مسجد خانه اصلی انقلاب اسلامی است / شهید صدرزاده با محوریت مسجد با جوانان ارتباط می‌گرفت

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی معاون تعلیم و تربیت سپاه ثارالله با بیان اینکه شهید صدرزاده بر محور مسجد با بچه‌ها کار می‌کرد و از این مکان مقدس بهره جامع و کامل می‌برد، گفت: شهید صدرزاده از سد جهاد اکبر که همان هوای نفس است، عبور کرده بود. به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه خبری«نذیر کرمان»؛ به مناسب […]

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی معاون تعلیم و تربیت سپاه ثارالله با بیان اینکه شهید صدرزاده بر محور مسجد با بچه‌ها کار می‌کرد و از این مکان مقدس بهره جامع و کامل می‌برد، گفت: شهید صدرزاده از سد جهاد اکبر که همان هوای نفس است، عبور کرده بود.

به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه خبری«نذیر کرمان»؛ به مناسب روز جهانی مسجد، این پایگاه خبری میزگردی را با حضور دو تن از کارشناسان این عرصه، حجت‌الاسلام والمسلمین علی جعفری مسئول سازمان بسیج طلاب، اساتید و روحانیون استان کرمان و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین شاهمرادی معاون تعلیم و تربیت سپاه ثارالله استان کرمان در خصوص فلسفه نام‌گذاری روز مسجد، کارکردهای این مکان مقدس و تشریح شخصیت شهید مصطفی صدرزاده برگزار کرده است. مشروح این میزگرد را در گزارش زیر می‌خوانید.
 

نذیر کرمان: فلسفه نام‌گذاری روز مسجد را تشریح کنید؟

حجت‌الاسلام والمسلمین علی جعفری ضمن گرامیداشت روز جهانی مسجد، با بیان اینکه مسجد یعنی سجدگاه در مقابل قدرت بی‌نهایت الهی گفت: در ۲۱ اوت سال ۱۹۶۹ اتفاقی در سرزمین اشغالی رخ داد و هتاکی نسبت به مسجد‌الاقصی قبله‌گاه اول مسلمانان صورت گرفت که این اتفاق زمانی زخ داد که قدرت‌دهی مردم و مسلمانان از مسجد این پایگاه عظیم شروع شد.

مسئول سازمان بسیج طلاب، اساتید و روحانیون استان کرمان ادامه داد: جریان صهیونیسیم اعتقاد بر این دارد که ویرانی مسجدالاقصی باید آغاز شده تا ظهور حضرت عیسی محقق شود و معتقدند که باید معبد سوم سلیمان در بیت‌المقدس احیا شود.
وی بیان کرد: پس از این اتفاق انزجار عمومی در سطح جهان بر علیه این اقدام رژیم صهیونیستی صورت گرفت و این روز را به عنوان روز جهانی مسجد نام‌گذاری کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین شاهمرادی با اشاره به اینکه در ۲۱ اوت سال ۱۹۶۹ صهیونیست‌ها خبیث به ساحت مقدس قبله نخستین مسلمانان جسارت کردند، اظهار کرد: جایگاه مسجد در اسلام، جایگاه رفیعی است و مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان از چند جهت برای ما اهمیت بسیار دارد.

روز جهانی مسجد، فرصت ارزشمندی برای معرفی این مکان مقدس است

معاون تعلیم و تربیت سپاه ثارالله استان کرمان افزود: مسجدالاقصی از نظر قدمت، بعد از مسجدالحرام دومین مسجد در پهنه عالم است و از نظر اهمیت و جایگاه به عنوان سومین مسجد هستی، دارای احترام و اهمیت ویژه است؛ این مس[د محل عروج پیامبر اسلام بنابراین مسجدالاقصی از تقدس و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی ابراز کرد: مسجدالاقصی جایگاه رفیعی دارد چرا که همه پیامبران الهی در این مسجد نماز به‌جا آورده‌اند و این مهم شاخصه‌ای برجسته است و با توجه به اینکه ۱۳ سال ابتدایی از نبوت پیامبر اسلام(ص) و قبله‌گاه مسلمانان از مسجدالاقصی بوده است، بنابراین این مسجد اهمیت بسیار زیادی برای مسلمانان دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی عنوان کرد: پس از آن جسارتی که به ساحت مقدس مسجدالاقصی رخ داد، نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد نام‌گذاری روز جهانی مسجد را در ۲۱ اوت به سازمان کنفرانس اسلامی داد که این پیشنهاد پذیرفته شد و این روز فرصت ارزشمندی برای معرفی مسجد و این جایگاه عظیم است.
 

