مطالعات دانش‌بنیان روی میراث فرهنگی، کلید حل مشکلات آینده خواهد بود

به گزارش گروه جامعه نذیر کرمان، مهرداد ملک‌زاده، رئیس مركز سیاست‌گذاری و آینده‌پژوهی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در مورد مطالعات دانش‌بنیان، پژوهشی و آینده‌نگری در حوزه میراث فرهنگی اظهار كرد: برای ساختن آینده روشن باید گذشته را عمیق‌تر بسازیم. كار نهادهای متولی میراث فرهنگی معنادار كردن این گزاره است. او در این باره افزود: باید […]

به گزارش گروه جامعه نذیر کرمان، مهرداد ملک‌زاده، رئیس مركز سیاست‌گذاری و آینده‌پژوهی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در مورد مطالعات دانش‌بنیان، پژوهشی و آینده‌نگری در حوزه میراث فرهنگی اظهار كرد: برای ساختن آینده روشن باید گذشته را عمیق‌تر بسازیم. كار نهادهای متولی میراث فرهنگی معنادار كردن این گزاره است.

او در این باره افزود: باید بتوان فرهنگ خودمان را در دنیای پرتلاطم امروز بشناسیم. اگر مبانی فرهنگی، تاریخی و تمدنی خود را به خوبی نشناسیم، بی‌هویت می‌شویم كه نتیجه آن از دست رفتن آینده است. لذا نهادهای متولی میراث فرهنگی زمانی كه معاونت فناوری را تشكیل دادند به این فكر بودند كه اتاق فكری برای خلق اندیشه‌های جدید و نقشه راه پژوهش‌های میراث فرهنگی ایجاد كنند تا به وزارت میراث فرهنگی ایده و فكر دهد تا بتوانند وظایف خود را با نگاه عمیق‌تری ارائه دهند.

ملک‌زاده ذات پژوهش را آینده‌نگرانه دانست و افزود: هر پژوهش در ذات خودش آینده‌نگرانه است. آینده‌نگری و آینده‌پژوهی باید بر بال میراث فرهنگی استوار باشد. لذا این گزاره یك تعامل است و خوشبختانه در حال انجام است. برای آب كه یكی از مشكلات عصر حاضر محسوب می‌شود ۲ پژوهش بسیار كلان داریم تا بررسی كنیم تجربه زیسته انسان ایرانی در فلات ایرانی چگونه بوده و چگونه توانسته با كمبود آب، این فرهنگ را به امروز برساند. لذا باید الگوها را دریافت كرده و آن را به‌روزرسانی كنیم تا بتوان تصویر موفقیت‌آمیزی برای آینده ترسیم نماییم.

رئیس مركز سیاست‌گذاری و آینده‌پژوهی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینكه باید با چالش‌ها مواجه شویم اظهار كرد: ما یك آینده بسیار پیچیده دارد و نژاد ایرانی برای دفاع از كیان فرهنگی خود باید زحمات بسیاری بكشد و حتی مبارزه كند. ما در یك بزنگاه تاریخی و تمدنی قرار داریم و دنیا كوچك شده و همسایگان ما خودشان را با سیاست‌های جهانی هماهنگ كرده‌اند اما ما از قافله جهانی عقب افتاده‌ایم كه بخشی از آن به عادت به فروش نفت و گاز و بخشی نیز به مدیران اقتصادی و فرهنگی كه باید از مهندسان فرهنگی استفاده نمایند.

ملک‌زاده در خاتمه خاطر نشنان كرد: بخش بزرگی از كسانی كه می‌توانند برای آینده مهندسی فرهنگی نمایند، متولیان میراث فرهنگی هستند. این كار دشوار است اما برای دفاع از كیان و هویت خود و حرف داشتن در آینده جهان گریزی از آن نیست.

انتهای پیام/




مطالعات دانش‌بنیان روی میراث فرهنگی، کلید حل مشکلات آینده خواهد بود

منبع:آنـــا
? مطالعات دانش‌بنیان روی میراث فرهنگی، کلید حل مشکلات آینده خواهد بود