نذیر کرمان/کرمان بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) که به دلیل کاهش سطح هوشیاری یا مشکلات تنفسی به وسیله دستگاه تنفس مصنوعی، نفس میکشند که گلوی برخی از آنان تراکئستومی میشوند. تراکئستومی بهطور عمده برای ایجاد راه تنفسی به غیر از مجرای عادی آن (بینی و دهان) ایجاد میشود که این کار با عمل […]
نذیر کرمان/کرمان بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) که به دلیل کاهش سطح هوشیاری یا مشکلات تنفسی به وسیله دستگاه تنفس مصنوعی، نفس میکشند که گلوی برخی از آنان تراکئستومی میشوند.
تراکئستومی بهطور عمده برای ایجاد راه تنفسی به غیر از مجرای عادی آن (بینی و دهان) ایجاد میشود که این کار با عمل جراحی صورت میگیرد و حالا یک پرستار جوان کرمانی وسیلهای برای سریعتر و دقیقتر انجام شدن این جراحی اختراع کرده است.
علی عادلینیا جوان ۲۸ ساله که کارشناسی پرستاری خود را از دانشگاه علوم پزشکی کرمان گرفته، دو سال سربازی خود را در دوران کرونا در بخش اورژانس کرونای بیمارستان سیدالشهدای کرمان گذرانده و اکنون در حال گذراندن طرح خود در بیمارستان شهید باهنر کرمان است، به نذیر کرمان میگوید که علاوه بر ابزار یاد شده؛ یک ماسک اکسیژن درمانی مخصوص نیز اختراع کرده است.
او که هنوز مجرد است، در شغل پرستاری آیندهای نمیبیند و در تغییر شغلش دو دل است و نمیداند که عشقش به پرستاری یا رفاه زندگی را انتخاب کند.
این پرستار میافزاید: شغل پرستاری سخت و کم درآمد است و فیش حقوقیام با ترمیم حقوق و فوقالعاده خاص حدود ۱۳ میلیون تومان است و اضافه کار یک پرستار ساعتی از ۱۸ هزار تومان تا ۲۵ هزار تومان متغییر است. همچنین تعرفهگذاری خدمات پرستاری که میانگین حدود سه تا پنج میلیون تومان است و با تعویق معمولاً ۶ ماهه پرداخت میشود و انتظار داریم که دریافتی حقوق با سختی و حجم کار متناسب باشد تا شاید با بهبود شرایط مالی، استرس و فرسودگیهای جسمی و روانی پرستاری را جبران کرد.
او در پاسخ به این سوال که آیا به کسی توصیه میکنید به شغل پرستاری روی بیاورد؟ با قاطعیت تمام میگوید: «نه». باید به شغل پرستاری علاقه زیادی داشته باشد و تنها دلیل ماندگاری در این شغل، عشق است.
«اگر آسانسور بیمارستان خراب شود، بیمار یا همراه بیمار با پرستار دعوا میکند. اگر داروخانه دارو به بیمار ندهد، باز هم پرستار را مقصر میدانند. اگر آشپزخانه، غذا را دیر بیاورد، بیماران پرستار را مسئول میدانند.» این بخشی از درد و دلهای این پرستار جوان در گفت و گو با خبرنگار نذیر کرمان بود.
عادلینیا در پایان میگوید که به خاطر خانوادهاش قصد مهاجرت ندارد اما همکارانی دارد که در حال آموزش دیدن زبان هستند تا مهاجرت کنند و همکاران زیادی بوده که به کشورهای دیگر مهاجرت کردهاند.
کرمان با استانداردهای نسبت پرستار به تخت فاصله دارد
ربابه زراعتحرفه سوپروایزر بیمارستان افضلیپور ۲۸ سال از عمر گرانبهای خود را به عنوان پرستار گذرانده و مادر سه فرزند است که فرزند ۱۹ سالهاش را در سانحه تصادف از دست داده، از سختیهای کار پرستاری به نذیر کرمان میگوید که کار پرستاری جزء مشاغل سخت است اما از نظر حق و حقوقی جزء مشاغل سخت محسوب نمیشود.
او از کمبود نیروی پرستاری سخن به میان میآورد و میگوید: علیرغم پیگیری مسئولان برای رفع کمبود نیروی پرستاری، اما کرمان هنوز به استاندارد کشوریِ نسبت پرستار به تخت نرسیده است، چه برسد به استانداردهای جهانی.
«پرستاران علاوه بر شیفت اصلی خود، اضافه کار نیز میایستند اما مبلغی که برای اضافه کار پرداخت میشود، بسیار ناچیز است و برخی از پرستاران برای تامین هزینههای زندگیشان، مجبور به داشتن شغل دوم هستند اما اگر مبلغ اضافه کار بالا بود ترجیح هر فرد این است که یک شغل داشته باشد تا چند شغل.» این مطلب بخش دیگری از سخنان این پرستار در این گفتوگو بود.
او به مقایسه حقوق پرستاران با کارکنان سازمانها و شرکتهای دیگر میپردازد و میگوید: حقوق کارکنان علوم پزشکی کمتر از کارکنان شرکتهای بخش خصوصی و حتی برخی از ادارات و بانکهاست که تسهیلات بسیار خوبی به کارکنانشان میدهند و این سبب شده برخی از همکاران شغل خود را تغییر داده و در جای دیگر مشغول به کار شوند.
