بهینه‌سازی فرآیند‌های کسب‌وکار با استفاده از هوش تجاری

حمید رستگاری مدیر گروه(هسته) پژوهشی «هوش تجاری و تحلیل کلان داده» مستقر در مرکز تحقیقات کلان داده دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار نذیر کرمان با تشریح برنامه‌های این گروه پژوهشی اظهار کرد: ارزیابی و بهینه‌سازی فرآیند‌های کسب‌وکار با استفاده از هوش تجاری،  مدل‌سازی کلان داده‌های پیچیده با استفاده از تکنولوژی‌های نوین […]

حمید رستگاری مدیر گروه(هسته) پژوهشی «هوش تجاری و تحلیل کلان داده» مستقر در مرکز تحقیقات کلان داده دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار نذیر کرمان با تشریح برنامه‌های این گروه پژوهشی اظهار کرد: ارزیابی و بهینه‌سازی فرآیند‌های کسب‌وکار با استفاده از هوش تجاری،  مدل‌سازی کلان داده‌های پیچیده با استفاده از تکنولوژی‌های نوین مانند یادگیری عمیق و ایجاد سیستم‌های پیش‌بینی کننده و تصمیم‌یار ازجمله برنامه‌های در دست اقدام این گروه پژوهشی است.

وی افزود: طراحی ساختار‌های مناسب برای نگهداری کلان داده و پیاده‌سازی آنها، طراحی رویه‌های تحلیلی توصیفی و پیش‌بینی کننده کلان داده‌های مختلف، پیاده‌سازی داشبورد‌های تحلیلی مدیران (هوش تجاری)و استخراج الگو‌های مؤثر و تولید دانش مفید از کلان داده از دیگر برنامه‌های در دست اقدام گروه پژوهشی «هوش تجاری و تحلیل کلان داده» در دانشگاه آزاد اسلامی ‌واحد نجف‌آباد است.

مدیر گروه پژوهشی هوش تجاری و تحلیل کلان داده گفت: این گروه پژوهشی همزمان با تأسیس مرکز تحقیقات کلان داده، سال ۱۳۹۵ به مدیریت محمدحسین ندیمی تشکیل و سال ۱۳۹۸ عنوان گروه به هوش تجاری و تحلیل کلان داده تغییر یافت و با مأموریت جدید به کار خود ادامه داد. دو محور اصلی فعالیت‌های این گروه طراحی داشبورد‌های مدیریتی(با موضوع هوش تجاری) و انجام تحلیل‌های لازم روی کلان داده‌هاست.

رستگاری اضافه کرد: گروه پژوهشی «هوش تجاری و تحلیل کلان داده» در مرکز تحقیقات کلان داده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد مستقر بوده و اعضای آن را محمدحسین ندیمی، زهرا بهشتی، اکبر نبی‌اللهی، محمد نادری، مهدی جبل عاملی، شهره آجودانیان و فرامرز صافی شامل می‌شود. در طول هفت سال گذشته بیش از ۲۰ نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری با این گروه همکاری داشته و پژوهش‌های مقطع تحصیلی خود را به پایان رسانده و دانش‌آموخته شده‌اند.

وی با تشریح حوزه تخصصی گروه پژوهشی هوش تجاری و تحلیل کلان داده عنوان کرد: در دهه اخیر، یکی از اصلی‌ترین دلایل موفقیت تجارت‌های خصوصی و سازمان‌ها دولتی، استفاده آنها از هوش تجاری و نتایج تحلیل داده‌های کسب‌وکار خود و دانش استخراج شده از آن داده‌هاست. با پیشرفت تکنولوژی دیجیتال، حجم، تنوع و سرعت تولید داده بسیار زیاد شده؛ بنابراین تجارت‌ها و سازمان‌ها نیاز جدی به راه‌اندازی کلان داده‌های خود و استفاده از فناوری خاص تحلیل و توسعه این فناوری را دارند.

مدیر گروه پژوهشی «هوش تجاری و تحلیل کلان داده» ادامه داد: در بعضی از مواقع نیاز به ترکیب و یا ایجاد نگاشت داده به ساختار خاصی مانند ساختار گراف و سپس تحلیل آن گراف به‌جای داده مربوطه با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده بوده؛ بنابراین روش‌های سنتی قادر به پاسخگویی به این نیاز‌ سازمان‌ها و کسب‌وکار‌ها نبوده و آنها نیاز به استفاده از روش‌های تحلیل کلان داده دارند؛ بنابراین این گروه تحقیقاتی برای انجام پروژه‌های مرتبط و ارائه خدمات تخصصی برای کلان داده‌های حوزه‌های مختلف مانند پزشکی، سلامت، مدیریت شهری، بهینه‌سازی مدیریت ترافیک شهری و برون‌شهری، گردشگری فعالیت می‌کند.

رستگاری درباره دستاوردهای گروه پژوهشی «هوش تجاری و تحلیل کلان داده» بیان کرد: مشارکت در انجام طرح برون دانشگاهی طراحی معماری و زیرساخت دانش‌نامه ملی، تهیه نرم‌افزار جستجوی معنایی در ترجمه قرآن کریم، انجام طرح برون دانشگاهی سامانه نگهداری و تعمیرات تجهیزات ترافیکی شهرداری اصفهان و بهینه‌سازی نرم‌افزار HSM شرکت فولاد مبارکه با سیستم‌های محاسبات سریع ازجمله دستاوردهای این گروه پژوهشی است.

وی با بیان مشکلات و موانع در مسیر فعالیت گروه‌های پژوهشی تشریح کرد: یکی از مشکلات اعضای هیئت علمی برای مشارکت در فعالیت‌های مراکز تحقیقاتی، میزان ساعات آموزشی بالای آنهاست که فرصت همکاری را از آنها می‌گیرد. پیشنهاد می‌شود تعادلی بین ساعات آموزش و پژوهش در نظر گرفته شود تا همکاران علاقه‌مند به حضور در مراکز تحقیقاتی بتوانند بخشی از ساعات موظف خود را در مرکز تحقیقات مشارکت کنند. نیاز به نیروی بازاریاب و رابط ارتباط با صنعت هم بوده که تسهیل‌کننده ارتباط مراکز با سازمان‌ها و صنایع باشد.

مدیر گروه پژوهشی «هوش تجاری و تحلیل کلان داده» با اشاره به اینکه این گروه پژوهشی از تعدادی سرور و چند عدد کامپیوتر آزمایشگاه محاسبات سریع مرکز تحقیقات کلان استفاده می‌کند، مطرح کرد: دو تفاهم‌نامه با شرکت توزیع برق استان چهارمحال و بختیاری و شرکت گاز استان تنظیم و امضا شده که در راستای این تفاهم‌نامه یک طرح برون دانشگاهی تهیه و در حال مذاکره است.

به گزارش آنا، حمید رستگاری مدیر گروه پژوهشی هوش تجاری و تحلیل کلان داده دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد دارای مدرک تحصیلی در حوزه هوش مصنوعی در وب‌کاوی از دانشگاه صنعتی مالزی بوده و مدت سه سال مدیر گروهی تحصیلات تکمیلی دانشکده مهندسی کامپیوتر و سه سال ریاست آموزشکده سمای نجف‌آباد را بر عهده داشته است.

انتهای پیام/




بهینه‌سازی فرآیند‌های کسب‌وکار با استفاده از هوش تجاری

منبع:آنـــا
? بهینه‌سازی فرآیند‌های کسب‌وکار با استفاده از هوش تجاری