به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، محققان در ایالات متحده گیاهان گوجه فرنگی ویرایش شده ژن تولید کردند که مانند انگور در خوشه قرار دارند.
این مطالعه که روز دوشنبه در مجله «Nature Biotechnology» منتشر شد، گوجه فرنگی ویرایش شده ژن را شبیه به یک دسته انگور جمع و جور توصیف کرد، این میوه به سرعت بالغ میشود و برداشت آن کمتر از ۴۰ روز به طول میانجامد.
کشاورزان خواستار تولید گیاهان جمع و جورهستند که میتوانند در کمترین فضا بیشترین محصول را بار دهند؛ به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر میتوان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.
زاخ لیپمن، محقق و تولید کننده این گوجهفرنگی ویرایش شده در موسسه پزشکی هوارد هیوز گفت: این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.
لیپمن و همکارانش گوجه فرنگی جدید را با تنظیم دقیق دو ژن ایجاد کردند که سوئیچ رشد تولید مثلی و اندازه گیاه را کنترل میکنند. همچنین، آنها ژنی به نام SIER را کشف کردند که طول ساقه را کنترل میکند.
براساس این مطالعه، جهش SIER با یک ابزار ویرایش ژن و ترکیب آن با جهش در دو ژن دیگر گل، ساقههای کوتاهتر و گیاهان کاملاً فشردهای ایجاد کرده است.
گوجه فرنگی ویرایش ژن شده این قابلیت را دارد که در حیاط خانهها و یا پشت بام رشد کند و محصول دهد.
نذیر کرمان – گروه اقتصاد: استاندار کرمان در کارگروه تنظیم بازار استان گفت:«قیمت نان باید به وضوح در معرض دید شهروندان قرار گیرد». محمدمهدی فداکار افزود:«با نانواییهای آزادپز مخالف نیستیم اما قیمت نان آنها باید واقعی بوده و حد و حدودی داشته باشد». به گزارش نذیر کرمان به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان،وی […]
نذیر کرمان – گروه اقتصادی: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در جلسۀ مشترک مجمع نمایندگان و مدیران صنعتی استان کرمان که پس از بازدید از واحدهای مستقر در شهرک صنعتی شماره ۲ کرمان برگزار شد،با اشاره به افزایش ذخایر مس در استان با وجود اکتشافات جدید گفت:«این ذخیره باید به کاتد و دیگر محصولات […]
نذیر کرمان – گروه اقتصاد: سخنگوی صنعت آب با اشاره به تشدید برداشت منابع آب زیرزمینی طی دهههای گذشته گفت:«با ورود و بهرهمندی از تکنولوژی و حفر مکانیزۀ چاههای کشاورزی،برداشت از آب چاهها به سرعت افزایش یافته و روزبهروز این روند تشدید میشود». عیسی بزرگزاده افزود:«در چنین شرایطی میزان بارگذاری مصارف بر ۶۰۹ دشت کشور […]
نذیر کرمان – گروه اقتصاد:رئیس اتاق کرمان در نشست با مدیرکل فرودگاههای استان کرمان با تأکید بر اینکه پایداری پرواز فلای دبی کرمان را به مقصد گردشگری تبدیل میکند،گفت:«در ابتدای راه قرار داریم و همه باید کمک کنند تا نواقص و نارساییها،حل شده و این پرواز در مسیر خود پایدار بماند». سیدمهدی طبیبزاده با بیان […]
به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر میتوان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.
این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.
− = یک