین جنوبی در اقیانوس آرام متصل میسازد.
تنگه بابالمندب، دروازه ورود نفت به دریای سرخ و کانال سوئز است که گذرگاه عبور ۵ میلیون بشکه نفت است. این تنگه میان کشور یمن و جیبوتی قرار دارد، کشتیهایی که از طرف اقیانوس هند میآیند پس از گذر از بابالمندب و عبور از طول دریای سرخ میتوانند راه خود را از کانال سوئز به سوی دریای مدیترانه ادامه دهند. کانال سوئز، شاهکاری مهندسی است که فاصله میان اروپا و آسیا را به نصف کاهش داده و دریای مدیترانه را به دریای سرخ پیوند میدهد.
کانال سوئز با ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه رتبه چهارم آبراههای مهم نفتی جهان را به خود اختصاص داده است. این کانال، آبراهی ساختگی در مصر است که دریای مدیترانه را به دریای سرخ پیوند میدهد.
تنگه بسفر نیز به عنوان دروازه ورود نفت به دریای سیاه با روزانه حدود ۳ میلیون بشکه نفت، در جایگاه پنجم فهرست مهمترین آبراههای نفتی قرار دارد.
این تنگه باریکه آبی در کشور ترکیه است که دریای سیاه را به دریای مرمره میپیوندد. این تنگه دو دو قاره اورپا و آسیا از یکدیگر جدا میکند.
کنترل تنگه ها؛ کلید قدرت جهانی
این تنگه ها، نه تنها مسیر عبور نفت، بلکه عرصه رقابت قدرتها نیز هستند.
هر کشوری که بر یکی از این تنگه ها کنترل داشته باشد، نفوذ قابل توجهی بر بازار جهانی انرژی پیدا میکند.
اگر روزی یکی از این تنگه ها بسته شود، قیمت نفت به شدت افزایش خواهد یافت و اقتصاد جهانی فلج خواهد شد. به همین دلیل، امنیت این تنگه ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
منبع: نذیر کرمان ? کنترل تنگه ها، کلید قدرت جهانی
سردار منتظرالمهدی در سیستان و بلوچستان گفت: به وعدهای که برای انتقام خون پاک شهدای پلیس داده بودیم عمل کردیم؛ سردار رادان قسم یاد کرد که از خون شهدایمان نخواهیم گذشت. به گزارش میزان؛ وی اضافه کرد: اعضای اصلی تیم ترور در کمتر از یک هفته حذف یا دستگیر شدند. معاون فرهنگی اجتماعی فراجا گفت: […]
روز گذشته بود که باشگاه استقلال قرارداد مهرداد محمدی را فسخ کرد تا آبی ها بتوانند با پایین آوردن سقف بودجه بازیکن جدید جذب کنند. بعد از انتشار خبر فسخ قرارداد مهرداد محمدی، گفته شد باشگاه استقلال بدون توافق قرارداد مهاجم تیمش را فسخ کرده است اما پیگیری خبرنگار خبرورزشی نشان می دهد که باشگاه […]
سریال «غربت» به کارگردانی امیر پورکیان است که دست روی آسیبهای حاشیهنشینی گذاشته. این سریال پس از سه قسمت توقیف شد و دور تازه انتشار سریال توام با سانسور است که عمده آن مربوط به احلام با بازی ستایش رجایینیا میشود. به گزارش هفت صبح، سریال «غربت» به کارگردانی امیر پورکیان است که دست روی […]
به گزارش نذیر کرمان؛ آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات نسبت به تصاویر منتشر شده از دانشگاه آزاد علوم تحقیقات واکنش نشان داد و نوشت: دیدن تصاویر تکان دهنده یکی از دختران ما در دانشگاه آزاد به غایت تلخ و تکان دهنده بود. راه پیشگیری از تکرار چنین فجایعی پرهیز از رفتارهایی است که این […]
+ = 9