روزنامه اعتماد نوشت: مدافعان فیلترینگ در گروهها و سطوح مختلف علیه ترک برداشتن دیوار این موضوع قد علم کردهاند. بخشی از حامیان دولت و برخی فعالین فضای مجازی رفع فیلتر واتسآپ و گوگلپلی را امری لازم اما ناکافی میدانند و مطرح میکنند که مساله تحقق وعده رفع فیلتر در صورت رفع فیلتر عمومی محقق نمیشود […]
روزنامه اعتماد نوشت: مدافعان فیلترینگ در گروهها و سطوح مختلف علیه ترک برداشتن دیوار این موضوع قد علم کردهاند. بخشی از حامیان دولت و برخی فعالین فضای مجازی رفع فیلتر واتسآپ و گوگلپلی را امری لازم اما ناکافی میدانند و مطرح میکنند که مساله تحقق وعده رفع فیلتر در صورت رفع فیلتر عمومی محقق نمیشود و نمیتوان با رفع فیلتر از چند پلتفرم درباره این موضوع به عنوان دستاورد سخن گفت. برخی دیگر اما میگویند این موضوع فتح بابی برای ادامه مسیر است.
بهطور مثال محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا که در انتخابات اخیر ریاستجمهوری از حامیان مسعود پزشکیان بود یادآور شده که با وجود «زحمتی» که دولت برای رفع فیلتر گوگلپلی و واتسآپ کشیده «اما بسنده کردن به این دو، یعنی کمفروشی. مطالبه مردم این نبود. باز هم مجبوریم از فیلترشکن استفاده کنیم. چه واتسآپ و گوگلپلی فیلترباشد چه نباشد. حکمرانی فضایمجازی هنوز در دست فروشندگان فیلترشکن است.» علی شریفی زارچی استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، تصمیم شورای عالی فضای مجازی در رفع محدودیتهای دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتسآپ و گوگلپلی را به عنوان گام اول رفع فیلترینگ و تحقق یکی از وعدههای دولت وفاق ملی، مثبت و امیدوارکننده خواند.
شریف زارچی همچنین نوشته است که «مصوبه امروز شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلتر واتسآپ و گوگلپلی اقدام مثبتی است؛ اما نباید به همین دو پلتفرم محدود شود.
در مقابل اما گروهها و چهرههای عموما اصولگرا تصمیم اجرا شده را نوعی زنگ خطر میدانند. از مدیران پلتفرمهای داخلی که بعد از ابراز مخالفت جدی خود برای رفع فیلتر واتسآپ در روزهای اخیر حتی اعتبار اختصاص داده شده برای تقویت شبکههای اجتماعیشان نتوانسته در مقابل این اقدام آرامشان کند تا رقبای پزشکیان در انتخابات ریاستجمهوری اخیر که از ابتدا مشخص بود که فیلترینگ را گامی برای حفظ حیات سیاسی خود میدانستند و تئوریسینهای جوان بخش تازهنفس جریان راست که از اساس با تطبیق موضوع فیلترینگ با مفاهیم دینی سعی در تقبیح رفع فیلتر از هر پلتفرم خارجی دارند. مخالفان صف اول؛ اعضای مخالف شورای عالی فضای مجازی و ژست نوشیدن زهر
در روزهای اخیر گزارشهای مختلفی درباره گمانهزنی از رویکرد اعضای مختلف شورای عالی فضای مجازی درباره مساله فیلترینگ منتشر شد. تناقض گفتههای برخی از اعضا در رسانهها با شنیدهها از موضعگیری آنها در جلسات شورا به اندازهای بود که حتی مطالبهای از جانب برخی رسانهها و فعالین فضای مجازی منتشر شد، بر این اساس که رای اعضای شورای عالی فضای مجازی درباره فیلترینگ منتشر شود. با این وجود اظهارات برخی چهرههای عضو این شورا در بیرون و داخل جلسه و حتی بعد از تصویب این موضوع به اندازهای روشن بود که منجر به برجسته شدن اسامیشان شد. یکی از این اسامی، رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی بود که ۷ دی به عنوان مهمان شبکه خبر به همراه حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات در دوسوی مخالف و موافق مساله رفع فیلتر صحبت کردند. البته در این گفتوگو مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیامرسان بومی گپ هم به صورت آنلاین و از طریق تماس تصویری اسکایپ حضور داشت و به مخالفت جدی رفع فیلتر واتسآپ و گوگلپلی پرداخت.
