پیاز و طرح استمرار کاشت | اخبار استان کرمان

در یادداشت زیر کارشناس ارشد باغبانی جنوب کرمان مروری بر بحث کشاورزی با عنوان پیاز و طرح استمرار در جنوب استان کرمان دارد. به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ محمد بیدشکی به بهانه برداشت و قیمت بسیار مناسب محصول پیاز در طرح استمرار جنوب کرمان طی یادداشتی نوشت؛ در اوایل تابستان سال ۱۳۷۴ […]



در یادداشت زیر کارشناس ارشد باغبانی جنوب کرمان مروری بر بحث کشاورزی با عنوان پیاز و طرح استمرار در جنوب استان کرمان دارد.

به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ محمد بیدشکی به بهانه برداشت و قیمت بسیار مناسب محصول پیاز در طرح استمرار جنوب کرمان طی یادداشتی نوشت؛ در اوایل تابستان سال ۱۳۷۴ به اتفاق ریاست محترم سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان (مهندس فرید) و معاون فنی و اجرایی سازمان (مهندس موسوی)، بایستی در جلسه مهمی در وزارت کشاورزی کشور شرکت می‌کردیم.

 
تا اینجای کار حداقل من به عنوان کارشناس مسئول باغبانی فقط اسم جلسه را می‌دانستم که طرح استمرار تولید سیب زمینی و پیاز در مناطق گرمسیری کشور بود، در بین راه مقصد به تهران در مورد این طرح از رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در خصوص این جلسه بیش‌تر سئوال کردم.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در جواب گفت؛ با توجه به مکاتبه‌ای که وزارت متبوع انجام داده در صورت اجرای این طرح و موفقیت‌آمیز بودن آن تحول عظیمی در کشاورزی منطقه با کشت زود هنگام پیاز و سیب زمینی و برداشت نوبر آن‌ها در پاییز و زمستان آن‌ هم با قیمت خوب رخ خواهد داد.
 
جلسه در محل معاونت زراعت وزارتخانه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی کشور (شریعتمدار) برگزار شد، بقیه مسئولان کشاورزی مناطق گرمسیری کشور نیز حضور داشتند، شریعتمدار ابتدا توضیحات لازم را در رابطه با محسنات اجرای طرح بیان کرد از جمله اینکه بایستی برای اولین بار در کشور در مناطق گرم این دو محصول را در اوایل پاییز کشت و در اواخر پاییز و اوایل زمستان همان سال برداشت کرد.
 
شریعتمدار اعلام کرد؛ که با اجرای این طرح بیش‌ترین سود نصیب کشاورزان مناطق گرمسیر کشور خواهد شد، ضمن اینکه نیاز به مدت چندین ماه انبار این محصولات در انبار نخواهد بود واین یک طرح مهم ملی است.
 
واکنش مسئولان سازمان‌ها در رابطه با سختی اجرای طرح از جمله آماده نبودن غده بذری، عدم قبول کردن کشاورزان جهت کشت در این فصل، کمبود شدید دستگاه بذر کار سیب زمینی و… اصلاً مورد قبول معاون وزیر قرار نگرفت و ایشان تأکید کردند چون آزمایشات قبلی در مرکز تحقیقاتی با موفقیت صورت گرفته و علاوه بر همه این‌ها شخص کلانتری وزیر وقت دستور داده طرح بایستی از پاییز همین امسال شروع شود.
 
اولین مسئولانی که موافق اجرای طرح صحبت کردند و مورد تشویق و رضایت معاون وزیر قرار گرفتند رئیس سازمان کشاورزی جنوب استان کرمان بود که بیش‌ترین سطح تعهد کشت هم به همین منطقه اختصاص یافت.
 
گرچه اجرای این طرح در سال اول سختی‌ها و مشکلات زیادی از جمله پوسیده شدن غده‌های آماده نشده بذری در خاک برخی مزارع و سرمازدگی کشت‌های دیرهنگام و… داشت، اما اکنون بعد از گذشت ۲۸ سال از اجرای این طرح و کشت‌های با تنوع تاریخ‌های متفاوت و دست‌یابی به بذور زودرس این محصولات بالاخره این طرح جواب داد.
 
بسیار خوشحالم از اینکه این طرح به ثمر نشست و امیدوارم کشاورزان خصوصاً کشاورزان پیش‌رو و عمده کار این محصولات با رعایت میزان مورد نیاز کاشت دو محصول پیاز و سیب زمینی نوبرانه، همیشه از حمایت وزارت جهاد کشاورزی جهت فروش محصولات خود در داخل و خارج کشور بهره‌مند گردند.
 
در پایان امید است همه روئسای سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان در پایان کار خود گزارشی از انجام چنین طرح‌هایی مانند طرح آبیاری قطره‌ای، کشت مکانیزه ذرت، تسطیح و یک پارچه‌سازی اراضی، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، کشت دانه‌های روغنی و… داشته باشند.
 
نویسنده: محمد بیدشکی کارشناس ارشد باغبانی
منبع: نذیر کرمان


پیاز و طرح استمرار کاشت

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? پیاز و طرح استمرار کاشت