به گزارش اصلاحات نیوز به نقل از انرژی پرس، پس آغاز درگیریها در ۷ اکتبر و تحولات اخیر در لبنان، تشدید ناآرامیها تا رسیدن به نقطه یک جنگ تمامعیار دیگر دور از دسترس به نظر نمیرسد. به عبارت دیگر، اکنون میتوان چنین گفت که هر لحظه ممکن است کل منطقه در آتش جنگی فراگیر بسوزد. اما یکی از […]
به گزارش اصلاحات نیوز به نقل از انرژی پرس، پس آغاز درگیریها در ۷ اکتبر و تحولات اخیر در لبنان، تشدید ناآرامیها تا رسیدن به نقطه یک جنگ تمامعیار دیگر دور از دسترس به نظر نمیرسد. به عبارت دیگر، اکنون میتوان چنین گفت که هر لحظه ممکن است کل منطقه در آتش جنگی فراگیر بسوزد. اما یکی از مسائل مطرحشده در این زمینه این است که در پرتو این تنشها، آینده قیمت نفت و تحولات مربوط به آن چه خواهد شد.
تهدید مهیب تشنج نفتی
به گفته منابع ارشد امنیت انرژی در ایالات متحده و اتحادیه اروپا، خطر فوری تشدید بیشتر درگیریها میان اسرائیل و حزب الله احتمال گسترش درگیریها را بالاتر از همیشه برده است. به گفته این کارشناسان، احتمال اینکه تهران نیز به این درگیریها کشیده شود خود از جمله مولفههای مهمی است که باید مد نظر قرار دارد. به گفته آنان، با توجه به اینکه تمام کشورهای این حوزه از صادرکنندگان بزرگ و تاثیرگذار نفت هستند، تنش منطقهای میتواند بر بازارهای انرژی تاثیر بسیار مخربی بگذارد.
کارشناسان امنیت انرژی در ایالات متحده معتقدند که حمله و فشار مستمر کامل ارتش اسرائیل به لبنان میتواند تاثیرات بسیار مخربی بر حوزه نفت بگذارد. این در حالی است که بنا به گزارش اویل پرایس، نگرانی در مورد اختلال در عرضه نفت در خاورمیانه، قیمت نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت را طی روزهای اخیر افزایش داد و به نگرانیها درباره اختلالات گسترده در بازار انرژی دامن زد.
بنا به گفته «مارکوس گورین»، تحلیلگر حوزه انرژی، از هفتم اکتبر به این سو، بسیاری از تحولات روی داده که اطمینان به ثبات در بازارهای نفتی را به محاق برده است. وی در گفتوگو با بلومبرگ عنوان کرد: «به نظر میرسد حجم تخاصمها به حدی رسیده که دیگر میتوان با قاطعیت گفت که باید خود را برای تنش شدید در بازارهای انرژی آماده کنیم. همچنین این واقعیت را نباید از بین برد که جنگ فراگیر در خاورمیانه، مانند کبریت در انبار باروت بازارهای انرژی را به محاق میبرد و سالها طول خواهد کشید که این وضعیت بهبود پیدا کند. بنابراین باید امیدوار بود که این تشنج عظیم روی ندهد.»
نگرانیهای پیش رو
از زمان جنگ اوکراین به این سو، حوزه انرژی شاهد تنشهای فراوان بوده است. تغییر سیاستهای اوپک در حوزه صادرات نیز از جمله موضوعاتی بوده که آرامش را بر هم زده است. ناآرامیهای اخیر در لیبی نیز سبب شده تا وضعیت کمی پیچیده شود. طی هفتههای اخیر، تولید نفت اوپک در ماه اوت، به دلیل مختل شدن عرضه لیبی و محدودیت عرضه داوطلبانه اعضای این گروه، کاهش یافت و به پایینترین میزان از ژانویه رسید. بنا به دادههای موجود، کاهش تولید و صادرات نفت لیبی در بحبوحه درگیری میان جناحهای سیاسی بر سر کنترل بانک مرکزی، به تقویت قیمت نفت کمک کرده است. منابع آگاه معتقدند که این مسئله احتمال اجرای افزایش تولید برنامهریزیشده اوپک پلاس را از اکتبر، افزایش داده است.