جلیلی در این برنامه به عنوان عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی حاضر شد و گفت که «رفع فیلترینگ باید مشروط به شرایط خاصی باشد، زیرا پذیرش بیقیدوشرط این پلتفرمها، بهویژه واتسآپ که یک سکوی امریکایی است، ممکن است منجر به تهدید امنیت ملی و استقلال کشور در فضای مجازی شود».
رسول جلیلی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و رییس سابق این دانشگاه است که در ماههای اخیر به عنوان یکی از مخالفان رفع فیلترینگ شناخته شد. در خصوص ذینفع بودن او در حوزه فروش فیلترشکن و فیلترینگ ادعاهایی مطرح شد که خود او آنها را تکذیب کرد.
جلیلی پس از مشخص شدن تکلیف رفع فیلتر واتسآپ و گوگلپلی در شبکه ویراستی نوشت: «گستردگی و بیعزمی در مقابله با فیلترشکنها، طرح تجمیعی کمیته منصوب، اصرار دولت بر بازگشایی حتمی (حتی بدون پیششرط)، مذاکره ناپذیری برخی سکوها، عدم بحث روی تکتک اقدامات، به رای گذاشتن کل طرح، زهری نوشجانمان شد و دشمنشاد شدیم. اقدامات خوب طرح، میتواند حکمرانیمان را ارتقا دهد.»
بعد از این اعلام موضع بود که علی شریفیزارچی استاد دانشگاه شریف در توییتر نوشت: «در جلسه اخیر شورای دانشکده کامپیوتر دانشگاه شریف از آقای رسول جلیلی پرسیدم آیا امکانات دانشکده را صرف توسعه فیلترینگ میکنید؟ پاسخ ایشان به من: «به اخراج تو افتخار میکنم، تو هماکنون یک استاد اخراجی هستی و رییس دانشکده حق ندارد از تو برای حضور در شورای دانشکده دعوت کند.»بود. رویکردهای رسول جلیلی همچون نام خانوادگیاش- علیرغم نبود هیچ ارتباط خانوادگی- به سعید جلیلی نزدیک است و در ایام انتخابات نیز تصویری از این دو منتشر شد. ادبیات او در بعد از تصویب موضوع رفع فیلتر از واتسآپ و گوگلپلی به خوبی حس و حال درونی و رویکرد فکریاش را نمایان میکند؛ زهری نوش جانمان شد و دشمنشاد شدیم!
علاوه بر رسول جلیلی به نظر میرسد برخی دیگر از اعضای این شورا که البته نماینده مجلس نیز هست درباره این مصوبه انتقاد جدی داشته باشد چرا که روایت یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس از تلاش بیوقفه او حتی در ساعات پایانی جلسه شورای عالی فضای مجازی خبر میدهد. مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این باره به عصر ایران گفته است که « قبل از جلسه شورای عالی فضای مجازی تعدادی از نمایندگان که اتفاقا از موافقان فیلترینگ هستند و برخی از آنها عضو شورای عالی فضای مجازی هستند با نوشتن بیانیهای با این محتوا که باید از بیبندوباری در فضای مجازی جلوگیری کرد روی میز تکتک نمایندگان رفتند و از آنها میخواستند که این متن را امضا کنند».
او با بیان اینکه «تعداد ۱۳۰ نماینده این بیانیه را امضا کردند»، گفته است که آقایان میخواستند این بیانیه را در جلسه بعدازظهر شورای عالی فضای مجازی ببرند و از رفع فیلتر برخی سکوها جلوگیری کنند. مخالفان صف دوم؛ مدیران پلتفرمهای داخلی و ماجرای اعتباری که رانت تلقی میشود
از اصلیترین مدافعان فیلترینگ و البته محوریترین منتقدان تصمیم شورای عالی فضای مجازی مدیران پلتفرمهای داخلی هستند.پیش از اعلام تصمیم شورای عالی فضای مجازی درباره رفع فیلتر از واتسآپ و گوگلپلی، «مهدی انجیدنی»، مدیرعامل ویراستی و پیامرسان گپ در مخالفت با رفع فیلتر واتسآپ در گفتوگو با صداو سیما گفت: این اقدام به معنای حضور و فعالیت شرکت خارجی و امریکایی در بازار کشور ما بدون رعایت کلیه ضوابط و بدون هیچگونه پاسخگویی و بدون هیچگونه تعهد به دادههای مشتریان ایرانی است.
