نذیر کرمان/کرمان استاد دانشگاه تهران با تبیین عرصههای صنعتی معدنی مناسب و متناسب با ظرفیتهای تجاری ایران و مناطق چهارگانه آفریقا گفت: متخصصان امور معادن ایرانی میتوانند مستقیم با شرکتهای آفریقایی کار کنند و استان کرمان بایستی یکی از اولویتهای خود را ارتباط با قاره آفریقا قرار دهد. امیربهرام عرب احمدی امروز ۱۷ بهمن ماه […]
نذیر کرمان/کرمان استاد دانشگاه تهران با تبیین عرصههای صنعتی معدنی مناسب و متناسب با ظرفیتهای تجاری ایران و مناطق چهارگانه آفریقا گفت: متخصصان امور معادن ایرانی میتوانند مستقیم با شرکتهای آفریقایی کار کنند و استان کرمان بایستی یکی از اولویتهای خود را ارتباط با قاره آفریقا قرار دهد.
امیربهرام عرب احمدی امروز ۱۷ بهمن ماه در نشست ” راهکارهای توسعه تجارت استان کرمان با کشور نیجریه و کشورهای آفریقایی” که به صورت ویدئوکنفرانس در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد، با اشاره به موقعیت جغرافیایی قاره آفریقا اظهار کرد: تقریباً این قاره یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون نفر جمعیت دارد و این قاره در میانه جهان واقع شده و در کریدور غرب به شرق قرار دارد.
دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران بیان کرد: این قاره سرزمینی مملو از معادن گوناگون است و هر نوع ماده معدنی در قاره آفریقا وجود دارد، به طورمثال ۷۳ درصد الماس جهان در این قاره است و بزرگترین معادن کلتان جهان، در کشور دمکراتیک کنگو است.
وی تاکید کرد: این قاره به شاخصهای اقتصادی نرسیده زیرا معادن آن در دست شرکتهای چند ملیتی است.
عرب احمدی با بیان این مطلب که در نظام بین الملل قاره آفریقا ظرفیتهای زیادی دارد، تصریح کرد: این قاره به یکی از مناطق راهبردی جهان تبدیل شده و کشورهای توسعه یافته به شدت به تقابل و رقابت برای پررنگ کردن جایگاه خود در کشورهای آفریقایی با محوریت اقتصاد هستند.
وی بیان کرد: در دو دهه اخیر آفریقا پوستاندازی کرده و در مسیر توسعه گام برداشته است و کشورهای اقتصادی نوظهوری در این قاره داریم که در سطح جهان عرض اندام میکنند. یک میلیون چینی و یک و نیم میلیون ایتالیایی در آنگولا زندگی میکنند و این کشور یکی از غولهای نفتی جهان است.
دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با اشاره به مثبت بودن موازنه تجاری قاره آفریقا، عنوان کرد: حدود سه درصد اقتصاد جهان در قاره آفریقا است و طبق نظرات کارشناسان در دو دهه آینده به بیش از ۲۵ درصد خواهد رسید.
وی اظهار کرد: نیجریه غول اقتصادی قاره آفریقاست و آفریقای جنوبی یکی از قدرتهای بزرگ اقتصادی آفریقا است و با توجه به این که نیجریه فروش نفت دارد و آفریقای جنوبی مواد گوناگونی برای صادرات، لذا باید ما به آفریقای جنوبی توجه بیشتری داشته باشیم.
عرب احمدی در ادامه درباره روابط ایران و قاره آفریقا اظهار کرد: رویکرد ما به کشور آفریقایی ارزشی و فرهنگی است و هنوز درک نکردیم که این قاره یک پتانسیل صددر صد اقتصادی است و حجم تجارت ما با آفریقا به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسیده و این بسیار کم است.
دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران بیان کرد: با توجه به ظرفیت کرمان، این استان میتواند صادرات زیادی به قاره آفریقا داشته باشد.
وی تاکید کرد: قاره آفریقا باید در اولویت سیاست خارجی ما قرار گیرد زیرا این قاره بسیار مستعد است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: کارهای خوبی طی دو دهه گذشته انجام شده و با توجه به تحریمها سیاست نگاه به شرق در اولویت ما قرار گرفت و این سیاست طراحی و عملیاتی شد اما هنوز در عملیاتی کردن آن دستاوردهای زیادی به دست نیاوردهایم.
