راه‌حل اشتغال نامتوازن در استان طرح آمایش است

فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به اشتغال غیرمتوازن در استان،تنها راه‌حل آن را طرح آمایش سرزمین دانست و گفت:«این ادعا را نداریم که طرح آمایش سرزمین،وحی منزَل است و همۀ مسائل را پاسخ گفته و حل کرده؛ اما یک مبنای ابتدایی خوب برای شروع است و […]

فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به اشتغال غیرمتوازن در استان،تنها راه‌حل آن را طرح آمایش سرزمین دانست و گفت:«این ادعا را نداریم که طرح آمایش سرزمین،وحی منزَل است و همۀ مسائل را پاسخ گفته و حل کرده؛ اما یک مبنای ابتدایی خوب برای شروع است و در طول زمان هم فرصت داریم هر جا لازم بود را اصلاح کنیم».

جعفر رودری روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار فردای کرمان درخصوص اشتغال غیرمتوازن در استان بیان کرد:«اشتغال نامتوازن غیرقابل انکار است و کاملا در گزارشات رسمی ما هم آمده است».

وی ادامه داد:«عدم توازن،نه‌تنها در حوزۀ اشتغال که در سایر حوزه‌ها نیز وجود دارد. به عنوان مثال تمرکز صنایع در تعدادی از شهرستان‌ها بیشتر است و فعالیت و معادن هم بیشتر است به گونه‌ای که ۶۰ درصد ارزش افزودۀ استان مربوط به چهار شهرستان است».

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با بیان این‌که راه‌حل این نامتوازنی،طرح آمایش است،افزود:«یعنی باید بتوانیم جایی که از ظرفیت‌ها استفاده نمی‌شود را وارد مدار استفاده کنیم و جایی که دارد خارج از توان استفاده می‌شود را تنظیم کنیم».

وی یادآور شد:«یکی از مسائلی که در حوزۀ کلان استان داریم همین بحث است. در بحث آمایش و ارزیابی توان اکولوژیک استان،بخش کشاورزی از جمله بخش‌هایی است که دو برابر توان اکولوژیک آن در استان استفاده می‌شود».

رودری بیان کرد:«مفهوم ساده‌اش این است که مثلا من،به‌عنوان یک انسان،توانی دارم و اگر از این توان،معمولی استفاده کنم می‌توانم یک حرکت پایدار داشته باشم اما اگر در یک دورۀ کوتاه‌مدت از خودم بیش از توان معمولی کار بکشم حتما فرسوده می‌شوم و دیگر نمی‌توانم ادامه بدهم».

وی با بیان این‌که در حال حاضر دو برابر توان بخش کشاورزی در استان استفاده می‌شود،خاطرنشان کرد:«در مناطق و پهنۀ جنوبی استان،اکتشافات معدنی خیلی کم انجام شده که الان در حال گسترش است و یکسری اقدامات که در چند سال اخیر اتفاق افتاد،الان در برنامه‌های استان کاملا وجود دارند. مانند طرح شبکۀ راه‌آهن که به شکل حلقۀ ارتباطی نعل اسبی از چابهار تا ریگان و جاسک،تعریف شده و محوری که در واقع شاهراه ارتباطی از بندرعباس،کرمان و مشهد،است و بین شبکۀ برق مثلا برای توزیع مناسب برق‌رسانی و توسعۀ شبکۀ زیرساخت،برق،آب و گاز،همه در طرح آمایش آمده است».

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان ادامه داد:«محورهایی هم که الان در بحث معادن در جنوب استان کرمان مطرح شده حتما بایستی اکتشاف انجام و متناسب با آن سرمایه‌گذاری نیز انجام شود».

 

کرمان سال‌های گذشته در جذب سرمایه‌گذار خارجی موفق بوده است

به گزارش خبرنگار فردای کرمان،وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فردای کرمان دربارۀ جذب سرمایه‌گذاری خارجی و تجربه‌های ناموفق استان در این حوزه و همچنین میزان واقع‌بینانه بودن جذب این سرمایه‌گذاری‌ها،بیان کرد:«در جذب سرمایه‌گذاری خارجی یکسری تصمیم‌گیری‌ها در حوزۀ سیاست‌گذاری‌های کلان کشوری اتفاق می‌افتد و اتفاقا زمانی که نرخ رشد ۷٫۷ درصدی ارائه شد،ما یکسری الزامات برای آن در نظر گرفتیم؛ یکی از الزاماتی که برای تحقق آن در نظر گرفته شده،این است که شرایط و بستر آن فراهم شود».