این اظهارات در همان برنامهای مطرح شد که با حضور رسول جلیلی و معاون وزیر ارتباطات برگزار شده بود. ترکیب نامتوازن بین مخالفان و موافقان رفع فیلتر در این برنامه صداوسیما با انتقاداتی همراه شد و این موضوع را طرح کرد که صداوسیما کفه سنگینتری به مخالفان رفع فیلتر میدهد. تابناک در گزارشی در این باره نوشت که جهتدهی افکار عمومی به نفع فیلترینگ: برخی تحلیلگران بر این باورند که صداوسیما در برنامه گفتوگوی ویژه خبری و سایر برنامههای مشابه، بهطور هدفمند تلاش دارد افکار عمومی را به سمت حمایت از سیاستهای فیلترینگ سوق دهد. این تلاشها با برجستهسازی دیدگاههای مخالف رفع محدودیتها و عدم ارایه تریبون کافی به منتقدان این سیاستها آشکار است. همچنین، ارایه اطلاعات یکجانبه، استفاده از ترکیب نامتعادل در مناظرات و حذف دیدگاههای موافق با کاهش محدودیتها، از جمله روشهایی است که برای این جهتدهی استفاده میشود. علاوه بر این مساله اعتباری که برای پلتفرمهای داخلی همزمان با رفع فیلتر از واتسآپ و گوگلپلی در نظر گرفته شده نیز با واکنشهایی همراه شده است. مقارن انتشار خبر رفع فیلترینگ واتسآپ و گوگلپلی، جزییات طرحی موسوم به طرح چهارمرحلهای منتشر شد. حسنعلی اخلاقیامیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره جزییات برنامه و راهبرد شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ گفته است که «برنامهریزی انجام شده از سوی شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ شامل ۱۰ سیاست و ۳۰ گام اجرایی است.اجرای این سیاستها تقریبا ۱۴ ماه طول میکشد؛ مجموعههایی که شروط نظام را بپذیرند به ترتیب رفع فیلتر میشوند و متناسب با همان سیاستها این ۳۰ گام اجرایی در ۱۴ ماه عملیاتی و اجرایی میشود». عصر ایران نیز در مطلبی با انتقاد از مساله اعتبار داده شده به پلتفرمهای داخلی در این گامهای اجرایی نوشته است: « طبق آنچه که فعلا منتشر شده، مرحله اول طرح شامل تخصیص زیرساخت به پلتفرمهای داخلی، بسته حمایتی تبلیغات و تعیین تعرفههای جدید برای تسهیم درآمد محتوا است؛ ضمن آنکه بازگشایی گوگلپلی و واتسآپ نیز در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شد. در این گام چندین اقدام تعریف شده است که یکی از آنها اختصاص زیرساخت به سکوهای محتوایی منتخب داخلی برای مدت ۳ ماه و آنگاه تصویب بسته حمایتی تبلیغات رسانهای برای پیامرسانهای داخلی منتخب است. بدین منظور گویا مبلغ ۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است. هیچ پیامرسان داخلی قدرت رقابت را با انواع مشابه خارجی ندارد. به همین خاطر است که ترغیب مردم به پیامرسانهای داخلی باید عمدتا از طریق اجبار صورت گیرد مثلا بسیاری از دستگاههای دولتی برای ارایه خدمات خود موظف به استفاده و بهکارگیری این سکوها هستند. اکنون نیز مبلغ ۵۰ میلیارد تومان از جیب تکتک ایرانیان به حساب این پیامرسانهای داخلی واریز شده و اسم آن را هم «تصویب بسته حمایتی تبلیغات رسانهای برای پیامرسانهای داخلی منتخب» گذاشتهاند.» مخالفان صف سوم؛ از کیهان تا چهرههای مختلف اصولگرایان
روزنامه کیهان مثل همیشه در صف اول مخالفان رفع فیلتر واکنش تندی به رفع فیلتر واتسآپ نشان داد و با بدنام خواندن پیامرسان واتساپ، واکنش تندی به این تصمیم شورای عالی فضای مجازی داشت.
