برخی مواقع دانشمندان چیزی را ساخته اند که مناسب کاربرد دیگری بوده است، در اینجا به معرفی اختراعاتی می پردازیم که برای اهداف دیگری ساخته شده بودند. به گزارش فت فتو؛ اختراعات بشر برای هر نوع توسعه انسانی لازم و اساسی هستند. آنها به روشهای مختلف سبک زندگی ما را تغییر میدهند و به روشهای گوناگون آن را […]
برخی مواقع دانشمندان چیزی را ساخته اند که مناسب کاربرد دیگری بوده است، در اینجا به معرفی اختراعاتی می پردازیم که برای اهداف دیگری ساخته شده بودند.
به گزارش فت فتو؛ اختراعات بشر برای هر نوع توسعه انسانی لازم و اساسی هستند. آنها به روشهای مختلف سبک زندگی ما را تغییر میدهند و به روشهای گوناگون آن را بهتر میکنند. امروزه ما بسیاری از محصولات را بدون اطلاع از تاریخچه آنها استفاده میکنیم.
برخی از این محصولات برای هدفی که در حال حاضر از آن استفاده میشوند، ساخته نشده اند و برای هدف دیگری اختراع شدند. با این حال به طور تصادفی دانشمندان کاربرد منحصر به فرد این اختراعات را کشف کرده اند. در ادامه ما چند مورد از این قبیل اختراعات را به شما معرفی میکنیم.
یک سرباز کنفدراسیون به نام جان استیت پمبرتون در دهه ۱۸۶۰ به دنبال درمانی برای اعتیاد خود به مورفین بود. او به طور اتفاقی یک عصاره اعتیاد آور را با آب گازدار مخلوط و کوکاکولا را اختراع کرد. جالب است بدانید در اولین تبلیغ کوکاکولا، این محصول به عنوان جایگزینی برای مورفین به بازار عرضه شد.
او در ۱۹ سالگی و در سال ۱۸۵۰، مدرک پزشکی خود را گرفت. علاقه اصلی او شیمی بود. چند سالی نیز به جراحی و پزشکی پرداخت، اما بعداً تصمیم گرفت داروخانه خود را افتتاح کند. در طول جنگ داخلی آمریکا هم در ارتش کنفدراسیون خدمت کرد. گفته میشود او از عصاره کولا استفاده کرد و در نهایت دستوری ساخت که حاوی عصارههای کولا و دامیانا بود و بعداً هم نسخه غیر الکلی این نوشیدنی را تهیه کرد. همچنین او در آزمایشی به اشتباه به شربت پایه، آب گازدار اضافه کرد.
الکساندر گراهام بل یک فلزیاب را در سال ۱۸۸۱ اختراع کرد. این اختراع تلاشی برای یافتن گلولهای بود که در قفسه سینه رئیس جمهور ایالات متحده جیمز گارفیلد گیر کرده بود. در پایان قرن نوزدهم، دانشمندان مختلف سعی کردند یک فلزیاب اختراع کنند. با این حال، تمام آن اختراعات اولیه از باتری زیادی استفاده میکردند و محدودیتهای دیگری نیز داشتند.
رئیس جمهور ایالات متحده جیمز گارفیلد در سال ۱۸۸۱ مورد اصابت دو گلوله قرار گرفت. پزشکان نتوانستند گلولهها را در بدن او پیدا کنند. رئیس جمهور برای کاهش درد خود مرفین مصرف کرد. در چنین شرایط اضطراری، الکساندر گراهام بل ابزاری برای تشخیص گلولههای فلزی در بدن ابداع کرد که البته کاربردی نبود و گارفیلد مرد، اما بعدا این ابزار گراهام بل با استقبال روبرو شد.
رابرت چزبرو مخترع وازلین، به خواص دارویی آن اعتقاد راسخ داشت. با این حال، بعداً ثابت شد که وازلین هیچ قدرت درمانی ندارد. داروسازان علاقه زیادی به محصول او نشان ندادند. بنابراین، رابرت محصول خود را در نمایشگاههای جادهای به بازار عرضه کرد. او خود را با اسید میسوزاند یا جلوی مردم به خود چاقو میزد. پس از آن، او از محصول خود استفاده کرد و جراحات بهبود یافته قبلی خود را به مردم نشان داد.
همچنین او قبل از مرگش اعتراف کرد که سالها هر روز یک قاشق از این محصول را میخورده است. این محصول بعداً با عنوان “وازلین” شناخته شد و در آزمایشهای بیشتر، ثابت شد که وازلین هیچ خاصیت درمانی ندارد و فقط باکتریها را دور نگه میدارد.
