به گزارش گروه دانش و فناوری فت فتو، به لطف مطالعه دانشگاه کوئینزلند (UQ)، نور جدیدی بر روی یک نوع رویداد اخترفیزیکی مرموز، غیرقابل پیشبینی و بالقوه ویرانکننده روشن شده است. تیمی از محققان به سرپرستی بنجامین پوپ از دانشکده ریاضیات و فیزیک UQ، آمارهای پیشرفتهای را برای دادههای درختان هزار ساله به کار بردند تا درباره […]
به گزارش گروه دانش و فناوری فت فتو، به لطف مطالعه دانشگاه کوئینزلند (UQ)، نور جدیدی بر روی یک نوع رویداد اخترفیزیکی مرموز، غیرقابل پیشبینی و بالقوه ویرانکننده روشن شده است.
تیمی از محققان به سرپرستی بنجامین پوپ از دانشکده ریاضیات و فیزیک UQ، آمارهای پیشرفتهای را برای دادههای درختان هزار ساله به کار بردند تا درباره «طوفانهای» تشعشعی اطلاعات بیشتری کسب کنند.
پوپ گفت: این انفجارهای عظیم تشعشعات کیهانی، معروف به رویدادهای میاکه، تقریباً هر هزار سال یک بار اتفاق میافتد، اما علت آن مشخص نیست.
نظریه اصلی این است که آنها شرارههای خورشیدی عظیم هستند. ما باید بیشتر بدانیم، زیرا اگر یکی از این موارد امروز اتفاق بیفتد، فناوری از جمله ماهواره ها، کابلهای اینترنت، خطوط برق راه دور و ترانسفورماتورها را از بین میبرد. تاثیر آن بر زیرساختهای جهانی غیرقابل تصور خواهد بود.
به جای یک انفجار یا شعلهی آنی، آنچه ممکن است به آن نگاه کنیم نوعی «طوفان» یا طغیان اخترفیزیکی است.»
یک تصویر ترکیبی که حلقه درخت و شعلههای آتش را نشان میدهد – محققان UQ از دادههای حلقه درخت برای مدلسازی چرخه کربن جهانی برای به چالش کشیدن نظریه رایج در مورد رویدادهای Miyake استفاده کردند.
اولین نویسنده، Qingyuan Zhang، یک دانشجوی ریاضیات UQ، نرم افزاری را برای تجزیه و تحلیل تمام دادههای موجود در حلقههای درخت توسعه داد.
آقای ژانگ گفت: «از آنجایی که میتوانید حلقههای یک درخت را برای تشخیص سن آن بشمارید، میتوانید رویدادهای کیهانی تاریخی هزاران سال پیش را نیز مشاهده کنید.
هنگامی که تشعشعات به اتمسفر برخورد میکنند، کربن ۱۴ رادیواکتیو تولید میکند که از طریق هوا، اقیانوسها، گیاهان و حیوانات فیلتر میشود و رکورد سالانه تابش را در حلقههای درخت ایجاد میکند.
ما چرخه جهانی کربن را برای بازسازی فرآیند در یک دوره ۱۰۰۰۰ ساله مدل کردیم تا بینشی در مورد مقیاس و ماهیت رویدادهای Miyake بدست آوریم.
نظریه رایج تاکنون این بوده است که رویدادهای Miyake، شرارههای خورشیدی غول پیکر هستند.
آقای ژانگ گفت: اما نتایج ما این را به چالش میکشد. ما نشان دادهایم که آنها با فعالیت لکههای خورشیدی ارتباطی ندارند و برخی در واقع یک یا دو سال طول میکشند.
بنجامین پوپ گفت: تاثیر آن بر زیرساختهای جهانی غیرقابل تصور خواهد بود.
پوپ گفت این واقعیت که دانشمندان دقیقاً نمیدانند رویدادهای Miyake چیست یا چگونه وقوع آنها را پیش بینی کنند بسیار نگران کننده است.
بر اساس دادههای موجود، تقریباً یک درصد احتمال دارد که ظرف یک دهه آینده شاهد دیگری باشیم. اما نمیدانیم چگونه آن را پیشبینی کنیم یا چه آسیبهایی ممکن است ایجاد کند. این شانسها کاملاً هشداردهنده هستند و پایه و اساس تحقیقات بیشتر را میسازند.
انتهای پیام/
منبع:آنـــا ? تأثیر طوفان «اختر فیزیکی» بر زیرساختهای جهانی غیرقابل تصور خواهد بود/ شاید تا ۱۰ سال آینده شاهد طوفان کیهانی باشیم
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش نذیر کرمان، برای نخستینبار یک مقاله با آدرسدهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در حوزه مربوط به انرژی تجدیدپذیر در نشریه معتبر Scientific Reports از انتشارات nature توسط استاد تمام گروه مکانیک این دانشگاه به چاپ رسید. این مقاله توسط محمدمهدی کشتکار و علیرضا حجت استاد تمام گروه مکانیک و دانشجوی دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، اعضای هیئت رئیسه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور و سیدرحیم رضوی فرماندار ویژه شهرستان سیرجان در دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان حضور یافته و از کارگاه مهندسی معکوس این دانشگاه بازدید کردند. رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در حاشیه این بازدید اظهار کرد: توسعه دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، براساس برنامه مدوّن دبیرخانه نظارت و ارزیابی؛ هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای استان کرمان از دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر بازدید و فعالیتهای این دانشگاه را در محورهای، آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، تجهیزات، مدیریت و فضای کالبدی بررسی کردند. دبیر هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر را […]
به گزارش نذیر کرمان، آیین بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور محمد اسماعیلی جانشین سپاه ناحیه کهنوج در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج برگزار شد. جانشین سپاه ناحیه کهنوج در این آیین ضمن تسلیت شهادت این سردار بزرگ اسلام به بیان خصوصیات شهید سلیمانی پرداخت. اسماعیلی با تأکید بر ولایتمداری […]
8 × = 24