کرمان – استاندار کرمان در پیام هجدهمین سالگرد زلزله غمبار بم، گفت: ایمنی در برابر حوادث طبیعی نیازمند فرهنگسازی ایمنی ساخت و ساز و افزایش مشارکت عمومی به ویژه در مناطق روستایی است. به گزارش فت فتو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمان، علی زینی وند به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله […]
کرمان – استاندار کرمان در پیام هجدهمین سالگرد زلزله غمبار بم، گفت: ایمنی در برابر حوادث طبیعی نیازمند فرهنگسازی ایمنی ساخت و ساز و افزایش مشارکت عمومی به ویژه در مناطق روستایی است.
به گزارش فت فتو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمان، علی زینی وند به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی و در هجدهمین سالگرد زلزله غمبار بم با صدور پیامی یاد و خاطره جان باختگان این حادثه دلخراش را گرامیداشت.
متن این پیام به این شرح است؛
«به نام خدا
سالروز ۵ دیماه در تاریخ کشور، یادآور زلزله فاجعهبار و غمانگیز سال ۱۳۸۲ شهرستان بم است. بم، سرزمین فرهنگ و تمدن، دیار نخلهای استوار، قطعهای زیبا از هویت ایرانی اسلامی است که در پرتو صبر و امید مردم نجیب این خطه بالندهتر و استوارتر از گذشته پابرجا مانده است تا بتواند با حفظ هویت اصلی خود که زلزله هم نتوانست آن را تغییر دهد به باغشهر زیبای ایران تبدیل شود.
با به کارگیری درس آموزههای تجربه تلخ زلزله ویرانگر بم، گامهای مهمی در راستای مدیریت بحران و مقاوم سازی ساخت و ساز بر اساس اصول علمی در کشور برداشته شد و پنجم دیماه با هدف آگاهی رسانی عمومی در سطح جامعه و بزرگداشت جانباختگان این واقعه غمبار و اثرگذار به نام روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شد.
پیشگیری و آمادگی مقابله با بلایای طبیعی با توجه به زلزله خیز بودن استان کرمان ضروری است که این مهم مستلزم جلب مشارکت مردم، ایمن سازی واحدهای مسکونی، ارتقای ظرفیت مواجهه با اثرات سوانح طبیعی و افزایش میزان سطح آگاهی و توانمندی مردم است. آموزش رکن اصلی برای فرهنگ سازی ایمنی در جامعه است و برای ایجاد آمادگی دائمی در برابر حوادث و بحرانها، ایمن سازی ساختمانها به ویژه در مناطق روستایی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
بیشک دستیابی به اهداف کلان مدیریت بحران و اقدام مؤثر در جهت کاهش تلفات جانی و مالی به عنوان یک اصل اساسی در مواجهه با حوادث و سوانح، همکاری و هماهنگی همه دستگاههای مسئول و بویژه مردم را میطلبد. لازم است از رویکرد بحران محور به سمت رویکرد مهم تاب آوری سوق پیدا کنیم. ساخت و بافت شهرها باید متناسب با الگوهای علمی و توسعه پایدار مبتنی بر کاهش ریسک خطرات طبیعی باشد.
از همه دستگاهها؛ به ویژه مدیریت شهری، فرمانداران و شهرداران استان کرمان میخواهم با هم افزایی و همکاری در سالی که توسط سازمان مدیریت بحران کشور با شعار همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی ملی و محلی با مردم برای کاهش ریسک بلایا نامگذاری شده است، از طریق آموزش و نهادینه کردن فرهنگ ایمنی، نظارت بر مقاوم سازی و ساخت و سازهای ایمن، پژوهش و حمایت از فعالیتهای علمی، بروز رسانی تجهیزات و استفاده از فناوریهای نوین، گسترش مراکز لرزه نگاری و برخورداری روستاییان از تسهیلات کم بهره و وامهای بلاعوض برای مقاوم سازی بافتهای فرسوده، تلاش کنند که شاهد کمترین خسارتها در حوادث طبیعی بویژه زمین لرزههای مخرب باشیم.
اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جانباختگان حادثه غمبار زلزله بم، همت والا و صبر و استقامت مردم دارالصابرین را میستایم و از خدمات ارزنده و تلاشهای مؤثر تمامی دستگاههای مسئول، نهادها و نیروهای جهادی و امدادی، بویژه اعضای مدیریت بحران استان تقدیر و تشکر عرض نموده، تندرستی و بهروزی همگان را از درگاه خداوند بزرگ خواهانم» /.
