نقش خانواده و مسجد در ترویج نماز به جوانان حیاتی است

آیت‌الله امان‌الله علیمرادی، بر اهمیت نقش خانواده‌ها، مدارس و رسانه‌ها در ترویج نماز تأکید کرد و خواستار تولید برنامه‌های فرهنگی و معنوی برای جذب نوجوانان به این فریضه دینی شد. آیت الله امان‌الله علیمرادی نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌و‌گو با نذیر کرمانودر خصوص تشویق جوانان به نماز و اهمیت نقش […]


آیت‌الله امان‌الله علیمرادی، بر اهمیت نقش خانواده‌ها، مدارس و رسانه‌ها در ترویج نماز تأکید کرد و خواستار تولید برنامه‌های فرهنگی و معنوی برای جذب نوجوانان به این فریضه دینی شد.

آیت الله امان‌الله علیمرادی نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌و‌گو با نذیر کرمانودر خصوص تشویق جوانان به نماز و اهمیت نقش خانواده و جامعه، گفت: تشویق جوانان به نماز بستگی زیادی به محیط‌هایی دارد که آنها در آن زندگی می‌کنند؛ از جمله خانواده، مدرسه، فضای عمومی جامعه و افرادی که به نحوی تأثیرگذار بر کودکان و نوجوانان هستند. در این میان، رسانه‌ها و برنامه‌های تلویزیونی می‌توانند نقش مهمی در ایجاد گرایش به نماز ایفا کنند.

وی افزود: متأسفانه، در بسیاری از موارد، برنامه‌های تلویزیونی موجود، فاقد محتوا‌های معنوی و معرفتی هستند و نمی‌توانند تأثیرگذار بر تربیت دینی نوجوانان باشند؛ لذا ضروری است برنامه‌هایی ساخته شود که به طور غیرمستقیم کودکان و نوجوانان را به یاد خدا و نماز هدایت کند و فضای ارتباط با خدا را در خانواده‌ها تقویت نماید.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش خانواده و مسجد در ترویج نماز، عنوان کرد:خانواده، اولین و مهم‌ترین نقش را در تربیت دینی فرزندان ایفا می‌کند. با این حال، اغلب خانواده‌ها فرصت کافی برای تشویق به نماز در منزل ندارند. در این راستا، ضروری است که خانواده‌ها در کنار یکدیگر با حضور در مسجد، فرزندان خود را با فضیلت‌های نماز آشنا کنند. حتی اگر فرزندان کوچک باشند، رفتن به مسجد و آشنا کردن آنها با این محیط معنوی می‌تواند تأثیر زیادی در شکل‌گیری عادت نماز در آنها داشته باشد.

آیت الله امان‌الله علیمرادی تصریح کرد: برای اینکه فضای عمومی جامعه به یک فضای نماز و یاد خدا تبدیل شود، باید برنامه‌های جامع ملی، استانی و محله‌ای طراحی و اجرا شود. این برنامه‌ها باید تمام ظرفیت‌های جامعه را در راستای ایجاد فضایی معنوی و مملو از یاد خدا هماهنگ کنند تا نسل جوان به نماز گرایش پیدا کند.

وی افزود:نماز، ارتباطی است مستقیم با خداوند که موجب پیوند روح انسان با مبدأ خیر و رحمت می‌شود. خداوند در قرآن فرموده‌اند که نماز انسان را از زشتی‌ها باز می‌دارد و موجب کاهش تأثیرات منفی از شیاطین می‌شود. بر این اساس، باید فضای مساجد و نمازخانه‌ها به گونه‌ای طراحی شود که برای کودکان و نوجوانان جذاب و مورد توجه قرار گیرد و پاسخگوی نیاز‌های معنوی آنها باشد.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت:
نکته دیگری که باید به آن توجه شود این است که افراد زمانی به نماز توجه می‌کنند که نیاز درونی خود به ارتباط با خدا را احساس کنند. این نیازمندی زمانی ایجاد می‌شود که فرد به این باور برسد که همه هستی و حیات او از خداست و هر آنچه دارد از نعمت‌های اوست. در این حالت، فرد احساس می‌کند که باید آنچه که خداوند از او خواسته است، انجام دهد.

آیت الله امان‌الله علیمرادی تصریح کرد:نماز انسان را در برابر خدا خاضع و متواضع می‌کند و این روحیه تسلیم در برابر دستورات دین، در زمینه حجاب نیز تأثیرگذار خواهد بود. نماز در جامعه‌ای که رونق دارد، نه تنها به ترویج دینداری کمک می‌کند بلکه موجب تقویت حجاب و دیگر آموزه‌های دینی می‌شود.

وی افزود: در نهایت، مهم‌ترین فایده نماز، یاد خداوند است. هنگامی که انسان یاد خدا را در دل خود زنده نگه دارد، تمام خوبی‌ها به زندگی او وارد می‌شود و از بدی‌ها دور می‌گردد. از این رو، ایجاد فضایی معنوی و ترویج نماز در جامعه، نیازمند همکاری همه‌جانبه خانواده‌ها، مدارس، رسانه‌ها و نهاد‌های دینی است تا نسل جوان به این عبادت الهی گرایش پیدا کنند و ارتباط عمیق‌تری با خداوند برقرار سازند.


نقش خانواده و مسجد در ترویج نماز به جوانان حیاتی است

منبع: خــبرگزاری بســیج
? نقش خانواده و مسجد در ترویج نماز به جوانان حیاتی است