نذیر کرمان: کارکردهای مساجد و نقش مسجد در جوامع اسلامی و تبیین سبک زندگی اسلامی را عنوان بفرمائید؟

حجت‌الاسلام والمسلمین علی جعفری در این خصوص گفت: یک کارکرد بزرگ مسجد را پیامبر اسلام(ص) با تأسیس اولین مسجد محقق کردند؛ تاسیس مسجد قبا در مدینه منوره، از زیباترین و پرمغزترین ابتکارات دین مبین اسلام است. مسجد را در بیانی متعالی به عنوان خانه خدا معرفی کرده‌اند و مسجد به کانون بزرگ اندیشه مسلمانان تبدیل شده است.
 

مسجد؛ محل شکل‌گیری عقاید و باورهای افراد است

مسئول سازمان بسیج طلاب، اساتید و روحانیون استان کرمان افزود: مسجد نزدیکترین تلاقی ارتباط فرد با جامعه است، این مکان مقدس، محل حضور نسل جوان و روحانیت آگاه است و در کشورمان اتفاقات بسیار بزرگ از مسجد شروع شده و به تعبیر امام راحل و بزرگان دین مسجد سنگر است؛ بنابراین باید محور فعالیت‌ها باشد.

وی با بیان اینکه از صدر اسلام فعالیت‌های متعددی از جمله قضاوت، بسیج کردن مسلمانان، رفع خصومت‌ها، امیدآفرینی و غیره در مسجد انجام می‌شد، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد مساجد زیاد شده است اما کمبود وجود دارد و مردم هنوز در اختیار مردم نیست و متأسفانه برخی از مساجد منحصر به ساعت نماز شده‌اند و این در حالی است که اگر در مسجدی انلابی‌گری و مسائل روز نباشد، نمی‌تواند منادی اسلام ناب باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی گفت: مسجد را به عنوان نماد استوار می‌دانیم، نمادی که از تمدن اسلامی است و همواره در طول تاریخ بوده است که اعتبار بسیار برجسته‌ای دارد؛ مسجد خانه توحید و یکتا پرستی و محل شکل‌گیری عقاید و باورهای افراد است که افراد را بیشتر به سمت فرامین الهی هدایت و مقید می‌کند؛ بنابراین مسجد پایگاه توحید و یکتاپرستی است.


 

مسجد عامل رشد و تکامل اشرف مخلوقات است

معاون تعلیم و تربیت سپاه ثارالله استان کرمان ادامه داد: مسجد را قلب تپنده دین می‌دانیم، مسجد پیوند بین آسمان و زمین است و مسجد حلقه این اتصال است، بنابراین می‌توان گفت مسجد عامل رشد و تکامل انسان به عنوان اشرف مخلوقات است.

وی افزود: کارکرد دیگر مسجد در بعد تربیت است به این معنی که تربیت از درون مسجد و محیط آن شکل می‌گیرد و همچنین توجه به اموزش از دیگر کارکردهای مسجد است و البته محیط دانشگاه جوانان و محیط مدرسه دانش‌آموزان ما را آموزش می‌دهند اما برخی از آموزش با محوریت مسجد است.

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی با بیان اینکه در امور جهادی، کارکرد مسجد را در عرصه‌های مختلف علمی، دفاعی، خدمت‌رسانی و غیره شاهد هستیم، عنوان کرد: در حوزه رسانه، مسجد محور برجسته‌ای است و می‌توانیم با محوریت مسجد در محلات رسانه داشته باشیم تا زمانی که مردم می‌خواهند صحت و سقم مسئله‌ای را متوجه شوند، آن را از طریق مسجد جویا شوند.
 