این روزنامه در ستون کیهان و خوانندگان نوشت: باورکردنی نیست اعضای «شورای عالی فضای مجازی» بعد از این همه کش و قوس، واتسآپ این پیامرسان بدنام را رفع فیلتر کردهاند که بارها به عنوان ابزار جاسوسی، ردیابی و نفوذ به دادههای کاربران از سوی موساد و کمپانیهای به اصطلاح خصوصی وابسته به آن، مورد استفاده قرار گرفته است. برنامه «واتسآپ» که متعلق به شرکت امریکایی «متا» است به طرح اسراییل برای هدف قرار دادن فلسطینیها از طریق یک برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی کمک میکند. قابل توجه تصمیمگیران این عرصه!
کیهان همچنین نوشته است که «در کشوری مانند مالزی که در حال جنگ با امریکا نیست، وزیر ارتباطات این کشور اعلام کرده شبکههای اجتماعی امریکایی مانند واتسآپ، فیسبوک، اینستاگرام، ایکس (توییتر) و یوتیوب، باید از سال آینده مجوز فعالیت از دولت دریافت کنند والا فیلتر خواهند شد. در چنین موقعیتی که امریکا در طول این ۴۵ سال دائم در حال فتنه در ایران است، چطور برخی مسوولان ما پیشنهاد رفع محدودیت و فعالیت بیقید و شرط شبکههای اجتماعی دشمن امریکایی را میدهند؟!»
در این میان برخی چهرههای اصولگرا نیز نسبت به رفع فیلتر واتسآپ و گوگل پلی موضعگیریهای تندی کردند. محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا با انتقاد از این تصمیم شورای عالی فضای مجازی در گفتوگو با فرارو گفت: «رفع فیلترینگ به صورت گام به گام، حکم ماجرای «قورباغه پز» را دارد. وقتی قورباغهای در ظرف آبی قرار بگیرد که به تدریج گرم شود، آنقدر باقی میماند که میپزد. اما اگر ناگهان در ظرف داغ بیفتد، بیرون میپرد. این رفع فیلترینگ گام به گام نیز همین حکم را دارد. یعنی هدف این است که عکسالعملها و واکنشهای جامعه را کنترل کنند و به اهداف خود برسند. این درست در زمانی است که میبینم امریکا، تیکتاک را تحریم میکند و جرایم بسیار سنگینی برای افرادی میگذارد که با فیلترشکن وارد تیکتاک شوند. چرا؟ چون تیکتاک در کنترل دولت ایالات متحده نیست. واتسآپ را در موقعیتی آزاد میکنند که در کنترل صهیونیستها است و قصد دارند بقیه اپلیکیشنها را هم آزاد کنند.»
رجانیوز نیز طبق روال چند ماه اخیر مساله رفع فیلتر و فیلترینگ را نیز مجالی برای مقایسه همیشگی بین دولت فعلی و قبلی قرار داد و مدعی شد که ادعای دولت مبنی بر «محدود شدن رفع فیلتر به سکوهای بیاهمیت مانند گوگلپلی و واتسآپ را به عدم آمادگی زیرساخت کشور» را زیر سوال برد و نوشت که «این خط خبری دروغین، با متهم کردن دولت سیزدهم به عدم توسعه و تعمیر زیرساختهای ارتباطی و اینترنتی کشور، ادعا میکرد که در صورت رفع فیلتر تمام سکوها از جمله تلگرام، اینستاگرام و یوتیوب، شبکه اینترنت کشور با اختلال کلی روبهرو خواهد شد. محسن مهدیان، مدیرمسوول روزنامه همشهری نیز در رویکردی متفاوت از رفع فیلتر واتسآپ و گوگل پلی استقبال و در عین حال توقف روند رفع فیلتر از دیگر پلتفرمها را نیز ضروری خواند. او در مطلبی در این باره نوشت: «تصمیم اجماعی شورای عالی فضای مجازی به جهاتی قابل دفاع است. یکی از اپها صرفا خدماتی است و دیگری فاقد ظرفیت لازم برای شبکهسازی گسترده و آثار مخرب الگوریتمهای فنی و حقوقی دیگر پلتفرمهاست. اما روی دیگر این تصمیم عدمرفع فیلتر در دیگر پلتفرمهاست. توقف تصمیمگیری در این شورا حکایت از خردمندی و پرهیز از شتابزدگی دارد. او در بخش دیگری از این مطلب «پلتفرم» را عامل آشوب خواند و نوشت: «یک تلقی رایج که بارها گفته شده، این است که فیلترینگ برای ایام آشوب است و وقتی آشوب نیست دلیلی برای محدودیت نیست. این خطا ناشی از این تصور است که اثر امنیتی پلتفرم را صرفا در ایام فتنه دیدهاند؛ حال آنکه آشوب، نتیجه پلتفرم است و این ثمره پلتفرم و خروجی میدانی آن است که آشوب میشود. پلتفرم رسانه آشوب نیست؛ بلکه خالق آشوب است. آشوب ماهها در ذهن ساخته میشود و تنها طی چند روز به کف میدان میرسد. ما تلقی نادرست و ناکافیای از امنیت داریم. وقتی آشوب در ذهن شکل گرفت، تنها یکی از آثارش ناامنی در خاک است. ناامنی را دقیق ببینیم و از کف میدان رها شویم و به ذهنها برویم.» مخالفان صف چهارم؛ رقبای انتخاباتی حامی فیلتر ینگ
