ظرفیت بالای اقتصادی رفسنجان میطلبد مسیری هموار برای ارتقای شاخص هایش ترسیم شود. تقریبا دو سالی است که نمایندگی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در شهرستان رفسنجان پا گرفته و میرود تا با مدیریت جوان و خوش فکرش و البته پا در رکاب بودن مردان اقتصادی این شهرستان تحرک اقتصادی را برای مردمانش رقم […]
تقریبا دو سالی است که نمایندگی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در شهرستان رفسنجان پا گرفته و میرود تا با مدیریت جوان و خوش فکرش و البته پا در رکاب بودن مردان اقتصادی این شهرستان تحرک اقتصادی را برای مردمانش رقم بزند، مقطعی حساس که با تقویت سرمایه گذاری و حمایت از تولید و صنعت میتوانند از این گذار با موفقیت عبور کنند.
اما مشکلاتی در حوزههای صنعتی کشاورزی و … وجود دارد که برای بیان آنها که همه هم از آنها مطلع هستند و در نتیجه برای هم اندیشی و کمک طلبیدن از مقامات کشوری و مجلس شورای اسلامی، در جهت رفع مشکلات نشستی با حضور دکتر انارکی محمدی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی، رضایی فرماندار رفسنجان، اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی شهرستان، مسئولان و فعالان اقتصادی این شهر در حوزههای مختلف برگزار شد و در فضایی صمیمی و فارغ از هر گونه تنش به گفتگو نشستند.
در این نشست که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی رفسنجان برگزار شد فعالان اقتصادی در حوزههای کشاورزی پسته، صنایع و … هر آنچه مانع و مشکل داشتند، دانه دانه برشمردند، فضایی که بخش خصوصی و بخش دولتی را گرد هم آورد تا راه و چارهای برای بهبود اقتصاد، تولید و اشتغال این شهرستان تدبیر کنند.
حال ناخوش پسته به دلیل تغییرات اقلیمی و کمبود برق
در این نشست حسین رضایی فرماندار رفسنجان سطح زیر کشت پسته رفسنجان را بالای ۸۰ هزار هکتار دانست و گفت: در این منطقه از محل درآمد این محصول بالای ۴۰ هزار خانوار ارتزاق میکنند که گرمای بی سابقه در تیر و مرداد ماه امسال بخش زیادی از این محصول را دچار پوکی کرد.
وی افزود: اما خوشبختانه با این وجود در مهرماه امسال ما توانستیم ۱۹ هزار تن پسته را از شهرستان صادر و به کشورهای چین، روسیه و کشورهای خاورمیانه ارسال کنیم این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل این رقم ۱۲ هزار تن بوده است.
رضایی ادامه داد: اما برای تولید بیشتر نیاز داریم معضلات حوزه آب، برق، گاز، قوانین مالکیتی و دیگر مسائل ستاد عالی پسته را با حضور وزرای جهاد کشاورزی، نیرو و دیگر مسئولان مرتبط هر چه زودتر تشکیل داد.
وی تصریح کرد: باید برای خاموشیهای چاه موتورهای کشاورزی و قطعی برق که از اردیبهشت ماه هر سال شروع میشود تا ناترازی برق که مسئلهای کشوری است حل شود تدابیر لازم اندیشیده شود.
فرماندار رفسنجان گفت: مردم و کشاورزان باید بپذیرند که راه چارهای جز اجرای پنل خورشیدی یا گازی در محل چاه موتورهای کشاورزی وجود ندارد این امر مزیت هایی همچون درآمدزایی از ناحیه فروش برق تولیدی و نیز جلوگیری از قطعی برق در تابستان به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه ۲۸ استان دیگر تولید پسته را انجام میدهند گفت: آنها در کنار کشاورزی پسته کار کشت و برداشت سیفی جات و درآمدزایی را دارند که جبران میکند، اما در منطقه کویری رفسنجان تولید برق و برون رفت از مشکلات یک ضرورت است.
اتاق بازرگانی مدافع تولید و بخش خصوصی
مجید حجت رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی رفسنجان هم در این نشست اتاق بازرگانی را زبان گویای بخش اقتصادی دانست و بیان کرد: باید به طور کامل مدافع بخش خصوصی باشیم.
وی افزود: زمانی این بخش میتواند روی پای خود بایستد که دغدغهای برای پیگیری مسائل و مشکلاتش نداشته باشد.
حجت در این نشست به مشکلات کشاورزی و صادرات فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حوزه کشاوری و صادرات پسته دچار مشکلات عدیدهای هستیم از جمله نبود سرمایه در گردش برای بنگاهها و ارزش پایه گمرکی پسته است که ارزش واقعی پسته نیست.
او افزود:با ورود خودرو سازان همین پستهای که توسط کشاورزان تولید میشود را با قیمت پایین صادر میکنند و با رانت و نفوذی که دارند ارزش گمرکی پسته را غیر واقعی نشان داده و ضررش را صادرکنندگان ما میکنند.
