نذیر کرمان – گروه فرهنگوهنر: کتاب «روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان» به قلم مهرنوش ترابی پاریزی و نشر الفبان منتشر و در کرمان رونمایی شد. این مراسم،شامگاه چهارشنبه پنجم دیماه در کتابخانه ملی کرمان با حضور محمدعلی گلابزاده،لیلا راهدار،مجتبا شول افشارزاده و جمعی از علاقمندان فرهنگ و ادبیات برگزار شد. به گزارش نذیر کرمان به نقل […]
نذیر کرمان – گروه فرهنگوهنر: کتاب «روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان» به قلم مهرنوش ترابی پاریزی و نشر الفبان منتشر و در کرمان رونمایی شد. این مراسم،شامگاه چهارشنبه پنجم دیماه در کتابخانه ملی کرمان با حضور محمدعلی گلابزاده،لیلا راهدار،مجتبا شول افشارزاده و جمعی از علاقمندان فرهنگ و ادبیات برگزار شد.
به گزارش نذیر کرمان به نقل از ایبنا،در این مراسم محمدعلی گلابزاده با اشاره به اهمیت افسانهها در زنده ماندن زبان،گویش و فرهنگ مردم،این اثر را کوشش موثری در تدوام این راه دانست.
لیلا راهدار نویسنده و پژوهشگر نیز افسانهها را تاریخ شفاهیای دانست که توسط مردم نقل میشوند. راهدار در ادامه،تحلیل قصههای این کتاب را مبتنی بر عناصر قصه و داستان،حضور زن،زیستبوم،فرهنگ،مردمشناسی،پوشاک مردم و روایت برا ی کودکان عنوان کرد. وی استفاده از منابع متعدد معتبر در قصهپژوهی،فراوانی نمونهها،تمثیلها و استنتاجها و مقایسههای تطبیقی با ارائة جداول تفکیکی را از دیگر خصوصیات مهم کتاب روایتشناسی افسانههای شفاهی بیان کرد.
همچنین مجتبی شول افشارزاده نویسنده و پژوهشگر فرهنگ مردم،یکی از ویژگیهای بارز این کتاب را بررسی کاملی از همة روایتهای کشور،پیرامون قصههای مورد پژوهش در این اثر ذکر کرد.
مهرنوش ترابی نویسنده کتاب روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان،در مورد شکلگیری ساختار کتاب بر مبنای روایتشناسی روایتهای متعدد از قصههای شفاهی کودکان توضیحاتی داد.
برپایه این گزارش،کتاب روایتشناسی افسانههای پژوهشی کودکان مشتمل بر تحلیل روایتشناختی سه قصۀ «خاله سوسکه»،«بز زنگولهپا» و «کک به تنور» است که به بررسی عناصر قصه و مقایسۀ روایتهای شهرهای مختلف ایران تا روایت کابل در افغانستان از هر قصه میپردازد.
در بخشی از این کتاب آمده است:«… خالهسوسکه برخلاف عرف جامعه از خانه بیرون میرود بعد از سؤال و جواب با دیگر شخصیّتها مشخص میکند فقط پول برای مرد خوب نیست و باید مروت هم داشته باشد. در آخر با آقاموشه ازدواج میکند و برخلاف نظام مردسالاری آن زمان (قاجار) آقاموشه برای خالهسوسکه غذا درست میکند و در پایانِ بعضی روایات (صبحی) آقاموشه،خالهسوسکه را کول میکند و میبرد خانه که میتوان گفت از جایگاههای زنانگی و مردانگی فاصله میگیرد. خالهسوسکه دختری است با اعتمادبهنفس که با استفاده از جوابهای دندانشکن از اهانت دیگران نسبت به خودش جلوگیری میکند…»
کتاب روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان با عنوان فرعی تحلیل قصههای «خاله سوسکه»،«بز زنگولهپا» و «کک به تنور» در ۱۷۶ صفحه به تازگی توسط نشر الفبان راهی بازار نشر شده است.
منبع:خبر کرمان ?کتاب «روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان» رونمایی شد :اخبار استان کرمان – فرهنگ
با بارش برف و برودت هوا جادههای رفسنجان از جمله داوران و نوق دچار خرابیهای شدیدی شدند و برای عابران مشکلات زیادی به وجود آوردند. به گزارش پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ بارش برف اخیر موجب شد حدود هفت کیلومتر از آسفالت جاده داوران که بهتازگی اجرا شده بود خراب شود و برای رهگذران این جاده […]
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بافت از کشف و ضبط یک قبضه اسلحه تک لول ساچمهزنی غیرمجاز در مناطق آزاد شهرستان بافت خبر داد. به گزارش پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ به نقل از روابط عمومی و امور رسانه ادارهکل حفاظت محیط زیست استان کرمان: اسحاق منظریتوکلی گفت: طی گشت و کنترل نیروهای اجرایی یگان حفاظت […]
رئیسکل دادگستری استان کرمان گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۵۵ نفر از مددجویان غیرعمد به همت خیران از زندانهای استان آزاد شده است و تلاش داریم تا پایان سال به تعداد ۴۰۰ نفر برسد. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان» حجتالاسلام ابراهیم حمیدی صبح امروز در مراسم آزادسازی ۶۳ زندانی جرائم غیرعمد با […]
نذیر کرمان – گروه فرهنگوهنر: رئیس دومین جشنواره فیلم «شهرنما» در جمع خبرنگاران با اشاره به درخشش کارگردانان رفسنجانی در صحنههای ملی و بینالمللی گفت:«با توجه به اینکه رفسنجان یکی از قطبهای تولید فیلمکوتاه ایران است و پتانسیلهای زیادی دارد و انجمن سینمای جوانان رفسنجان نیز از انجمنهای فعال کشور است،برای برگزاری رویدادی با محوریت […]
هفت − 5 =