به گزارش فت فتو کرمان، معدن کرومیت دهکهان کهنوج چند سالی است در این منطقه فعالیت دارد هر از چندگاهی اخباری مبنی بر اینکه عده ای جلوی فعالت معدن را گرفته اند در فضای مجازی می بینیم. این معدن تمامی مجوزهای لازم را دریافت کرده و به لحاظ قانونی مشکلی ندارد. این اتفاقات در حالی […]
به گزارش فت فتو کرمان، معدن کرومیت دهکهان کهنوج چند سالی است در این منطقه فعالیت دارد هر از چندگاهی اخباری مبنی بر اینکه عده ای جلوی فعالت معدن را گرفته اند در فضای مجازی می بینیم. این معدن تمامی مجوزهای لازم را دریافت کرده و به لحاظ قانونی مشکلی ندارد.
این اتفاقات در حالی تداوم پیدا کرده که حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۰ را سال « تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها » نامگذاری کردند. حال این سوال مطرح می شود که مسوولان مربوطه در راستای اجرایی کردن این شعار چه کاری انجام دادهاند و چرا تاکنون مصوبات شورای تامین شهرستان کهنوج نیز اجرایی نشده است؟
رحمانی سرمایه گذار معدن کرومیت دهکهان می گوید: « در تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۹۹ جلسه شورای تامین در کهنوج برگزار و مصوب شد که یک هفته از معدن سنگ بارگیری کنیم.»
وی افزود: «در این یک هفته ۵ کارشناس نیز نظر دهند اگر بهانههایی که این افراد میگویند درختان ما خشک میشود و آب مشکل دارد در حالی که معدن دو سه کیلومتر با منطقه مسکونی فاصله دارد واقعی باشد معدن را تعطیل کنند.»
وی تاکید کرد: « در این نشست مصوب شد ۱۵ درصد از درآمد معدن برای عمران و آبادانی روستا اختصاص داده شود در حالی که هیچ معدنی بیشتر از یک درصد نمیدهد اما ما این را قبول کردیم.»
وی ادامه داد: « از طرف اهالی دهکهان نماینده شورا امضا کرد، من و اعضای شورای تامین هم امضا کردیم. قرار شد دستگاه بیاوریم و با دستور قاضی از روز شنبه کارمان را شروع کنیم.»
رحمانی اضافه کرد: « زمانی که خواستیم دستگاه را پیاده کنیم چند نفر را گذاشتند جلوی دستگاه و مانع کار شدند.»
وی ادامه داد: «قاضی پرونده به همراه رییس پلیس امنیت به معدن آمده و با این افراد صحبت کردند اما آنها راضی نشدند و شروع به سنگاندازی به سمت نیروهای انتظامی کردند که حتی سرودست برخی از نیروهای پلیس در این میان شکست.»
رحمانی با اشاره به اینکه در این راستا چندنفر دستگیر شدند گفت: «این در حالی اتفاق افتاد که شروع کننده درگیری خود این افراد بودند.»
وی ادامه داد: «این معدن یکی از معدود معادنی در جنوب استان است که سه مجوز محیطزیستی دارد. البته فرمایش آقایان در خصوص ابطال درست است، این مساله در حالی رخ داد که برای صنعت و معدن و..هیچ اخطاری نبردند البته این رای بدوی است نه رای دادگاه قطعی.»
وی ادامه داد:«صنعت و معدن نیز پیگیر این ماجرا است. فردی پشت این ماجرا مردم بیگناه را ابزار دست خود قرار داده، من به ریاست قوه قضاییه هم نامه زدهام که این شخص از روز اول درخواست مالکیت سه دانگ معدن را داشت، چون موافقت نکردیم دست به تحریک مردم می زند و اکنون هم دست از سهمخواهی برنداشته است.»
