میدان‌داری «حاج قاسم» در زلزله دلخراش بم

۲۱ سال از زلزله مهیب و دلخراش بم می‌گذرد اما هنوز میدان‌داری و تلاش‌های «فرزند کرمان» سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی می‌گویند. به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ امروز پنجم دی‌ماه سالروز زلزله ۶/۶ ریشتری بم در سال ۱۳۸۲ است. زلزله مهیبی که ۱۲ ثانیه طول کشید و تمام شهر تاریخی بم را […]



۲۱ سال از زلزله مهیب و دلخراش بم می‌گذرد اما هنوز میدان‌داری و تلاش‌های «فرزند کرمان» سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی می‌گویند.

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ امروز پنجم دی‌ماه سالروز زلزله ۶/۶ ریشتری بم در سال ۱۳۸۲ است. زلزله مهیبی که ۱۲ ثانیه طول کشید و تمام شهر تاریخی بم را ویران کرد. حادثه تلخی که بیش از ۴۰ هزار نفر از هم‌وطنان شهرستان بم فوت شدند و امروز ۲۱ سال از وقوع آن اتفاق جانسوز می‌گذرد.

ارگان‌ها و دستگاه‌های متعددی در این زلزله پای کار آمدند. حتی سازمان‌های بین‌المللی برای حل این بحران حضور پیدا کردند. مرد میدان فرزند دیار کریمان سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، پای ثابت همه بحران‌ها بود و برای حل مسائل و مشکلات کشور در اقصی نقاط ایران اسلامی همچون دوران دفاع مقدس و پس از آن حضور پیدا می‌کرد.

به مناسبت سالروز وقوع زلزله بم، به بازخوانی گفتگوهایی در خصوص حضور سپهبد شهید سلیمانی در زمان وقوع این حادثه جانکاه و اقداماتی که مسئولان پس از گذشت ۲۱ سال از وقوع این زلزله انجام داده‌اند، می‌پردازیم.

«فرزند کرمان» همواره در میدان

سردار محمدرضا حسنی سعدی در گفتگو با نذیر کرمان؛ گفت: پنجم دی ماه سال ۸۲ زلزله بم که اتفاق افتاد، صبح جمعه ما خودمان را به بم و فرودگاه این شهرستان رساندیم، شنیدیم که سردار سلیمانی زودتر از بسیاری از مسئولان از وقوع زلزله با خبر شده و به همراه شهید کاظمی که در آن زمان فرمانده نیرو هوایی سپاه بود به سمت بم آمده بودند.

مدیر گلزار شهدای کرمان ادامه داد: زمانی که به فرودگاه بم رسیدیم، مطلع شدیم با وجود آنکه فرودگاه بم برای هدایت هواپیما در زمان نشستن و بلند شدن، محدودیت داشت؛ اما حاج قاسم  ۶ پرواز را کمتر از یک ساعت در این فرودگاه هدایت و راهنمایی کرده بود.

وی ابراز کرد: سپهبد شهید سلیمانی بسیار جدی و به شدت به دنبال تخلیه مجروحان بود و بعضاً وی سر برانکارد بیماران را می‌گرفت و همچنین نیروها را برای انجام کار، بسیج و تشویق می‌کرد و برای جا به جایی مجروحین، هواپیماهای نیروی هوایی نیز بسیج شده بودند.

سردار حسنی‌سعدی بیان کرد: به یاد می‌آورم، ساعت چهار بعد از ظهر بود که حاج قاسم گفتند من هیچی نخورده‌ام، شهید سلیمانی روی آسفالت فرودگاه و بیرون از سالن نشسته بود که من قوطی تن ماهی باز کردم و حاج قاسم با مقداری نان خشک خوردند و دوباره شروع به کار کردند.

مدیر گلزار شهدای کرمان تصریح کرد: پروازی از یونان یا ترکیه در فرودگاه بم به زمین نشست، آن‌ها ۶ سگ زنده یاب داشتند و نیروها غافلگیر شده بودند و نمی‌دانستند که چه کار باید انجام دهند؛ اما حاج قاسم تسلط بسیار قوی بر اعصاب خود داشت و به خوبی در این زمینه تصمیم‌گیری کرد و ۶ تیم را به مناطق مختلف شهر تقسیم کرد، به گونه‌ای که تصور می‌کردیم، وی مدت زیادی در این شهرستان زندگی کرده است، حاج قاسم برای هر تیم نیز فردی به همراه خودرو در اختیارشان قرار داد.

وی با بیان اینکه هر جامعه و کشوری یک قهرمان، الگو، اسطوره و فرد برتر دارد که این افراد لطف خداوند برای ارتقا، رشد و حرکت اجتماع هستند، اظهار کرد: از جمله نعمت‌های بزرگی که خداوند متعال در این عصر به ما داده، حضور انسان‌های بزرگی همچون امام راحل، مقام معظم رهبری، شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدا است.

حسنی‌سعدی خاطر نشان کرد: حاج قاسم در بحران‌ها جلودار، علمدار، پهلوان، الگو و نمونه بود، وی باعث حرکت، تلاش و نوید می‌شد و هر فردی که با شهید سلیمانی برخورد داشت، امیدوار می‌شد و حرکت می‌کرد.

پر توان بودن، مدیریت بالا، به موقع عمل کردن، مرد میدان بودن سپهبد شهید سلیمانی مسئله‌ای غیرقابل انکار است. ویژگی‌هایی که در زمان بحران‌ها و مشکلات به اوج خود می‌رسید به گونه‌ای که وی به الگوی عملی و بارز در شرایط کنونی جامعه تبدیل شده است.