یک ژئوفیزیکدان هنگام تجزیه و تحلیل امواج لرزهای (وقتی به دنبال ذخایر نفت بود)، Auto-Tune را اختراع کرد. Auto-Tune اکنون در صنعت موسیقی بسیار محبوب است و عمدتاً برای تصحیح زیر و بم صدای خوانندهها استفاده میشود.
اندی هیلدبراند یک دانشمند محقق در صنعت ژئوفیزیک بود. او برای Exxon Production Research و Landmark Graphics کار میکرد. همسر همکارش به شوخی در مورد دستگاهی برای کمک به آواز خواندن سخن گفت، اما اندی این شوخی را به یک اختراع تبدیل کرد. او شروع به مطالعه آهنگسازی کرد و با کمک تخصص قبلی خود در تجزیه و تحلیل امواج لرزه ای، فناوری پردازش سیگنال دیجیتال را از حوزه ژئوفیزیک به ارمغان آورد.
او در سال ۱۹۹۷ یک فناوری تصحیح صدا به نام “Auto-Tune” ایجاد کرد. هدف آن تصحیح لحنهای غیردقیق و هماهنگی بیشتر موسیقی بود. پس از اینکه آهنگ “باور کن” در سال ۱۹۹۸ به موفقیت رسید، استفاده از این فناوری به شدت افزایش یافت.
هری کوور و همکارانش در تلاش بودند با استفاده از سیانو اکریلات، برای ارتش محصولی طراحی کنند. اما آنها آن را بیش از حد چسبنده و بی فایده یافتند. البته هری به منحصر به فرد بودن این ماده پی برد و Super Glue را اختراع کرد.
دکتر هری وسلی کوور جونیور در سال ۱۹۴۲ در حالی که به دنبال موادی برای ساخت تفنگ پلاستیکی بود، سیانواکریلات را کشف کرد. او متوجه شد که این ماده کاملاً چسبنده است و بنابراین تحقیق روی محصول را متوقف کرد. هری متوجه شد که آنها یک چسب قوی ساخته اند. کداک در سال ۱۹۵۸ شروع به فروش چسب به نام “Eastman ۹۱۰” کرد. بعداً آنها نام آن را به “Super Glue” تغییر دادند.
پرسی اسپنسر، در سال ۱۹۴۵ روی یک رادار فعال کار میکرد. او متوجه شد که امواج مایکروویو این ابزار، یک شکلات را در جیبش ذوب کرده است؛ بنابراین با کمی کار، او یک درخواست ثبت اختراع در ایالات متحده برای فرآیند پخت مایکروویوی ثبت کرد.
چارلز لیپر گریگ نوشیدنی را روانه بازار کرد که فرمول اولیه آن حاوی لیتیوم سیترات بود که در آن زمان در داروهای بهبود خلق و خو استفاده میشد و امروز با تغییراتی که روی آن انجام شده، با نام ۷up شناخته میشود.
هدف اولیه اختراعات مشهور و پرطرفدار چه بود؟
منبع:بــرنا ?
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کرمان از وجود ۳۴۱ سازه حادثه خیز در مسیر رودخانههای استان کرمان خبر داد و گفت: تمامی رودخانههای استان به منظور ایجاد شرایط مناسب و افزایش ضریب آبگذری پیش از فصل سیلاب پایش میشوند و ضروری است دستگاههای متولی در خصوص اصلاح این سازهها همکاری نمایند. به گزارش نذیر کرمان؛ […]
فرمانده انتظامی شهرستان کرمان از دستگیری فوری دو پسر جوان به سبب قتل شبانه یک جوان دیگر در شهرک”الله آباد” خبر داد. به گزارش نذیر کرمان؛ سرهنگ “پورامینایی” در تشریح این خبر گفت: شب گذشته در پی اعلام خبر وقوع نزاع منجر به قتل در یکی از نقاط شهرک”الله آباد”ماموران کلانتری ۱۹ به سرعت عازم […]
در آستانه شهادت سردار سلیمانی دادستان عمومی و انقلاب کرمان به همراه معاون امنیتی دادستانی بدواً در جمع نیروهای سازمان اطلاعات سپاه حاضر و ضمن تقدیر از تلاشهای شبانهروزی نیروهای امنیتی در جریان آخرین اقدامات انجام شده در خصوص حفظ امنیت قرار گرفته و سپس از ایست بازرسیهای ورودی و خروجی شهر کرمان بازدید و […]
مشاور استاندار و سرپرست روابط عمومی استانداری کرمان گفت: ارائه تصویر واقعی، غیرکلیشهای و خلاقانه از اقدامات دولت یکی از انتظاراتی است که از روابط عمومیها داریم. به گزارش نذیر کرمان؛ محمدرضا نژادحیدری در جلسه شورای هماهنگی روابط عمومیهای دستگاههای اجرایی استان با محوریت پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی عنوان کرد: روابط عمومیها بعنوان […]
3 × = دوازده