وی ادامه داد: شانزدهم اسفندماه ۹۹ درساعت ۹ شب عده ای یک عدد دستگاه بیل مکانیکی را به آتش کشیده وخسارت جبران ناپذیری وارد کرده اند قانون چه برخوردی با این افراد انجام داد بعد از مدت ۱۰ روز با احضار افراد لیدر وسرکرده همه را با یک قرار جزئی آزاد کردن چه شخصی پشت این ماجرا است که اینقدر قوی است وبه هرکجا شکایت میکنی نتیجه ای حاصل نمیشود؟
وی افزود: در دستگاه قضائی با حرفهایی که ریاست محترم قوه قضائیه در مورد جهش تولید، حمایت از سرمایه گذاران وپشتیبانی از تولید ورونق اقتصادی میزند و مدام تاکید می کنند چه کاری انجام شده است، چرا مصوبات شورای تامین شهرستان اجرا نمی شود؟
رحمانی تاکید کرد: معدن کرومیت دهکهان واقع در استان کرمان و شهرستان کهنوج در کیلومتر ۲۵ جاده کهنوج- بندرعباس، پشت معدن تیتانیوم ومتصل به معدن کوه سرخ است که درسال ۸۸ به ثبت رسیده و بعد از دریافت پروانه اکتشاف و گواهی کشف درهجدهم تیرماه پروانه بهره برداری آن صادر شده است.
وی افزود: در ۹۳ اینجانب شروع به فعالیت در این معدن کردم که بعد از چند ماه فعالیت واستخراج با ۶ دستگاه بیل میکانیکی و بلدوزر که معدن به بهره برداری رسید افرادی به هویتهای معلوم در هشتم مهرماه ۱۳۹۳ بدون دلیل ومدرک مانع از اشتغالزایی و تولید شدند.
وی ادامه داد: این معدن در زمان فعالیت خود حدود ۷۰ نفر اشتغالزایی دارد.
حاجب عضو شورای شهر دهکهان در خصوص معدن کرومیت گفت:« آغاز به کار این معدن از همان ابتدا بدون هماهنگی با اهالی بود.»
وی تصریح کرد: « از ابتدا فرد دیگری بهرهبردار بود که اکنون به مالک فعلی واگذار کرده است.»
وی ادامه داد:« چند روز قبل در جلسه شورای تامین شهرستان همه امضا کردند و قرار شد این فرد اقدام به برداشتن سنگها از معدن کند.»
حاجب اضافه کرد:«مردم از همان ابتدا با فعالیت معدنکار مخالفت میکردند و همیشه جلوی ماشینها و دستگاههای معدن را میگرفتند.»
وی با اشاره به اینکه در شورای تامین مصوب شده معدنکار ۱۵ درصد از درآمد خود را به آبادانی و عمران دهکهان اختصاص دهد گفت: « قبلا که قرار نبود درصدی به مردم بدهند این صحبت به تازگی پیش کشیده شده است.»
حجتالاسلام شیخشعاعی روحانی فعال اجتماعی که در دهکهان ساکن است می گوید: «این معدن داستانهایی دارد، برخی هر زمان که مالک معدن شروع به کار می کند قائله ای را راه میاندازند و اقدام به تحریک مردم میکنند تا به هدف خود برسند.»
وی افزود: «این شخص همه را پله کرده و در حال سواستفاده از مردم است، زنان را جلو میاندازد چون اعتقاد دارد نیروی انتظامی با زنان درگیر نمیشود.»
شیخشعاعی ادامه داد: «چندی قبل که مردم جلوی کار معدنکار را گرفتند توجهی نکردم و به منزل رفتم حدود ساعت ده شب با من تماس گرفته شد که برای جمع کردن قائلهای که راه افتاده پیشقدم شوم.»
این روحانی اضافه کرد: «گفتم بالاخره من روحانی منطقه هستم نمیشود بگویم به من چه، وقتی رسیدم دیدم جمعیت زیادی ایستادهاند و نیروهای امنیتی نیز حضور دارند، جانشین فرمانده انتظامی کهنوج از من خواست که مردم را متفرق کنم چندنفر زن و مرد را هم بازداشت کرده بودند.»