امروز ۲۱ سال از وقوع زلزله مهیب شرستان بم می‌گذرد اما مشکلاتی هنوز پس از زلزله در این شهرستان و مناطق مختلف آن پا برجاست.

بازساری بم یکی از شاهکارها و افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم دانشی در گفتگو با  «نذیر کرمان»؛ با اشاره به وقوع زلزله پنجم دی‌ماه سال ۱۳۸۲ در شهرستان بم گفت: ۲۱ سال از وقوع این زلزله دلخراش می‌گذرد، شایسته است به عنوان یک طلبه، امام جمعه و فردی که اهل شهرستان بم هستم، از همه کسانی که در حادثه زلزله بم کمک و حمایت کردند، از مردم، مسئولان، نهادهای ملی و بین‌المللی تشکر و قدردانی کنم.

امام جمعه سابق شهرستان بم با تأکید بر اینکه بازساری بم یکی از شاهکارها و افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است، عنوان کرد: شهری که کاملاً ویران شده بود، امروزه به اذعان همه کارشناسان مستحکم‌ترین شهر در کشور است.

دانشی اظهار کرد: طی این سال‌ها که بنده به عنوان امام جمعه فعالیت دارم مسئولان مختلف داخلی، خارجی، سفرای برخی از کشورها به این شهرستان سفر کرده‌ و از کارهایی که در بم انجام شده، شگفت‌زده بودند و سئوال آنان این بود که این همه کار بعد از زلزله انجام شده است؟

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب پس از زلزله بم ابراز کرد: معظم‌له فرمودند: «از دل این ویرانه‌ها، شهری آباد و مستحکم باید ایجاد شود»؛ که این مهم انجام شد.

دانشی بیان کرد: اقدامات بزرگی در شهرستان انجام شده، اما متأسفانه کم و کاستی‌هایی وجود دارد که علی‌رغم گذشت ۲۱ سال از وقوع زلزله، همچنان باقی‌مانده. شهر ساخته شده اما کوچه‌های این شهر بر اثر زلزله و رفت و آمد ماشین‌‌آلات سنگین برای آواربرداری و حمل مصالح، تخریب شده است.

کوچه‌های خاکی بم بی‌نصیب از بازسازی شهر

وی ابراز کرد: کوچه‌ها متأسفانه خاکی هستند و علی‌رغم تلاش‌هایی که طی این سال‌ها انجام شده و مسئولان کشوری، استانی و شهرستان اقداماتی انجام داده‌اند؛ اما هنوز کوچه‌ها و برخی از معابر عمومی خاکی هستند.

امام جمعه سابق شهرستان بم اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات شهرستان، مسئله تسهیلاتی که در حادثه زلزله پرداخت شده است. مردم در این زمینه بلاتکلیف هستند؛ چراکه غالب مردم به عنوان بدهکار محسوب شده‌اند و هر جا بخواهند تسهیلات بانکی دریافت کنند و یا کار بانکی انجام دهند، در سیستم بانکی بدهکار اعلام می‌شوند.

وی ضمن اشاره به مطلب فوق افزود: البته اقداماتی در این زمینه انجام شده است که از جمله آن می‌توان به حضور مسئولان بانک‌های استان در دو هفته گذشته اشاره داشت که قول داده‌اند در این زمینه اقداماتی انجام شود و این مشکل تقریباً در حال برطرف شدن است.

دانشی با بیان اینکه باغ‌شهر بودن شهرستان بم، محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، گفت: اگر مردم بخواهند ساختمان‌های چند طبقه بسازند، به‌دلیل موقعیت ارگ قدیم بم، نمی‌توانند اقدام کنند و در این زمینه محدودیت‌هایی دارند.

امام جمعه سابق شهرستان بم تصریح کرد: مساجدی که در اثر وقوع زلزله تخریب شد، برخی از آن‌ها بازسازی شده‌اند اما مساجد و حسینیه‌هایی هستند که متأسفانه کامل بازسازی و مرمت نشده‌اند.

مسجد وکیل بم همچنان در انتظار بازسازی

وی با اشاره به مطلب فوق افزود: از جمله مساجدی که بازسازی و مرمت نشده‌اند می‌توان به مسجد وکیل بم اشاره داشت. در این زمینه تحت عنوان اینکه این مسجد، یک مسجد قدیمی بوده، باعث اختلاف بین اداره‌کل میراث فرهنگی و اوقاف شده و این امر موجب شده است که این مسجد نیمه‌ساز بماند و متأسفانه این مسجد قدیمی محل رفت و آمد حیوانات شده و صحنه‌های ناهنجاری در این مسجد به‌وجود آمده است.

دانشی بیان کرد: اداره‌کل میراث فرهنگی مطرح می‌کند که مسجد وکیل بم، میراث فرهنگی است و باید با خشت و گل و به همان شکل گذشته ساخته شود؛ این باعث تأسف است در شهری که همچنان زلزله‌ رخ می‌دهد، بخواهند با انگیزه اینکه این مسجد اثر میراث فرهنگی است، بنای خشت و گلی بسازند.

امام جمعه سابق شهرستان بم با تأکید بر مطالب فوق خاطرنشان کرد: مسجد وکیل محل رفت و آمد مردم بوده است و تغییر کاربری مسجد از محل عبادت، به محل رفت و آمد گردشگر خلاف شرع است و ضمن اینکه همان اقدامی را هم که می‌خواستند انجام دهند، هنوز نساخته‌اند.

انتهای خبر/ م


میدان‌داری «حاج قاسم» در زلزله دلخراش بم

منبع:آرمـان
? میدان‌داری «حاج قاسم» در زلزله دلخراش بم