نذیر کرمان/کرمان عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاهی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان گفت: برای اولین بار در کشور ارقام کتان روغنی را با هدف اینکه کیفیت روغن این گیاه به سمت خوراکی برود، افزایش بازدهی و عملکرد بالا داشته و مقاوم در مقابل خشکی باشد، اصلاح و تولید میکنیم. دکتر علی اکبر محمدی […]
نذیر کرمان/کرمان عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاهی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان گفت: برای اولین بار در کشور ارقام کتان روغنی را با هدف اینکه کیفیت روغن این گیاه به سمت خوراکی برود، افزایش بازدهی و عملکرد بالا داشته و مقاوم در مقابل خشکی باشد، اصلاح و تولید میکنیم.
دکتر علی اکبر محمدی میریک امروز ۱۰ تیرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه پژوهشی که دنبال کردیم با هدف تولید ارقام جدیدی از کتان روغنی یا بذرک است که یکی از گیاهان روغنی و دارویی است و در ایران به صورت محلی کشت میشود.
وی افزود: این گیاه به دو دلیل عدم وجود ارقامی که پتانسیل بالایی داشته باشند و نداشتن مصرف آشپزخانهای در سطح وسیع کشت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه روغن و دانه این گیاه در ایران بیشتر در مصرف دارویی است، بیان کرد: گیاه کتان این پتانسیل را دارد که در کنار کشت گیاه دانه روغنی دارویی، ارقامی تولید شود که از لحاظ کیفیت روغن خوراکی مشابه به آفتابگردان یا کنجد باشند.
وی متذکر شد: یکی از برنامهها و اهداف ما این است که بتوانیم ژنوتیپهای ایرانی که سازگار شرایط محیطی هستند و از پتانسیل عملکرد بالایی برخوردارند با ارقامی که در بهینه نژادی در دنیا تولید شده و کیفیت روغن آن خوراکی است، تلاقی دهیم.
وی ادامه داد: در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان حدود ۱٣ سال پیش این تلاقی انجام شد و جمعیتهای حاصل از این تلاقی تولید و برنامه بهینه نژادی دنبال شده و اکنون جمعیتی بالغ بر ۱۰۰۰ ژنوتیپ در سال گذشته داشتیم که ژنوتیپهای عملکرد بالا انتخاب و از بین آنها ۵۰ ژنوتیپ با عملکرد بالا در سال جاری در دو شرایط آبیاری معمولی و تنش کشت شدند تا بتوانیم ژنوتیپهایی که مقاوم به خشکی هستند، شناسایی و به عنوان لاینهای امیدبخش و در راستای تولید رقم استفاده کنیم.
عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاه دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با بیان اینکه این گیاه دارویی است و مزایای متعددی دارد و ساقه آن که فیبر کتان است برای کاغذ استفاده میشود، تصریح کرد: بین ۳۵ تا ۴۰ درصد دانه این گیاه روغن است که بالای ۵۰ درصد روغن آن امگا۳ است که یکی از نیازهای اساسی بدن انسان بوده و تنها منبع گیاهی است که امگا۳ بالایی دارد.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? تولید ارقام اصلاح شده کتان روغنیِ مصرف خوراکی در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
نذیر کرمان/کرمان نماینده ولی فقیه در استان و استاندار کرمان در پیام مشترکی، از حضور پرشور مردم در دور دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری قدردانی کردند. به گزارش نذیر کرمان، متن پیام به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم «حماسه حضور پرشور مردم عزیز ایران به ویژه مردم ولایتمدار استان کرمان در انتخابات، […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان گفت: با هدف برخورد با مخلان امنیت ترافیکی، بزرگراههای شهری تحت نظارت گشت نامحسوس پلیس راهور قرار دارد. سرهنگ اسماعیل خوشوقت امروز ۱۶ تیرماه در این رابطه بیان کرد: هدف از تشکیل پلیس نامحسوس، شناسایی و اعمال قانون متخلفانی است که با سرعت و سبقتهای غیرمجاز […]
نذیر کرمان/کرمان کارشناس پیشبینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: به لحاظ دمایی نیز تا اواسط هفته کاهش نسبی دما و از اواسط هفته افزایش تدریجی دما را در سطح استان خواهیم داشت. امین دریافر امروز ۱۶ تیرماه درباره وضعیت جوی استان کرمان اظهار کرد: طی هفته جدید وزش باد، گرد و خاک و افزایش […]
نذیر کرمان/کرمان روابط عمومی استانداری کرمان اعلام کرد: ساعت کاری دستگاههای اجرایی استان ۱۶ تیرماه از ساعت ۸:۳۰ آغاز میشود. به گزارش نذیر کرمان در این اطلاعیه آمده است: با عنایت به اینکه جمع کثیری از کارکنان دولت در برگزاری مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری همکاری داشتهاند، ساعت کاری دستگاههای اجرایی استان روز شنبه ۱۶ […]
+ 2 = ده