لزوم شناسایی و آسیب‌شناسی جریان‌های سیاسی

به گزارش خبرنگار نذیر کرمان، دوره آموزشی طرح ملی اعتلا با سخنرانی حسین دهقانی کارشناس امور سیاسی و با حضور کارکنان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی در واحد بیرجند برگزار شد. کارشناس امور سیاسی به طرح مباحثی در خصوص سیاست و قدرت در ایران پرداخت و گفت: جریان‌های سیاسی مجموعه گروه‌ها و طیف‌های […]

به گزارش خبرنگار نذیر کرمان، دوره آموزشی طرح ملی اعتلا با سخنرانی حسین دهقانی کارشناس امور سیاسی و با حضور کارکنان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی در واحد بیرجند برگزار شد.

کارشناس امور سیاسی به طرح مباحثی در خصوص سیاست و قدرت در ایران پرداخت و گفت: جریان‌های سیاسی مجموعه گروه‌ها و طیف‌های دارای اهداف مشترک هستند، بدون اینکه در روش مشترک باشند، بلکه روش‌های گوناگون برای رسیدن به اهداف خودشان را دارند.

دهقانی با بیان پیشینه جنبش مشروطه‌خواهی و روشنفکری توضیح داد: مطالبه مردم‌سالاری در ایران دارای پیشینه ۱۲۰ ساله است، یعنی از زمان جنبش مشروطه‌خواهی و نظریه ولایت فقیه امام خمینی(ره) یک نمونه موفق نظریه سیاسی در راستای احیای مردم‌سالاری دینی بود، در حالی که نگرش سیاسی اهل سنت پس از فروپاشی خلافت عثمانی در اوایل دهه سوم سده بیستم دچار خلأ آشکار نظری است.

کارشناس امور سیاسی افزود: کارویژه جریان‌های سیاسی دولت و ملت‌سازی است تا جریان‌های شکاف‌های اجتماعی به شکاف جنسیتی، قومی و … پاسخ دهند، در حالی که در زمینه فرآیند دولت و ملت‌سازی ضعف داشته‌ایم، چراکه دولتی با ظرفیت‌های بسیار قوی و جامع‌الاطراف وجود نداشته که در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کارآمد و مطلوب باشد.

دهقانی متذکر شد: از سوی دیگر با وجود قدرت بسیج عمومی در سطح و جریان‌های سیاسی، جریان‌های متعدد قدرتمند ساخته نشده است، از این رو شناسایی و آسیب‌شناسی جریان‌های سیاسی از این بابت بسیار مهم است، چراکه دشمنان هم از این ضعف سوءاستفاده می‌کنند و در جریان اغتشاشات این موضوع مشهود بود.

وی در ادامه برخی نقاط ضعف جریان دولت و ملت‌سازی را برشمرد و به ارائه توضیحات پیرامون مفاهیمی چون حزب، جناح، ائتلاف و … پرداخت.

این کارشناس سیاسی با اشاره به مبحث جریان‌شناسی سیاسی احزاب دوره قاجار، دوره پهلوی اول و دوم و جمهوری اسلامی ایران مطالبی پیرامون شخصیت‌های تأثیرگذار در سیاست دوران معاصر و مؤلفه‌های تحلیل علمی پدیده‌های سیاسی و اجتماعی، نظریات جامعه‌شناسی، لیبرالیسم، پلورالیسم، سکولاریسم، عوامل مؤثر بر سیاست خارجی، منافع ملی، امنیت، سیاستمداران، احزاب، ایدئولوژی و … بیان کرد.

انتهای پیام/




لزوم شناسایی و آسیب‌شناسی جریان‌های سیاسی

منبع:آنـــا
? لزوم شناسایی و آسیب‌شناسی جریان‌های سیاسی