جبهه پایداری و نزدیکان سعید جلیلی به عنوان اصلیترین رقبای مسعود پزشکیان در ایام رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم و محوریترین منتقدان سیاسی او تندترین مخالفتها را با فیلترینگ ابراز کردند. به جز ارسال نامه رسمی از جانب جبهه پایداری و خط و نشان تلویحی برای پزشکیان و موتورسواری که گویا با تعداد کمتر از ۱۰ موتور برگزار شد، چهرههای نزدیک به این جریان موضعگیریهای تندی در قبل و بعد از مصوبه شورای عالی فضای مجازی داشتند.
چهارم دی ماه بعد از اینکه رضا تقیپور، نماینده مجلس شورای اسلامی و وزیر ارتباطات دولت احمدینژاد در برنامه تلویزیونی اعلام کردند که فیلترینگ ابزار کاسبی شده و بسیاری از مسوولان با فیلترینگ فعلی موافق نیستند و از این طریق مخالفت خود را با فیلترینگ اعلام کرد، خبرگزاری خبرآنلاین نوشت که «همزمان با اعلام خبر برگزاری جلسه شورای عالی فضای مجازی و درنهایت تصمیمگیری برای فیلترینگ، از مجلس خبر رسید که نمایندگان در راستای مخالفت با رفع فیلتر خطاب به شورای عالی فضای مجازی نامه نوشتند و تا الان بیش از ۱۰۰ نماینده پای آن را امضا کردند. اما هویت امضاکنندگان و بانیان نامه گفته نشده بود.»
خبرآنلاین همچنین در این گزارش در این باره نوشته است: «یکی از نمایندگان مجلس که تاکید میکند این نامه را امضا نکرده، به خبرگزاری خبرآنلاین میگوید رضا تقیپور در حال جمعآوری امضا از نمایندگان برای مخالفت با رفع فیلترینگ است اما بانیان اصلی آن اعضای جبهه پایداری به ویژه حمید رسایی و قاسم روانبخش هستند.»
از مهمترین موضعگیریهای این جریان در قبال رفع فیلتر واتسآپ اظهارات روحالله مومننسب بود که با تلفیق ادبیات جدید و باورهای مذهبی سعی کرد تا تقبیح رفع فیلتر واتسآپ را به شدیدترین شکل ممکن بیان کند. روحالله مومننسب، دبیر ستاد امر به معروف استان تهران، با انتشار متنی از رییس سازمان تبلیغات اسلامی بهدلیل رفع فیلترینگ انتقاد کرد اظهارات او با واکنش روزنامه اصولگرای فرهیختگان مواجه شد و این روزنامه در نقد این ادبیات نوشت: مومننسب تا دیروز در حمایت از قوانین حجاب و عفاف، تمام منتقدان را به قانونگریزی متهم میکرد و با صدایی رسا میگفت که قانون، قانون است و باید اطاعت شود. اما امروز که شورای عالی فضای مجازی تصمیمی گرفته و قانونی تصویب کرده، ناگهان همان اصل مقدس به خاک افتاده و در قاموس ایشان «خیانت» و «اجرای دستور نتانیاهو» نام گرفته است! مومننسب ادعا میکند که تصمیم شورای عالی فضای مجازی از ترس «لشکر مجازی غرب» گرفته شده. چگونه هر منتقدی که خلاف نظر شما حرفی بزند، ناگهان به لشکر مجازی غرب تبدیل میشود؟ فارغ از این کسی که خودش سابقه سرلشکری در فضای مجازی را دارد و به آن افتخار میکند، نمیتواند از لشکرکشی در این فضا بگوید. اوایل سال ۱۴۰۱ بود که مومننسب در مصاحبهای اعلام و افتخار کرد که به اسم افراد تاثیرگذار در توییتر اکانت فیک میساخته و آتش به اختیار فعالیت میکرده است. همان زمان برخی از حقوقدانان به این موضوع واکنش نشان دادند و این عمل را به مثابه اعتراف صریح وی به ارتکاب برخی جرایم نظیر جعل، نشر اکاذیب و حتی اقدام علیه امنیت ملی دانستند که ظرفیت پیگیری قضایی دارد.»
