فردایکرمان – گروه اقتصاد: معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی جنوب کرمان دربارۀ شیوهنامۀ جدید توزیع سوخت تراکتورها در جنوب کرمان و اعتراض تعدادی از صاحبان تراکتور به این وضعیت،گفت:«هر واحد سطح زراعی برای کار تراکتوری،بسته به محصول،ساعت فعالیت خاصی دارد که بهطور معمول بین ۱۶ تا ۱۸ ساعت کار در هر هکتار است و در […]
فردایکرمان – گروه اقتصاد: معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی جنوب کرمان دربارۀ شیوهنامۀ جدید توزیع سوخت تراکتورها در جنوب کرمان و اعتراض تعدادی از صاحبان تراکتور به این وضعیت،گفت:«هر واحد سطح زراعی برای کار تراکتوری،بسته به محصول،ساعت فعالیت خاصی دارد که بهطور معمول بین ۱۶ تا ۱۸ ساعت کار در هر هکتار است و در جنوب کرمان این مساله دست بالا محاسبه و ۲۱ ساعت در نظر گرفته شده است».
پیمان نامور افزود:«میزان سوخت هر تراکتور در ساعت هم محاسبه شده است و بر این اساس مشخص شده هر محصول چند ساعت کار تراکتور نیاز دارد و با توجه به دیگر مشخصات تراکتور از جمله سن،اسب بخار و ترکیب مجموع این موارد،سوخت مورد نیاز تعیین میشود».
وی دربارۀ تاثیر سن تراکتور در سوخت توزیعی نیز بیان کرد:«محدودیتی برای توزیع سوخت برای تراکتورهای با سن بالا در نظر گرفته شده که در کشور ۲۵ سال بوده است اما با پیگیریهایی که داشتیم در استان ۳۰ سال به عنوان خط قرمز ورود تراکتور در نظر گرفته شد و اگر تراکتوری بالای ۳۰ سال سن،وارد سامانه شود سوختی به آن تعلق نمیگیرد اما تراکتورهایی با همین سن که قبلا ثبت شده است سوخت دریافت میکنند».
نامور یادآور شد:«همه این امور برای این است که نه تولید و کشاورز دچار مشکل شود و نه اضافۀ توزیع سوخت داشته باشیم که قاچاق رخ دهد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از نذیر کرمان کرمان، وی با بیان اینکه هنوز از ظرفیتهای طرح استفاده نشده است،اضافه کرد:«در حال تبیین بیشتر طرح هستیم اگر چالشها دیده شود و از ظرفیتهای طرح استفاده کنند،حداقل مشکل را خواهیم داشت و به هر حال باید از جایی شروع شود».
نامور با یادآوری اینکه در تابستان کشت کمی وجود دارد ادامه داد:«ما منطقهای کشاورزی هستیم و باید هوادار کشاورز باشیم تا تولید دچار مشکل نشود اما اگر ببینیم اجرای طرح برای تولید استان مشکلی ایجاد میکند،آن را پیگیری میکنیم».
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی جنوب کرمان تصریح کرد:«برخی از سر و صداها به دلیل این است که کسانی منافعشان در قاچاق سوخت با مانع روبهرو شده است».
فروش سوخت تراکتورهای بلااستفاده
وی با بیان اینکه میزان نفوذ مکانیزاسیون در جنوب کرمان ۲ برابر متوسط کشور است،افزود:«وجود تراکتورهای بیش از حد و با تعداد زیاد در جنوب کرمان علت دارد که فقط جنبۀ کشاورزی نیست».
نامور یادآور شد:«در تابستان در کل هفت شهرستان جنوب کرمان،شاید ۲۰ هزار هکتار کشت وجود داشته باشد اما همچنان تقاضا برای سوخت وجود دارد».
وی دربارۀ نحوۀ نظارت هم گفت:«سامانۀ پهنهبندی وجود دارد که هر کشاورز از این طریق نوع و سطح محصول مورد کشت خود را اطلاع میدهد و از همین طریق هم کود به آنها تعلق میگیرد که میزان سوخت مورد نیاز را هم میتوان به همین ترتیب سنجید».
نامور با بیان اینکه ۳۲ مرکز جهاد در مناطق مختلف جنوب استان مستقر هستند که کار نظارت را انجام میدهند افزود:«دستورالعمل جدید است و هنوز کارشناسان خود جهاد کشاورزی هم در حال آشنایی بیشتر و تسلط بر همۀ ظرفیتهای آن هستند».
وی با تاکید بر اینکه عدهای تراکتورهای بلااستفاده دارند که سوخت را به فروش میرسانند و هدف این دستورالعمل شناسایی این افراد است،ادامه داد:«هر جا به این نتیجه رسیدیم که فردی واقعا به کشاورزی میپردازد و در حال فعالیت است،نیاز او را برطرف میکنیم».
نامور تاکید کرد:«هدف کاهش سوخت نیست بلکه برنامه این است که سقف سوخت افزایش پیدا نکند و معتقدیم کشاورزان فعالیت میکنند و قرار نیست فشاری به آنها بیاوریم».
وی باتاکید بر اینکه طی سه سال ۵۰ تا ۶۰ میلیون لیتر افزایش توزیع سوخت داشتیم اضافه کرد:«قرار است با این روند با افزایش سالانۀ مصرف سوخت روبهرو نباشیم و اگر به همین روال افزایش پیدا میکرد باید ۲۰ میلیون لیتر هم امسال افزایش توزیع میداشتیم که این قابل قبول نیست». /پ
تعیین سهمیۀ سوخت تراکتورها براساس سن و ساعت کار
منبع:خبر کرمان ?
:اخبار استان کرمان – اقتصادی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع روغن نباتی ایران از کاهش ۳۲ درصدی واردات روغن خام به کشور خبر داد و خواستار اقدامات فوری دستگاههای مسئول از جمله وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه شد. نذیر کرمان، محمد مختاریانی روز جمعه با بیان اینکه تا پایان آذرماه امسال ۵۲۰ هزار تن کاهش واردات روغن نباتی داشتیم، […]
طبق آمار و اطلاعات رسمی، بیش از ۷۰ درصد گاز کشور در نیمه شمال کشور که سردتر و صنعتیتر است مصرف میشود. نذیر کرمان، استانهای تهران و البرز بهتنهایی ۳۰ درصد مصرف گاز خانگی کشور را به خود اختصاص دادهاند. ۵ استان پرمصرف گاز به ترتیب استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و مازندران […]
بنابر اعلام سازمان بورس، بورسهای تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی، فردا شنبه، ۲۲ دی فعال هستند. نذیر کرمان، بورسهای تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی، فردا شنبه، ۲۲ دی فعال هستند. فعالیت ساتنا و پایا مشابه روزهای عادی بوده و شعب کشیک بانکها فعالند. شنبه ۲۲ دی بورسها […]
هیات واگذاری در جلسه اخیر خود، قیمت پایه ۵ درصد از سهام شرکت آلومینای ایران را برای عرضه اولیه در بورس مصوب کرد. نذیر کرمان، از سازمان خصوصیسازی، هیأت واگذاری در جلسه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ با قیمت پایه و شرایط واگذاری سه مورد از بنگاههای مشمول واگذاری موافقت نمود. در این جلسه قیمت پایه […]
− =