به اعتقاد سوپروایزر بیمارستان افضلیپور کرمان، پرستاری شغلی نیست که فقط به جنبههای مادی آن توجه کرد بلکه رشتهای است که لطافت روحی، مهربانی و … دارد و کمک به همنوع را نمیتوان با مسائل مالی مقایسه کرد اما با توجه به تورم، نباید منکر مهم بودن مادیات شد و این یک واقعیت است و باید حقوق براساس حجم و سختی کار پرداخت شود.
عشق کمک به همنوع
او از عشق و علاقه پرستاران به کارشان سخن به میان میآورد و در مرور خاطرات خود میگوید: در دوران کرونا، مردم ترس زیادی از این بیماری داشتند بهطورمثال یکی از مریضهای کووید ۱۹ بهبود یافته بود و با خانوادهاش تماس گرفته شد که بیایید پدرتان را ترخیص کنید، آنها میگفتند که شما او را به آن طرف خیابان بیاورید تا ببریمش، تصور کنید پدر چقدر عزیز است اما آنها حاضر نشدند حتی جلوی درب بیمارستان بیایند تا پدرشان را ببرند.
زراعتحرفه ادامه میدهد: این درحالی است که بیشتر پرستاران و کادر درمان در آن زمان سهچهار بار به کرونا مبتلا شدند و حتی به دلیل کمبود نیرو، برخی از پرستاران با تست مثبت اما کار میکردند. باید به این نکته توجه کرد که پرستاران از بیمارستانهای دیگر به کمک کادر درمان بیمارستان افضلیپور میآمدند ولی با این وجود با کمبود نیرو مواجه بود.
«پرستار به خاطر مادیات کار نمیکند و وقتی یک مریض با بیماری ناشناختهای وارد بیمارستان میشود، پرستار باید از آن مراقبت کند بنابراین پرستاران جانشان را کف دستانشان گرفتهاند و خدمترسانی میکنند.
او میگوید پرستاران باوجود آنکه گاهی بیشتر از خانواده خود به بیماران رسیدگی میکنند اما همراهان بیماران رفتار ناشایست انجام میدهند .
این پرستار با بیان این مطلب که پرستاران برخلاف سایر مشاغل دیگر، با درد و رنج مردم سر و کار دارند و در ادامه به نقل از پرستاران دیگر میگوید: در بیمارستان به درمان مریض میپردازند و وقتی در خانه هستند، همچنان فکرشان درگیر بیمار است و وقتی بیماری فوت میکند، همراه همراهان فرد فوت شده، اشک میریزند.
به اعتقاد او، هر شیفت برای پرستار یک تجربه است و پرستار در کنار دانش آکادمی، باید بداند که به همراه بیمار چه بگوید و نحوه آگاه کردن بیمار از بیماریاش چگونه است.
او که ۱۵ سال در بخش ICU کار کرده، آنجا را به برزخ تشبیه میکند از جمله اینکه برخی از بیماران که از کما در میآمدند برخی موارد را به یاد داشتند و تعریف میکردند.
او خطاب به پرستاران میگوید ما باید قدر خودمان را بدانیم و با خدمترسانی به بیمار مخصوصا بیماران بستری در ICU بهشت را برای خودمان بخریم و عبادت، خدمت به خلق است.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? دوراهی عشق و رفاه
نذیر کرمان/کرمان سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری از تلاش ۴٠ آتشنشان برای مهار آتشسوزی در بیمارستان «افضلیپور» کرمان خبر داد. روحالله مطهری امروز ۱۶ آبان ماه در تشریح این خبر با بیان اینکه این حادثه ساعت ١۶:١٢ عصر امروز، به ستاد فرماندهی عملیات سازمان آتشنشانی کرمان گزارش شد، گفت: این آتشسوزی در قسمت […]
نذیر کرمان/کرمان مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان کرمان با اشاره به استقبال کانونهای فرهنگی هنری از طرح ملی «مسجدسینما»، آن را یکی از طرحهای موفق در گسترش عدالت فرهنگی در روستاها و شهرهای فاقد سینما دانست. علی مهدیخانی امروز ۱۶ آبان ماه در جمع خبرنگاران یکی از اهداف اجرای طرح ملی «مسجدسینما» را […]
نذیر کرمان/کرمان در رویداد ملی طرح «مدارس همدل» که با حضور بختیاری رئیس کمیته امداد، کاظمی وزیر آموزش و پرورش، اعضای هئیت امنای کمیته امداد و جمعی از معاونین، مدیران و رؤسای کمیته امداد کشور برگزار شد، از ناصر عسکری نژاد، مدیرکل کمیته امداد استان کرمان به عنوان یکی از مدیران برتر در اجرای طرح مدارس […]
نذیر کرمان/کرمان مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان از تلاش ۲۳ ساعته و شبانهروزی برای نجات جان یک کوهنورد در ارتفاعات کوه پلوار در شهر ماهان خبر داد. رضا فلاح ظهر امروز ۱۶ آبان ماه در تشریح این خبر بیان کرد: در پی گزارش مردمی در ساعت ۱۴:۲۰ روز گذشته مبنی بر مصدومیت یک کوهنورد […]
نُه − = 0