زلزلهای به بزرگی ۶،۶ ریشتر در عمق ۷.۵ کیلومتری زمین در ساعت ۵ و ۲۶ دقیقه و ۲۶ ثانیه بامداد ۵ دی ماه ۱۳۸۲ به مدت ۱۲ ثانیه گرد مرگ را بر چهره بم ریخت و خواب هزاران نفر از هموطنان را ابدی کرد.
خبر تلخ بود و کوتاه؛ بم ویران شد. از شهر پرنشاط بم و ارگ تاریخی آن جز تلی از خاک و دهها هزار کشته و مجروح چیز دیگری باقی نمانده بود.
در زلزله بم و روزهای بعد وقوع آن، کمکهای بی دریغ و گسترده مردم، حضور مستمر مسئولان کشور در کنار مردم آسیب دیده از همان ساعات ابتدایی وقوع این فاجعه بزرگ صحنههایی از همدلی و هماهنگی مردمی و مدیریت بحران را در پی داشت که همواره در یادها خواهد ماند.
زلزله به شهر خسارات غیرقابل باوری برجا گذاشت. بیش از ۹۰ درصد این شهرستان تخریب شد اما مردم بم ایستادند؛ محکم و با صلابت، همچون نخلهای استوارش و تلاش کردند تا با همت بلند خود شهر را از نو بسازند.
باغشهر بم رنگ آبادانی گرفت و توانست با بازسازی ۱۸ ساله از جوانترین شهرهای کشور به شمار آید در حالی که با سابقه ۲ هزار و ۵۰۰ ساله و وجود ارگ قدیم بم یکی از کهنترین شهرهای دنیا محسوب میشود.
امروز و بعد از گذشت ۱۸ سال از آن زلزله ویرانگر، هر چند بم نماد استواری، امید و زندگی است اما مردم بم فراموش نکردند که در سحرگاه تلخ پنجم دی ماه در آن ۱۲ ثانیه بر این شهر چه گذشت .۱۲ ثانیهای که پس لرزههای آن در دل مردم این شهر تمام نمیشود. دکتر علی زینی وند استاندار کرمان عصر روز شنبه چهارم دی ماه ۱۴۰۰ به منظور شرکت در هجدهمین سالگرد گرامیداشت جان باختگان این حادثه دلخراش راهی شهرستان بم شد.
منبع: مــهر ? لزوم فرهنگ سازی برای افزایش مشارکت مردم در مقوله ایمنی
کوهبنان_ حضور پرشور دانش آموزان برای مراسم معنوی اعتکاف در مسجد جامع شهرستان کوهبنان حال و هوای معنوی خاصی دارد. دریافت ۱۳۳ MB کد خبر ۶۳۴۸۱۳۷ دانش آموزانی که روحیه معنوی خود را در اعتکاف تقویت می کنند منبع: مــهر ? دانش آموزانی که روحیه معنوی خود را در اعتکاف تقویت می کنند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان با تاکید بر اهمیت آموزش مهارت در سطوح مختلف جامعه، گفت: آموزش مهارت به مددجویان زندانها میتواند از بازگشت دوباره آنها به چرخه جرم و زندان جلوگیری کند.
کرمان_مدیرکل راه و شهرسازی شمال استان کرمان از ثبت نام ۲۲ هزار نفر در شهرستان رفسنجان برای طرح نهضت ملی مسکن خبر داد. به گزارش نذیر کرمان، رضا حافظی، ظهر چهارشنبه در مراسم قرعهکشی زمینهای طرح نهضت ملی مسکن در رفسنجان گفت: تعداد ۲۲ هزار نفر در شهرستان رفسنجان در طرح نهضت ملی مسکن ثبتنام […]
کرمان_معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: آموزشها و مهارتها میتواند از بازگشت دوباره مددجویان به زندان جلوگیری کند. به گزارش نذیر کرمان، امیرحسن زاده، ظهر چهارشنبه در بازدید از مجموعه کارگاههای تولیدی و آموزشی واقع در زندان کرمان و متعلق به بنیاد تعاون زندانیان گفت: اولویت ما در استان کرمان آموزش مهارت است و […]
نُه − = هفت