هدایت دانشجویان به تکمیل مسیرهای علمی

به گزارش خبرنگار فت فتو از دماوند، کرسی‌های ترویجی گروه علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند به صورت مستمر برگزار می‌شود. همکاری سه حوزه: معاونت علمی، دانشکده علوم انسانی و هنر و گروه پژوهشی پدافند رسانه‌ای باعث شده تا تعداد زیادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای برگزاری کرسی‌های ترویجی اقدام کنند و این […]

به گزارش خبرنگار فت فتو از دماوند، کرسی‌های ترویجی گروه علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند به صورت مستمر برگزار می‌شود. همکاری سه حوزه: معاونت علمی، دانشکده علوم انسانی و هنر و گروه پژوهشی پدافند رسانه‌ای باعث شده تا تعداد زیادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای برگزاری کرسی‌های ترویجی اقدام کنند و این استقبال به یک عادت رایج بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی تبدیل شود.

به عنوان مثال در یک ماه اخیر تعداد چهار کرسی توسط اعضای گروه پژوهشی پدافند رسانه‌ای برگزار شد که به دلیل غنای علمی و بدیع بودن  مطالب ارائه شده، زمینه تبدیل شدن این کرسی‌ها به کرسی‌های نظریه پردازی فراهم شده است. 

در اولین نمونه  از کرسی‌ها، حسن ضیائی جباری، محقق و پژوهشگر، تحقیقی را با عنوان الگوهای راستی آزمایی در اخبار فضای مجازی ارائه کرد. وی در این تحقیق  بیش از ۱۸ روش راستی آزمایی و مبارزه با اخبار جعلی که در کشورهای  مطرح جهان مورد استفاده قرار گرفته را بررسی و برای بومی‌سازی تبیین کرد.

 ضیایی جباری در این کرسی، پیشنهادهایی را برای ایجاد مراکز راستی آزمایی به مدیران رسانه‌ها ارائه کرد.

در کرسی دوم، محسن روحانی دیگر محقق تیم با ارائه تحقیقی در باب ساختار مدیریت  اخبار در  رسانه ملی، نتایج تحقیقاتی سایر محققان را مورد نقد و مناظره قرار داد و ضمن پیشنهاد سناریوی مدیریت ساختاری صدا و سیما در  افق ۵ ساله، راهبردهای مورد نیاز را معرفی کرد.

سومین کرسی توسط ساناز منظم قلعه جوقی ارائه شد. این محقق با بررسی راهبرد حمایت همه جانبه از تولید ملی و انواع زبرگونه‌های اقتصاد مقاومتی در بیش از ۱۰ اقتصاد بزرگ جهان منجمله ایالات متحده، ژاپن،  آلمان، هندوستان، آفریقای جنوبی و برزیل با ترسیم یک الگوی جهانی از خط مشی‌ها و سیاست‌های کلان کشورهای یادشده، روش مناسب گفتمان سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی که در بند ۲۱ سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری به عهده رسانه ها و نظام آموزشی کشور قرار داده شده را مطرح کرده و گزارشی از عملکرد دستگاه ها و سازمان های متولی ارائه کرد.

در این الگو، عوامل مؤثر بر اصلاح رویکرد سازمان‌های متولی، هوشیاری مدیران و به‌کارگیری ظرفیت‌های رسانه‌ای موجود معرفی و ارزیابی شد.

 کرسی چهارم حول محور ساز و کار بقای تئاتر در فضای مجازی، توسط آرزو حسینی اقبال دیگر پژوهشگر تیم برگزار شد. در این کرسی که یکی از سه تحقیق هم راستای گروه پژوهشی پدافند رسانه ای در دوران پاندمی کرونا است، محقق به طرح زمینه ها،  سازوکارها، شرایط محیطی و عادات مصرف فرهنگی ایرانیان پرداخت و ضمن ارایه پیشنهادهای خلاقانه به فعالان داخلی، اقدامات مشابه کشورهای صاحب صنعت نمایش مانند فرانسه را ارزیابی کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در این راستا در گفت‌وگو با فت فتو با اشاره  به علاقه‌مندی و توانایی پژوهشگران جوان برای پرداختن به چالش‌ها و تولید راهکارهای برون رفت از مشکلات جامعه، اینگونه ظرفیت‌ ها را  نمونه ای از  گنجینه سرمایه های انسانی  کشور ارزیابی کرد.

محمود صفری با ذکر نمونه‌هایی از همکاری گروه پژوهشی پدافند رسانه‌ای با سازمان ها و نهادهای علمی به انجام تحقیقات مشترک با اندیشکده راهبردی رسانه‌ها و فضای مجازی سازمان بسیج اساتید کشور اشاره کرد و همکاری با  استادان عضو آن را یکی از عوامل مهم هم افزایی تحقیقات استادی دانشجویی دانست که در پایان نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی امکان بروز و ظهور بهتری پیدا می کند.

وی افزود: یکی از عواملی که باعث شتاب بخشی به این نوع همکاری ها است و میتواند آن را به عنوان بازوی مشورتی مدیریت های اجرایی کشور به خدمت بگیرد، اعتماد سازمان های اجرائی به ظرفیت‌های تحقیقاتی مسئه محور و نتیجه مدار بوده که از طریق حمایت از فرایندهای تحقیقاتی و استفاده از دستاوردهای علمی آنها امکانپذیر است.

انتهای پیام/۴۰۶۲/




هدایت دانشجویان به تکمیل مسیرهای علمی

منبع:آنـــا
? هدایت دانشجویان به تکمیل مسیرهای علمی