به نظر میرسد مخالفان رفع فیلتر در چند گروه قابل ارزیابی هستند. بدون تردید بخشی از مخالفان چهرههای پیدا و پنهانی هستند که از بازار داغ فروش فیلترشکنها سود میبرند. فارغ از صحت و سقم اسامی مطرح شده درباره دستاندرکاران فروش فیلترشکن که بدون شک نانشان در ادامه وضعیت فعلی است انگیزههای اقتصادی میتواند در ادامه مخالفت با موضوع رفع فیلتر در مسیری بعد از واتسآپ و گوگلپلی موثر باشد. گروه دوم کسانی هستند که هر مساله غربی اعم از باور یا پلتفرم را مخرب و غیرقابل کنترل میدانند. این دغدغهای است که برخی از ائمه جمعه مخالف با رفع فیلتر به آن باور دارند. گروه سوم اما مساله رفع فیلتر را یک تهدید امنیتی میدانند کما اینکه علی مطهری نیز اخیرا در ارتباط با همین مساله در یادداشتی درباره این گروه تاکید کرد که «این افراد فکر میکنند که از طریق فیلترینگ خواهند توانست اعتراضات و تجمعات را کنترل کنند اما اشتباه میکنند. اگر اعتماد مردم به نظام به اندازه کافی باشد، هیچگونه خطری این نظام را تهدید نخواهد کرد.» گروه دیگر اما کسانی هستند که علاوه بر نگاه امنیتی به مساله تصور میکنند با استفاده از محدودیت در شبکههای اجتماعی و فیلتر پلتفرمهایی خارج از کنترل و دسترس آنها میتوانند در نتیجه انتخابات و بافت سیاسی نهادهای حاکمیتی تاثیرگذار باشند. وقتی روحالله مومننسب از اصلیترین چهرههای مخالف رفع فلیتر به عنوان مشاور سعید جلیلی در انتخابات صبح بعد از پیروزی مسعود پزشکیان مینویسد که «ما کشور را به فیلترشکنها باختیم» رویکرد و نگاه آنها به موضوع بیش از پیش روشن میشود.
منبع: نذیر کرمان ? تبارشناسی مخالفان رفع فیلترینگ؛ از مدیران پلتفرمهای داخلی تا حامیان جلیلی
نذیر کرمان،کانال تلگرامی پارسینTV ویدئویی از پاسخهای جانانه یوسف عزیزی، تحلیلگر مسائل بینالملل از آمریکا به مجری و کارشناس بیبیسی که خواستار حمله نظامی به ایران شده بودند منتشر کرد: طبق مقاله ریچارد نفیو اینکه با حمله نظامی، جمهوری اسلامی سرنگون میشود خندهدار است بلکه این اقدام باعث اتحاد بیشتر ایرانیان میشود. *بازنشر مطالب شبکههای […]
آسمان صهیونیستها برای ما باز و بیدفاع است، «بستن دهان» مجلس و منتقدان با اسم رمز «وفاق»!، کاهش هزینهها و تقویت رقابتپذیری، تیتر برخی از روزنامههای سه شنبه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۳ است. عکس/ صفحه نخست روزنامههای سهشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ منبع: مشرق ? عکس/ صفحه نخست روزنامههای سهشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
نذیر کرمان،حسین طاهری در توئیتی نوشت: تولی و تبری دوبال پرواز شیعیان مولاست و ما هم پای بچه شیعه های مولا هستیم اماحرفی هم که در این ایام باعث ایجاد فتنه و هزینه تراشی برای جامعه و وحدت اسلامی و یا باعث به خطر افتادن جون شیعیان بشه اشتباهه و قطعاً از دیدگاه ولایت فاصله […]
بیانیه الجزایر از سه بخش تشکیل شده بود که مانند برجام همه آن را طرف آمریکایی نوشته بود! سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم. در این ویژهنامه، نگاهی […]
+ 8 = 15