این روحانی افزود: «با مردم صحبت کردم تا به خانه بروند. بعد از این ماجرا باز هم مردم تجمع کردند که گفتم دادستان گفته تجمع نکنید چرا این بلبشو را ادامه می دهید.»
وی تصریح کرد: «روز دوم باز گفتند یکی از زندانیان را کتک زدهاند و خونریزی معده کرده که دادستان این مساله را تکذیب کرد، انگار چند روز قبل از این ماجرا برخی بعنوان نماینده مردم درخواست می دهند آقای رحمانی مبلغی را به مردم بدهد و سنگهای معدن را ببرد پس از این درخواست، جلسه شورای تامین برگزار و قرار شده بود رحمانی ۱۵ درصد درآمد معدن را به مردم دهکهان اختصاص دهد.»
وی ادامه داد: «پس از این مساله آقایان می گویند پول کی به حساب شورا واریز می شود و دادستان می گوید پول مستقیما به حساب دادسرا واریز خواهد شد و با نظارت خودم برای انجام کارهای عمرانی و…در دهکهان هزینه می شود.»
این روحانی تاکید کرد: «برخی وقتی متوجه می شوند قرار است پول به حساب دادستانی برود مردم را تحریک میکنند تا جلوی بار زدن سنگهای معدن را بگیرند و این قائله را راه می اندازند. مگر این افراد امضا نکردهاند؟ پس چرا مردم را روشن نکردند؟»
وی افزود: «بعد از این اتفاق شروع به روشنگری مردم کردم و با انتشار کلیپی از سخنان مقام معظم رهبری در فضای مجازی، از مسببان این قضیه خواستم تا واقعیت را به مردم بگویند تا دیگر چنین اتفاقاتی در دهکهان نیفتد اما این افراد بمن گفتند از تو شکایت می کنیم.»
حجتالاسلام شیخ شعاعی در ادامه گفت: «در فضای مجازی بحثی راه انداختند که در شورای تامین فقط تعهد بوده نه توافق و شیخ دروغ میگوید، من هم گفتم اصلا تعهد بوده نه توافق پس چرا همان تعهد را به مردم توضیح ندادند؟»
معاون حفاظت و اموراراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان می گوید:«وقتی یک معدن می خواهد به مرحله اکتشاف و بهره برداری برسد چندین استعلام را باید بگیرد و یکی از این استعلام ها از منابع طبیعی باید گرفته شود و این ارگان در مورد عرصه مورد نظر از لحاظ پوشش گیاهی و فرسایش خاک اظهار نظر کند.»
قاسم رحیمی نیا افزود: «پروندهای که از این معدن در اختیار منابع طبیعی است به نام آقای محمد اسکندری بوده که وی تمامی فرایند لازم را طی کرده است.»
وی اضافه کرد: «از نظر منابعطبیعی فرایند اولیه این معدن قانونی بوده و حتی احداث جاده نیز در سال ۱۳۹۲ همراه با مجوز بوده است.»
وی ادامه داد: «منابع طبیعی حسب وظایف سازمانی و قانونی خود ضمن بررسی های محدوده و رفع موانع قانونی و فنی مجوزهای لازم را صادر کرده است و که موارد مورد نظر منابع طبیعی، رعایت شده است.»
رییس سازمان صمت نیز در این خصوص می گوید: «یک مجوز معدنی زمانی صادر میشود که تمامی روند قانونی را طی کرده و از دستگاه های متولی از جمله منابع طبیعی و محیط زیست مجوز داشته باشد.»