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با بیان این‌که کرمان در برخی سال‌ها جزو استان‌هایی بوده که جذب سرمایه‌گذاری خارجی خوبی داشته است،ادامه داد:«این سرمایه‌گذاری‌ها در همین حدودا ۸ سال گذشته اتفاق افتاده است و بنابراین کرمان تجربۀ آن را دارد».

 

حضور معین‌ها بر اقتصاد استان مثبت بوده است

خبرنگار فردای کرمان با اشاره به شکل‌گیری معین‌های اقتصادی در استان از زمان استانداری رزم‌حسینی،گفت:«تاکنون گزارشی از فعالیت‌ معین‌های اقتصادی منتشر نشده و نمی‌دانیم که فعالیت این معین‌ها چه تاثیری بر اقتصاد استان داشته است. چیزی که از دور دیده می‌شود به نظر می‌رسد این معین‌ها به کمک بهزیستی و کمیته امداد آمده‌اند و فعالیت آن‌ها هم بیشتر شبیه این نهادها استو لطفا بفرمایید چه جایگاهی برای آن‌ها قائل هستید و آیا برنامۀ جدید برای معین‌های اقتصادی استان در نظر دارید؟».

رودری اظهار کرد:«از زمان شکل‌گیری معین‌های اقتصادی تغییرات زیادی در استان داشتیم باید بپذیریم با تغییراتی که در سطح کلان مدیریتی استان اتفاق افتاد،این مسئله ناخودآگاه بر معین‌های اقتصادی تاثیرگذار است. زیرا تا زمانی که موضوع طرح مسئله بشود و روی ریل بیفتد،طولانی می‌شود و یک بخش از آن به دلیل این مسئله است».

وی افزود:«با این وجود ما به‌عنوان سازمان مدیریت،برنامه را تقریبا به‌‌طور مستمر دنبال کردیم و الان هم یک گزارش کامل داریم. معین‌های اقتصادی یک برنامۀ سه ساله داشتند که سال ۱۴۰۰ به پایان رسید و الان دوباره باید یک برنامۀ جدید از آن‌ها بخواهیم که موضوع به استاندار منعکس شده که امیدواریم در ستاد اقتصاد مقاومتی تصمیم‌گیری جدید با تجدیدنظر انجام شود».

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان خاطرنشان کرد:«در کل این پارامتر در استان واقعا تاثیرگذاری مثبتی داشته است. دانشگاه باهنر دربارۀ این موضوع یک کار تحقیقاتی انجام داده که مربوط به زمانی است که آقای دکتر مهرابی در دانشگاه بودند و هنوز به عنوان معاون استاندار کار خود را آغاز نکرده بودند. این ارزیابی نشان می‌دهد که در یکسری از شاخص‌های اقتصادی اثر حضور معین‌های اقتصادی مثبت بوده و قابل قبول بود».  

 

اقتصاد دانش‌بنیان مانع فرار مغزها می‌شود

خبرنگار فردای کرمان سوال کرد:«دربارۀ اقتصاد دانش‌بنیان چقدر روی فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان به خصوص از سوی شرکت‌های بزرگ نظارت می‌شود و چقدر این‌ها موفق بودند. زیرا اگر این‌ها موفق باشند باید فرار مغزها کاهش یابد. آیا گزارشاتی در این زمینه وجود دارد؟».

رودری پاسخ داد:«اقتصاد دانش‌بنیان به این شکل یک کار نو است که شروع شده و با سازوکار طراحی‌شده و قانونی که وجود دارد اگر این ساختار کارش را دست انجام دهد،نظارت هم می‌تواند اتفاق بیفتد».

وی افزود:«نکتۀ بسیار خوبی که دربارۀ کاهش فرار مغزها اشاره کردید حتما این قانون،بسیار خوب است و پس از این‌که آیین‌نامه‌های اجرایی آن ابلاغ شود،می‌تواند بخش زیادی از توسعۀ اقتصاد دانش‌بنیان را شتاب ببخشد و حل کند». /پ

 

 

 

 




راه‌حل اشتغال نامتوازن در استان طرح آمایش است

منبع:خبر کرمان
?

راه‌حل اشتغال نامتوازن در استان طرح آمایش است

:اخبار استان کرمان – اقتصادی