حجت تصریح کرد: موضوع دوم تعهد ارزی است که امروز ما با خود تحریمی تیشه به ریشه خود زده ایم و لازم است محصولات کشاورزی از تعهد ارزی مستثنی شود.
حجت همچنین با اشاره به ایجاد کارگروه توسعه روستایی و عشایری در اتاق بازرگانی اظهار کرد: در راستای ایجاد این کارگروه ما حمایت کامل اتاق کرمان را خواهیم داشت و حلقه وصلی بین ثروت و پتانسیل نیروی انسانی روستاها خواهیم بودتا مانع مهاجرت روستائیان به شهر شویم.
وی با اشاره به اینکه سقف کارت صادرگنندگان بسیار پایین است افزود: باتوجه به جلساتی که داشتیم برای سقف کارتها ترتیب اثری داده نشده است که این رقم برای یک صادر کننده بسیار پایین میباشد لذا باتوجه به تحریمهای ظالمانه و فاصله زمانی زیادی که برای رسیدن بار و بازگشت ارز داریم عملا بازار را از دست خواهند داد.
حجت با اشاره به قطعی برق، گاز و خاموشی موتور پمپها اظهار کرد: امسال با خاموشیهای بی رویهای که انجام شد، حجم بسیار زیادی از محصولات کشاورزان ما خراب و کشاورزان ضرر بزرگی را متحمل شدند.
این مقام مسئول افزود: بالای ۳۰ درصد محصول پسته رفسنحان پوک شد از شما خواهشی که داریم در این زمینه ورود و پیگیر قطعی برق و گاز کشاورزان وصنعت گران باشید.
تولید پسته با شوری آب بالای ۸ هزار در رفسنجان، موضوعی که در استانهای دیگر نیست
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست بخش کشاورزی در این منطقه را مهم عنوان کرد و به وجود ۲۸ استان پسته خیز در کشور اشاره کرد.
احمد انارکی محمدی بیانکرد: فشاری که بر گرده کشاورزان رفسنجان و انار وجود دارد در دیگر مناطق کشور که تولید پسته را دارند مشاهده نمیشود، کشاورزان زحمت کش پسته را در منطقه کویری و با شوری آب بالای ۸ هزار تولید میکنند که حمایت دولت را میطلبند.
وی افزود: فرق کشاورزی استانهای دیگر با کرمان و رفسنجان این است که آنها در کنار تولید پسته با استفاده از آب باکیفیت بالا سیفی جات را تولیدو درآمدزایی میکنند و رفسنجانیها تنها محصول پسته را با آب شور و زحمت فراوان میتوانند تولید کنند.
انارکی محمدی تصریح کرد: در اینجا تک محصولی است و کشاورزان علاوه بر اینکه با رنج و زحمت و نیز قطعی برق و کمبود آب و هزینههای هنگفت در طول سال محصول ارزآور تولید میکنند با مشکلاتی نظیر تحریم ها، مسائل ارزی، مسایل گمرکی و … روبرو هستند.
وی به موضوعات و مشکلات موجود در حوزه بانک مرکزی اشاره کرد و ادامهداد: ما امسال یا سال آینده سعی داریم در بحث بودجه، برگشت ارز را از شبکه نیمایی برداریم تا برای صادرکنندگان گام موثری برداریم.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: به وسیله کارگروههایی که در اتاق بازرگانی شهرستان تشکیل شده فعالیتها را ادامه دهید ما نیز از طریق وزرای مربوطه و مجلس شورای اسلامی سعی میکنیم راههای موثری برای برون رفت از مشکلات باز کنیم.
منبع: باشــگاه خبرنگاران ? مسیر روشن اتاق بازرگانی برای فعالان اقتصادی رفسنجان
فرماندار زرند بر لزوم آماده باش کامل دستگاههای خدماتی این شهرستان برای بحران احتمالی تاکید کرد. سید رضا حسینی نژاد فرماندار در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان زرند با بیان اینکه دستگاهها قبل از وقوع حادثه، پیشگیری از بحران را انجام دهند، گفت: هنر یک اداره این است که قبل از وقوع حوادث، اقدامات پیشگیرانه […]
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کرمان گفت: طی یک سال گذشته، ۴۴ مورد اکران فیلم در مساجد این استان انجام شده است. علی مهدیخانی با اشاره به استقبال کانونهای مساجد از طرح ملی مسجد سینما گفت: پرورش روح معنوی و اخلاقی جوان و نوجوان، تربیت نیروی انسانی، ارتقای سطح کنشگری، جذب نسل جوان […]
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: حفظ انقلاب و حضور مردم، ماموریت اصلی کشور است. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در دیدار با اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کرمان، بر اهمیت حضور مردم و نقش بیبدیل تبلیغات در حفظ انقلاب اسلامی تاکید کرد. دوستعلی با اشاره به ماموریتهای ویژهای که […]
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان گفت: یک آسیب در نظام حقوقی ما این است که قوانین معمولا برای عموم مردم به درستی تبیین نمیشود. سیدمهدی هاشمی مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان کرمان در نشست با دانشجویان رشته حقوق دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: زمین به عنوان منبع عظیم ثروت خدادادی همیشه […]
شش − سه =