نذیر کرمان: مساجد چگونه می‌توانند در راستای تربیت نسل تراز انقلاب نقش‌آفرین باشند؟

حجت‌الاسلام والمسلمین علی جعفری اظهار کرد: امام خمینی(ره) با تأكید بر نقش محوری مساجد در خنثی كردن نقشه‌های دشمنان اسلام فرمودند:«اینها از مسجد می‌ترسند، من تكلیفم را باید ادا كنم به شما بگویم، شما دانشگاهی‌ها، دانشجوها، همه‌تان مساجد را بروید پر كنید.»

مسجد خانه اصلی انقلاب اسلامی است

مسئول سازمان بسیج طلاب، اساتید و روحانیون استان کرمان افزود: فرموده امام راحل به کارکرد بزرگ مساجد در بینش‌افزایی و بصیرت افزایی تأکید دارد؛ اینکه باید بر فعالیت‌ها تمرکز کنیم؛ چرا که دشمن وقتی مسئله و محوری برای ما گران‌بها باشد برای آنکه آن را از چشم بیاندازد، تلاش می‌کند تا آن را از کارکرد اصلی خارج کند و آحاد اقشار جامعه و به ویژه نسل جوان باید به این مهم توجه داشته باشند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی گفت: اسلام به همان اندازه که بحث شناخت ولی خدا را مطرح می‌کند، بر شناخت دشمن و حساسیت نسبت به آن تأکید دارد و امروز مسئله‌ای که دشمنان را به‌شدت عصبانی کرده است و آن را مورد هجمه قرار داده، مقوله وحدت است و یکی از موضوعاتی که دشمن سعی دارد آن را خدشه‌دار کند، مسجد است؛ چرا که این مکان مقدس، تجلی‌گاه وحدت است.

معاون تعلیم و تربیت سپاه ثارالله استان کرمان ابراز کرد: مسجد محل پیوند دین و سیاست است و مسجد مرکز انقلاب اسلامی بنابراین انقلاب اسلامی از مسجد شکل گرفته است و این مکان مقدس را خانه اصلی انقلاب می‌دانیم و همچنین پایگاه نظام در تمام بُعدها، مسجد است.
 

نقش محوری مساجد در ترویج فضائل انسان

وی با اشاره به اینکه تربیت یکی از ابعاد است، ادامه داد: تربیت یک زنجیره است، زنجیره‌ای که لایه‌های مختلف دارد، یک لایه خانواده با محور مادر، لایه دیگر مسجد با محور امام جماعت و لایه دیگر مدرسه با محور معلم است و همچنین فضای مجازی از دیگر ابعاد است که باید به آن توجه شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی تصریح کرد: مسجد با توجه به ابعاد وجودی که دارد می‌تواند نقشه راهبردی داشته باشد و چشم‌انداز انقلاب و نظام را در دل این مکان مقدس ترسیم شود.

معاون تعلیم و تربیت سپاه ثارالله استان کرمان عنوان کرد: مسجد در ترویج فضائل انسانی نقش محوری دارد و این مکان مقدس می‌تواند در جامعه بصیرت‌افزایی و شناخت ایجاد و انگیزه فردی را متحول کند.
 

نذیر کرمان: با توجه به تقریظ مقام معظم رهبری بر دو کتاب شهید مصطفی صدرزاده و رونمایی از این دو تقریظ در مسجد جمکران و روز جهانی مسجد، ارزیابی شما در این زمینه چیست؟ ویژگی‌های شخصیتی شهید صدرزاده را تشریح کنید؟

حجت‌الاسلام والمسلمین جعفری با اشاره به تقریظ مقام معظم رهبری بر کتب شهید صدرزاده گفت: زمانی که زندگی‌نامه این شهید گرانقدر را مطالعه می‌کنید، متوجه می‌شوید که ریشه و بن‌مایه شهید صدرزاده معنوی است، حتی پس از شهادت این شهید گرانقدر بسیاری نمی‌دانستند که شهید صدرزاده، روحانی و فرمانده گردان عمار از لشکر فاطمیون است.

