دلیل و چرایی ساخت دومین بیمارستان کرمان | اخبار استان کرمان
رئیس مرکز کرمانشناسی گفت: نوراللهخان ظهیرالدوله از نوادگان ابراهیمخان ظهیرالدوله حاکم وقت کرمان، زمانی که بیمهری پزشکان تهرانی در درمان بیماری خودش را دید، تصمیم به ساخت بیمارستان نوریه در کرمان گرفت. به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ در هر یک از محلههای شهر کرمان آثار تاریخی و بناهایی وجود دارد که پشت […]
یکی از این بناها بیمارستان نوریه است که در محله زریسف شهر کرمان واقع شده است. بیمارستانی که وقتی درون آن پا میگذاری بیشتر حس ورود به یک خانه اشرافزاده در دوران گذشته به آدمی دست میدهد.
محمدعلی گلابزاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ در رابطه با بیمارستان نوریه گفت: این بیمارستان در گذشته به مریضخانه و معلمخانه طبی نوریه مشهور بوده است.
رئیس مرکز کرمانشناسی بیان کرد: این بیمارستان دومین بیمارستان بومی شهر کرمان و بیش از ۱۰۰ سال است که احداث شده و خوشبختانه با شماره ثبت ۳۶۳۶ در فهرست آثار تاریخی کشورمان قرار گرفته است.
وی به ماجرای ایجاد بیمارستان نوریه در شهر کرمان اشاره کرد و توضیح داد: این بیمارستان که در سال ۱۲۹۶ هجری شمسی ساخته شده است، در زمان حکومت ابراهیمخان ظهیرالدوله بر کرمان، او نوهای به نام نوراللهخان داشت که به ظهیرالممالک نیز معروف بود.
گلابزاده عنوان کرد: شیخیه و پیشگام آن حاج محمدکریمخان ظهیرالدوله در انجام کارهای خیر در کرمان همیشه شهره بودند و حتی یکی از اولین مدارسی که در کرمان به صورت کلاسیک شکل گرفت مدرسه سعادت بود که شیخیه در کرمان احداث کرد.
رئیس مرکز کرمانشناسی افزود: همچنین اولین چاپخانه در کرمان نیز چاپخانه سعادت بود که این نیز کار همین گروه بود، همچنین فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی پررونق دیگری از این دست انجام میدادند.
وی عنوان کرد: نوراللهخان از گروه مشایخ بود که به انجام کار نیک عادت داشت و خدمات شایستهای در طول زندگیاش انجام داد.
گلابزاده تشریح کرد: او و حتی نوههایش مدام بیمار بودند بنابراین به دلیل مشکلاتی که برای خودش پیش آمد وقتی در تهران برای درمان بیماریاش مورد بیمهری قرار گرفت تصمیم به ساخت بیمارستان نوریه کرد.
رئیس مرکز کرمانشناسی ادامه داد: نوراللهخان با این ذهنیت که وقتی با من که توان مالی دارم و امکان آمدن به تهران برایم فراهم است چنین رفتاری میشود پس با فقرای شهر چه رفتاری میشود و من چگونه میتوانم جلوی این وضعیت را بگیرم بنابراین وقتی به کرمان آمد تصمیم گرفت که بیمارستان بسازد.
گلابزاده توضیح داد: نکته جالب ساخت این بیمارستان این است که اگر چه بیمارستان ساخته شده بود اما مردم از آن استفاده نمیکردند چرا که مکان این بیمارستان از شهر دور بود و البته این بیمارستان در میان باغها و خانههای ثروتمندان شهر قرار گرفته بود و این دلیل سبب شده بود که این بیمارستان بیشتر مورد استفاده خانوادههای ثروتمندان قرار بگیرد.
وی ادامه داد: البته با گسترش شهر کرمان به سمت غرب این بیمارستان کم کم مورد استفاده عموم مردم قرار گرفت.
گلابزاده به بنای بیمارستان نوریه اشاره کرد و گفت: این بنا از دو بخش یکی سردر و دیگری مریضخانه با سه طبقه تشکیل شده است.
رئیس مرکز کرمانشناسی عنوان کرد: سردر این بیمارستان دارای آجرکاری و کاشیکاری بسیار زیبایی است که درون آن اشاره شده که واقف نورالله خان و متولی اجرای این بیمارستان آیتالله محمد هاشمیان (امام جمعه رفسنجان در آن دوره) است.
وی مطرح کرد: در حال حاضر بیمارستان نوریه اگرچه که هنوز کارکرد اصلی خود که درمان بیماران است را حفظ کرده اما به عنوان بیمارستان اعصاب و روان نوریه و به عنوان مرکز تخصصی درمان بیماریهای اعصاب در خدمت مردم شهر کرمان است.
انتهای خبر/ پسند
دلیل و چرایی ساخت دومین بیمارستان کرمان
اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها
منبع:آرمـان
? دلیل و چرایی ساخت دومین بیمارستان کرمان
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0