علی (ع) قدرتی بازدارنده | اخبار استان کرمان

علی علیه‌السلام به عنوان یک قدرت بازدارنده است؛ اگرچه نماز ستون دین است اما خود این نماز هم تکیه‌گاهی می‌خواهد.   به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ روزهایی از ماهی را تجربه می‌کنیم که ماه مبارک رمضان و ماه نزول قرآن است. خداوند تبارک و تعالی در سوره بقره آیه ۱۸۵ فرموده […]

علی علیه‌السلام به عنوان یک قدرت بازدارنده است؛ اگرچه نماز ستون دین است اما خود این نماز هم تکیه‌گاهی می‌خواهد.

 

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ روزهایی از ماهی را تجربه می‌کنیم که ماه مبارک رمضان و ماه نزول قرآن است.

خداوند تبارک و تعالی در سوره بقره آیه ۱۸۵ فرموده است: «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ  وَمَنْ کَانَ مَرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّهٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلَا یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُوا الْعِدَّهَ وَلِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلَى مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ؛ این است ماه رمضان که قرآن در آن نازل شده، قرآنی که سراسرش هدایت‌گر مردم است و دارای دلایلی روشن و آشکار از هدایت است، و مایه جدایی حق از باطل است. پس کسی که در این ماه در وطنش حاضر باشد باید آن را روزه بدارد، و آنکه بیمار یا در سفر است، تعدادی از روزهای غیر ماه رمضان را به تعداد روزه های فوت شده، روزه بدارد. خدا آسانی و راحت شما را می‌خواهد نه دشواری و مشقت شما را و قضای روزه برای این است: شما روزه هایی را که به خاطر عذر شرعی افطار کرده‌اید،کامل کنید، و خدا را بر اینکه شما را هدایت فرموده بزرگ شمارید، و نیز برای این که سپاس‌گزاری کنید».

همگان می‌دانند که خداوند متعال برکات بسیاری در این ماه عظیم قرار داده است و مهم این است که بتوانیم از خیرات و برکات بهره کامل ررا از این ماه و به ویژه لیالی قدر ببریم. در این ماه که ایام شهادت مولی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام را داریم باید مورد توجه قرار دهیم که معرفت‌مان نسبت به این امام همام و برزگوار بیش‌تر شود.

حضرت علی علیه‌السلام به رغم همه مخالفت‌ها و جعل احادیث ایشان اما با اراده الهی خطبه‌ها نامه‌ها و سخنان ایشان در کتاب نهج‌البلاغه نقل شده است. جرج جرداق نویسنده‌ای مسیحی گفته است که من مسیح هستم و باید کتاب در مورد حضرت عیسی بنویسیم اما در مورد امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام کتابی به نام «الإمام علی صوت العداله الإنسانیه» نوشتم و دلیلش این است که به دنبال هر چیزی که بودم در امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام پیدا کردم.

شهید مطهری نیز فرموده است: «روح علی یک روح وسیع و همه جانبه و چند بعدی است و بر همه دنیاهای روحی بشریت محیط است. همواره به این خدمت او را ستودن. او زمام‌داری است عادل، عادلی است شب زنده‌دار و در محراب عبادت جریان است و در میدان نبرد، همراه است. سربازی است خشن و از طرفی مهربان. فرمانده‌ای است قاطع. قاضی، کشاورز و نویسنده است. او انسان کاملی است».

یکی از نکاتی که برای ما خیلی مهم است و باید از آن درس بگیریم این است که نقش ولایت در اصول دین چیست؟ علی علیه‌السلام به عنوان یک قدرت بازدارنده است؛ اگرچه نماز ستون دین است اما خود این نماز هم تکیه‌گاهی می‌خواهد. اگر بخواهیم تشبیه بکنیم نقش ولایت  می‌توان مثالی در حیطه جریان برق بزنیم. جریان برق در لوازم برقی، سایر احکام اسلام مانند یخچال، کولر، گاز و غیره است که اگر جریان برق در این‌ها باشد این وسایل قابل استفاده هستند و نقش ولایت در دین این چنین است.

امروز دشمنان در انقلاب اسلامی با مد نظر قرار دادن و هدف گرفتن ولایت فقیه دارند چرا که با خود این را می‌اندیشند که اگر ولایت گرفته شود بقیه ارکان جمهوری اسلامی نمی‌توانند نقش خودشون را ایفا کنند. اما این مهم را باید بدانیم که ولایت مانند یک قطب‌نما به ما مسلمانان جهت می‌دهد مانند یک ناخدای کشتی و یک خلبان هواپیما که انقلاب اسلامی را هدایت می‌کند.

امام خمینی (ره) معمار کبیر انقلاب فرمودند: «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت شما نرسد». ایشان همچنین در ۹ آبان ۱۳۵۸ در دیدار خانواده‌های شهدای ۱۵ خرداد سال ۴۲ و شهدای حوادث بندرانزلی در شهر قم فرمودند: «شما موافقت کنید با این ولایت فقیه، ولایت فقیه برای مسلمین یک هدیه است که خدای تبارک و تعالی داده است».

در وصیت‌نامه امام علی علیه‌السلام به توجه به تقوا و نفس، برحذر بودن از دنیا یعنی دنبال دنیا ندوید، اگر چیزی را از دست دادید تأسف آن را نخورید، کار را برای خداوند متعال انجام دهید. توجه به مظلومان، اصلاح ذات و همچنین سفارش به همسر تأکید داشتند.

توصیه‌هایی نیز حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام دارند که این توصیه‌ها انتظارات از شیعیان است و آن این است که شیعیان ما در را در راه اهل‌بیت علیهم‌السلام و ما بذل و بخشش می‌کنند یعنی فرهنگ اهل‌بیت علیهم‌السلام را ترویج می‌دهند در ایام ولادت آنان جشن می‌گیرند و در ایام شهادت آن‌ها مجلس عزاداری برگزار می‌کنند. دوستی‌ آن‌ها به خاطر ماست و در راستای احیای امر ما اقدام می‌کنند. در عصبانیت ظلم نمی‌کنند، در خشنودی اسراف نمی‌کنند و با همسر خود مهربانی می‌کنند و از خداوند متعال خواستاریم که به همه ما توفیق دهد تا بتوانیم سیره عملی آن حضرت را بشناسیم و در زندگی خود پیاده کنیم.

نویسنده یادداشت: حجت‌الاسلام والمسلمین افشارمنش

 

 

علی (ع) قدرتی بازدارنده

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? علی (ع) قدرتی بازدارنده