مروجی افزود:«پروانه اکتشاف بعد از پاسخ مثبت منابعطبیعی و محیطزیست یا همان دستگاههای متولی صادر میشود. پس از این مرحله شرایطی را طی میکند و پس از تایید اکتشاف نیز پروانه بهرهبرداری صادر می شود. معدن دهکهان نیز تمامی مراحل قانونی را طی کرده است.»
مروجی با اشاره به اینکه این معدن هیچ مشکلی در زمینه مجوز ندارد گفت: «یک رای برای ابطال مجوز صادر شده اما این کار یک روند قانونی دارد.»
وی اضافه کرد: «وقتی پاسخ استعلامها درست باشد دیگر کسی نمیتواند چیزی بگوید و هماکنون روند قانونی در حال طیشدن است. هرمعدنی که در هر نقطه از استان ایجاد شود برای توسعه و اشتغال آن منطقه مفید است و این که از کار این معدن جلوگیری شود منصفانه نیست.»
رییس سازمان صمت جنوب کرمان میگوید: « اینکه اکنون چه کسی مالک معدن است اتفاقی داخلی و شخصی است که بین مالکان رخ میدهد برای ما مجوزها ملاک است.»
مروجی افزود: «مجوز بر اساس قانون صادر و تمامی روند قانونی را طی کرده، مسوولان منطقه و مردم باید با وی همکاری کنند این معدن می تواند سبب توسعه منطقه شود.»
وی تاکید کرد: «برای دیوان عدالت نامهای ارسال و با رییس دادگستری نیز صحبت کردهایم، قرار شد اعتراض زده شود تا این مشکل برطرف شود.»
مروجی تصریح کرد: «طبق قانون یک ظرفیت ایجاد شده و اکنون مالک معدن طبق مجوزی که در دست دارد می تواند شاکی شود. نمی شود که هزینه کنی و نگذارند به حقت برسی.»
رییس صمت جنوب تصریح کرد: «بخش حقوقی سازمان مامور شده تا اقدامات لازم را انجام دهد و مدارک لازم را به دیوان عدالت ارسال کرده، البته معدنکار در این زمینه تنبلی کرده چون این مسالهای نبود که مشکلساز شود اگر چه وی پشت گوش انداخت اما حل میشود.»
مرجان شاکری مدیرکل محیط زیست استان نیز می گوید:«این معدن تمامی مجوزهای لازم را از این نهاد دریافت کرده است.»
منبع:مــوج ? موانع تولید پیش پای سرمایهگذار معدن کرومیت دهکهان را بردارید
دادستان کرمان از دستگیری ١٠ نفر از کارشناسان مجازی گمرکات کرمان به اتهام ارتشاء و مشارکت در قاچاق کالا خبر داد. انهدام باند تبانی کارشناسی مجازی گمرکات کرمان منبع: مــوج ? انهدام باند تبانی کارشناسی مجازی گمرکات کرمان
بنا بر اعلام مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان، زلزله ۴ ریشتری شهداد، هیچ خسارتی در پی نداشت. زلزله ۴ ریشتری شهداد خسارتی نداشت منبع: مــوج ? زلزله ۴ ریشتری شهداد خسارتی نداشت
کدخبر : ۵۷۲۵۳۵ ۱۴۰۳/۰۵/۲۹ ۰۹:۰۰:۲۱ رئیس کل دادگستری استان کرمان از دستگیری هفت نفر در ارتباط با قاچاق سوخت و اخذ رشوه خبر داد و گفت: از این افراد ۷۵۰ عدد سکه و یک کیلوگرم طلای آب شده کشف شده است. به گزارش نذیر کرمان ، حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان در […]
کدخبر : ۵۷۱۷۰۷ ۱۴۰۳/۰۵/۲۴ ۱۴:۱۳:۲۷ با ورود دستگاه قضایی طی یک ماه آینده خودروهای دپو شده در منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم به مردم واگذار میشود. به گزارش نذیر کرمان حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان درباره آخرین وضعیت تعداد زیادی خودرو که در منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم دپو شده است، […]
− =