«هلیما کرافت»، تحلیلگر بازارهای جهانی، اخیراً به بلومبرگ گفته است که گرچه قیمتهای فعلی نفت منعکسکننده چشمانداز یک جنگ گستردهتر در خاورمیانه نیست، اما تاجران نفت باید جنگ در منطقه را با دقت بیشتری تماشا کنند زیرا ایران ممکن است در واکنش به برخی اقدامات اسرائیل مانند تهاجم به لبنان، وارد جنگ مستقیم شود. در همین حال، بسیاری معتقدند که حمله اخیر موشکی ایران به اسرائیل نیز باعث بالا رفتن قیمت نفت در بازارهای جهانی شد و این خود نشان میدهد که اگر درگیریها سویه جدیتری به خود بگیرد، میتوان انتظار داشت که بازارها شاهد آشفتگی فراوان شوند. بر این اساس، فعالان حوزه انرژی امید خود را به انتخابات نوامبر در آمریکا بستهاند تا بلکه رئیسجمهور جدید آمریکا، چه کامالا هریس باشد و چه دونالد ترامپ، بتواند با اهرمهای فشار موجود آرامش را با بازارها بازگرداند.
این در حالی است که انتظار میرود که عربستان سعودی، بزرگترین تولیدکننده در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، تولید خود را از ماه دسامبر افزایش دهد. البته، این مسئله میتواند در پی افزایش قیمت نفت و قطع جریان صادرات برخی کشورهای خاورمیانه در پی یک جنگ احتمالی فراگیر دچار تاخیر شود. شواهد و مدارک موجود نشان از آن دارد که در صورت وقوع این مسئله میتوان انتظار داشت که اوپک سیاستهای کلان خود را همراستا با افزایش تنشها تغییر دهد. در عین حال، این تغییر به نوبه خود سبب میشود وضعیت انرژی در کشورهایی چون آمریکا نیز با چالش مواجه شود.
این نکته را نیز از یاد نباید برد که با نزدیکتر شدن فصل سرما در اروپا، بسیاری از کشورها در قاره سبز به دنبال تامین منابع گازی خود هستند و با ادامه درگیریها در اوکراین به نظر میرسد که روسیه همچنان مشتری بالقوه بسیاری از کشورها در حوزه یورو نباشد. بنابراین انتظار میرود که ادامه درگیریها میان اسرائیل، حماس و حزب الله همچنان تهدیدی بالقوه برای بازارهای انرژی در سطح جهانی بوده و به نگرانیها در این زمینه بیفزاید.
منبع: اصلاحات نیوز ? وضعیت نفت در پی شعلهور شدن جنگ منطقهای
نذیر کرمان | ابولفضل ابوترابی نماینده مجلس درباره صحبتهای وزیر اقتصاد در خصوص دستور رئیسجمهور برای حل مسئله FATF گفت: FATF دو موضوع بسیار مهم دارد که مجلس باید مصوب کند، اولی پیوستن به پالرمو است؛ اگر ما به کنوانسیون پالرمو بپیوندیم کلیه جنبشهای آزادی بخش مثل حزب الله، حماس و غیره به عنوان سازمان […]
نذیر کرمان |طی تماسی از سوی دفتر مقام معظم رهبری با اصغر رحیمی دبیر کل فدراسیون و مدیر فنی تیمهای ملی تکواندو پیام تبریک رهبر عظیم شأن انقلاب ابلاغ شد. به گزارش مهر، پس از کسب سکوی اول جهان توسط تیم ملی تکواندو دختران و پسران ایران در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان کره جنوبی، رهبر […]
به گزارش نذیر کرمان؛ مسعود پزشکیان در آیین رونمایی از ششمین محموله الواح هخامنشی شامل ۱۱۰۰ لوح عیلامی، در موزه ملی ایران با اشاره به حوادث منطقه عنوان کرد: در منطقه با حادثه پشت سر حادثه مواجهیم. مشکلات پیش آمده کار را سخت و سختتر کردهاست. اروپا و آمریکا از یک رژیم وحشی حمایت میکنند […]
به گزارش نذیر کرمان به نقل از ایسنا، نتایج نظرسنجیها نشان داد سرمایهگذاران بیشتر به سمت ریاستجمهوری دونالد ترامپ نسبت به کامالا هریس تمایل دارند زیرا چشمانداز نظارتی بهتری را برای ارزهای دیجیتال ارائه میدهد. بیتکوین پس از انتشار دادههای حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالاتمتحده که قویتر از حد انتظار بود و ترس از رکود ایالاتمتحده را از […]
× = دو