وی ادامه داد: یکسری مراکز تجاری در برخی از کشورهای آفریقایی راهاندازی کردیم و این مراکز نمایشگاهی از تولیدات ایرانی است.
عرب احمدی با تبیین عرصههای صنعتی معدنی مناسب و متناسب با ظرفیتهای تجاری ایران و مناطق چهارگانه آفریقا عنوان کرد: نفت، بوتان مایع، آهن و فولاد، پروپان مایع، متانول، محصولات پتروشیمی و پتروپالایشگاهی، کود اوره، محصولات غذایی، انواع قیر و … از جمله صادرات ایران به کشورهای آفریقایی است.
وی افزود: سیمان یک کالای ارزشمند در قاره آفریقایی است و نیاز زیادی به این محصول دارند.
دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران کشورهای رقیب را چین، آمریکا، اروپا، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، ترکیه، هند، برزیل و … برشمرد و گفت: تاسیس ستاد عالی آفریقا در سال ۱۳۷۶ و شورای همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا در سال ۱۳۷۹ اقدام بسیار خوبی بود.
وی با اشاره به تغییر نگرش تدریجی کشورهای آفریقایی به ایران و در ادامه احیاء ستاد آفریقا با هدف پیگیری طرحهای جدید در راستای تقویت و سرعت بخشیدن به همکاریهای اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری با آفریقا را خوب ارزیابی کرد.
عرب احمدی ذهنیت منفی ایرانیها در مورد حضور در قاره آفریقا، عدم وجود نقشه جامع اقتصادی ایران و آفریقا، عدم بهرهگیری از تجربیات موفق سایر کشورها را از جمله نقاط ضعفهای ایران نام برد.
وی اظهار کرد: متخصصان امور معادن ایرانی میتوانند مستقیم با شرکتهای آفریقایی کار کنند و استان کرمان بایستی یکی از اولویتهای خود را ارتباط با قاره آفریقا قرار دهد.
دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران تصریح کرد: با توجه به پتانسیلهای صنعتی و معدنی کرمان یکی از شاخصترین استانهاست و پیشنهاد میکنم که اتاق کرمان در یکی از کشورهای شرق آفریقا اتاقی تاسیس کند و کرمانیها در معادن آن سرمایه گذاری کنند. انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? کرمان یک تنه میتواند روابط اقتصادی ایران و قاره آفریقا را افزایش دهد
نذیر کرمان/کرمان مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: در تمامی گروههای خونی به ویژه گروههای خونی A و O نیاز به اهدای خون داریم. دکترایرج شکوهی امروز چهارم دی ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در فصول سرد سال به ویژه در این ایام که برودت هوا و کوتاهی روزها را داریم، آمار مراجعان به […]
نذیر کرمان/کرمان فرماندار کرمان گفت: تکریم زائران شهید سلیمانی و حفظ سلامت آنها را مهمترین وظیفه خود میدانیم و برای برگزاری ایمن مراسم از تمام ظرفیتهای موجود بهره خواهیم برد. علی بابایی چهارم دی ماه در کمیته ایمنی ستاد برگزاری مراسم پنجمین سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی با اعلام اینکه وظایف کمیته ایمنی و امنیتی علیرغم […]
نذیر کرمان/کرمان مردم کرمان همچون سالهای گذشته، در یومالله ۹ دی با حضور گسترده خود در مراسم مختلف، بار دیگر وفاداری و بصیرت خود را نسبت به انقلاب اسلامی و ولایت فقیه نشان خواهند داد. برنامههای ویژه این روز در سراسر استان برگزار میشود و مردم کرمان در مراسم محوری این روز با شعار «حماسه […]
نذیر کرمان/کرمان در راستای اجرای طرح جهاد علمی و هفته پژوهش، فرمانده انتظامی کرمان از جهاددانشگاهی استان تقدیر کرد. گردهمایی سراسری طرح جهاد علمی به میزبانی فرماندهی انتظامی استان، به مناسبت هفته پژوهش و با حضور سردار ناصر فرشید فرمانده انتظامی استان و دکت مهدی بازمانده رئیس جهاددانشگاهی استان، تعدادی از فرماندهان و روسای دانشگاههای […]
5 + 6 =