شهیدصدرزاده، فعالیت‌های خود را از پایگاه جهان اسلام، مسجد آغاز کرد

مسئول سازمان بسیج طلاب، اساتید و روحانیون استان کرمان افزود: شهید صدرزاده با خُلق و خوی خود توانست در دل مهاجرین و لشکر فاطمیون نفوذ کند و این مسئله غیر از قدرت الهی چیزی دیگر نمی‌تواند باشد که این توانایی و قدرت را شهید مصطفی صدرزاده از مسجد به‌دست آورد.

وی بیان کرد: هم شخصیت شهید صدرزاده در مسجد شکل می‌گیرد و همچنین در مسجد نقش‌آفرینی زیادی دارد و اگر بخواهد بصیرت‌افزایی انجام دهد، از مسجد این کار را انجام می‌دهد و به‌طور کلی شهید صدرزاده تمام فعالیت‌های خود را بر محور مسجد و از این پایگاه پرمغز جهان اسلام شروع می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین جعفری با تأکید بر اینکه ما با شهید ۲۹ ساله مواجه نیستیم، بلکه با شهیدی مواجه هستیم که بسیار تأثیرگذار است و تأثیرگذار خواهد ماند، تصریح کرد: با مطالعه وصیت‌نامه شهید صدرزاده شاهد هستیم که وی در هیچ‌جا برای خود بن‌بست نمی‌بیند و در مسیرهای مختلف ورود پیدا می‌کند.
 

شهید صدرزاده با محوریت مسجد با جوانان ارتباط می‌گرفت

 
حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از شهید مصطفی صدرزاده به عنوان یک شخصیت برجسته یاد می‌کنند، اظهار کرد: این شهید ویژگی‌های برجسته‌ای در بعد جهاد و دفاع از حرم دارد و معروف به سیدابراهیم است؛ چرا که اعزام وی به سوریه فراهم نمی‌شد و در قالب برادران مهاجر افغانی به سوریه اعزام می‌شوند و به‌دلیل نبوغ و توانمندی‌هایی که داشت مسئولیت فرماندهی گردان تیپ عمار و جانشینی تیپ فاطمیون را به‌عهده داشت.

 معاون تعلیم و تربیت سپاه ثارالله استان کرمان ادامه داد: شهید صدرزاده، شهید تاسوعاست چرا که در این روز به درجه رفیع شهادت نائل آمد و البته اتفاقی برای شهید صدرزاده رخ داد و به‌گونه‌ای وی از دنیا رفت و مادر شهید صدرزاده به حضرت ابوالفضل علیه‌السلام متوسل می‌شوند و این شهید به خانواده برمی‌گردد.

وی بی‌تفاوت نبودن نسبت به مسائل پیرامون را از جمله شاخصه‌ها و ویژگی‌های شخصیتی شهید صدرزاده عنوان کرد و گفت: شهید صدرزاده محور کمال و خوبی‌ها بود؛ شخصیتی که حقوق خود را صرف جوانان می‌کرد و اگر جوانی در مسیر جهالت بود، او را به مسیری دیگر هدایت می‌کرد؛ برای آن‌ها از هزینه خود بلیط استخر می‌گرفت و با آنان رابطه دوستی برقرار می‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی با بیان اینکه شهید صدرزاده بر محور مسجد با بچه‌ها کار می‌کرد و از این مکان مقدس بهره جامع و کامل می‌برد، تصریح کرد: شهید صدرزاده از سد جهاد اکبر که همان هوای نفس است، عبور کرده بود.

 معاون تعلیم و تربیت سپاه ثارالله استان کرمان ادامه داد: شهید صدرزاده نسبت به جوانان و نوجوانان دغدغه‌مند بود و از طریق دوستی با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کرد.

انتهای خبر/م




مسجد خانه اصلی انقلاب اسلامی است / شهید صدرزاده با محوریت مسجد با جوانان ارتباط می‌گرفت

منبع:آرمـان
? مسجد خانه اصلی انقلاب اسلامی است / شهید صدرزاده با محوریت مسجد با جوانان ارتباط می‌گرفت