راه‌اندازی ۶ دفتر ثبت ملی آثار در کرمان

به گزارش فت فتو از کرمان و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، فریدون فعالی مدیر‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان از راه‌اندازی شش دفتر ثبت ملی آثار در این استان با توجه به تعدد آثار در حوزه‌های منقول و غیرمنقول، طبیعی و ناملموس خبر داد. فعالی در تشریح این خبر افزود: […]

به گزارش فت فتو از کرمان و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، فریدون فعالی مدیر‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان از راه‌اندازی شش دفتر ثبت ملی آثار در این استان با توجه به تعدد آثار در حوزه‌های منقول و غیرمنقول، طبیعی و ناملموس خبر داد.

فعالی در تشریح این خبر افزود: این دفاتر در منطقه شمال(کوهبنان، زرند و راور)، منطقه جنوب(جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، قلعه‌گنج و فاریاب)، منطقه شرق(بم، نرماشیر، فهرج و ریگان)، منطقه شمال غرب(رفسنجان، انار و شهربابک)، منطقه غرب(سیرجان، رابر، بافت و ارزوییه) و منطقه کرمان راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: با توجه به تعدد آثار در حوزه‌های مختلف آثار غیرمنقول(اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول(اموال فرهنگی و اشیای تاریخی)، آثار طبیعی(مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیین‌های معنوی و فرهنگی، آوا‌ها و مهارت‌ها و شیوه‌های پخت غذا‌های سنتی وغیره) راه‌اندازی دفاتر مذکور در سطح استان از ضروریات است.

فعالی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های شهرستان‌ها و پهناوری جغرافیایی استان کرمان وجود تنها یک حوزه در کرمان برای ثبت ملی آثار تاریخی کافی نیست و لازم است هر حوزه به صورت جداگانه آثار تاریخی حائز شرایط را شناسایی و مورد بررسی قرار دهد و سپس پرونده آن‌ها به مرکز استان کرمان ارسال شود. آثار ارسالی مورد مطالعه و بررسی دوباره قرار خواهند گرفت و در نهایت به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارسال می‌شوند.

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان به تشکیل شورای ثبت آثار در این استان نیز اشاره کرد و گفت: برای ثبت آثار واجد شرایط این استان از اعضای شورای ملی ثبت برای حضور در کرمان دعوت خواهیم کرد.

وی به وجود ۷ اثر جهانی، ۷۰۰ اثر ملی و ۷ هزار اثر شناخته شده در کرمان اشاره کرد و افزود: باید نهضت ثبت آثار در این استان به‌ وجود آید و استان کرمان به عنوان پایتخت آثار ثبت شده معرفی شود.

فعالی اظهار کرد: اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای ثبت آثار مناطق مختلف استان کرمان نیاز به همکاری مسئولان و دست‌اندرکاران مرتبط با میراث‌فرهنگی دارد که امیدواریم این هم‌افزایی و همیاری موجب ثبت هر چه بیشتر آثار واجد شرایط شود.

انتهای پیام




راه‌اندازی ۶ دفتر ثبت ملی آثار در کرمان

منبع:خــبرگزاری بین المللی قــرآن
? راه‌اندازی ۶ دفتر ثبت ملی آثار در کرمان