نذیر کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق ایران در نامهای به رئیسجمهوری با اشاره به کمبود برق و مشکلات صنایع،بر لزوم شفاف شدن مقررات حوزۀ انرژی در بلندمدت،کاهش مداخلات دستوری و توجه ویژه دولت به جبران خسارات ناشی از قطع برق صنعت تاکید کرد. صمد حسنزاده با اشاره به ناترازی برق،اعلام کرد:«حل این مشکل از […]
نذیر کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق ایران در نامهای به رئیسجمهوری با اشاره به کمبود برق و مشکلات صنایع،بر لزوم شفاف شدن مقررات حوزۀ انرژی در بلندمدت،کاهش مداخلات دستوری و توجه ویژه دولت به جبران خسارات ناشی از قطع برق صنعت تاکید کرد.
صمد حسنزاده با اشاره به ناترازی برق،اعلام کرد:«حل این مشکل از طریق افزایش بهرهوری نیروگاههای حرارتی،تعویض نیروگاههای حرارتی فرسوده و نوسازی و بازسازی شبکه برقرسانی محقق خواهد شد که همگی نیازمند سرمایهگذاری است».
وی در این نامه خطاب به مسعود پزشکیان افزود:«از آنجایی که مدیریت طرف تقاضا از طریق قطع برق و عدم واگذاری انشعاب جدید برق،نمیتواند ناترازی موجود را حل و فصل کند،دولت باید برای حل این ناترازی،بخش خصوصی را به مشارکت جدی دعوت کند و ضروری است بسترسازیها به گونهای صورت گیرد که تمایل بخش خصوصی به سرمایهگذاری در این حوزهها،حفظ و تقویت شود».
در این نامه تاکید شده است:«قطعی برق یکی دو روزه در هفته،برای اکثر شرکتهای بخش خصوصی به ویژه بخش صنعت باعث شده تا فعالیت بنگاههای اقتصادی مختل شود و ضررهای جبران ناپذیری به بدنه تولید صنعتی وارد آید».
به گزارش نذیر کرمان به نقل از اتاق ایران آنلاین،متن نامه رئیس اتاق ایران به رئیسجمهوری به شرح ذیل است:
«جناب آقای دکتر پزشکیان
رئیسجمهور محترم
سلامعلیکم
همانگونه که مستحضرید طی سالهای گذشته،صنعت برق کشور بهدلیل سیاستهای نادرست و عدم توجه به اهمیت سرمایهگذاری در این حوزه،با ناترازی جدی مواجه شده است. قطعی برق در یک الی دو روز در هفته برای اکثر شرکتهای بخش خصوصی به ویژه بخش صنعت باعث شده تا فعالیت بنگاههای اقتصادی مختل شود و ضررهای جبران ناپذیری به بدنه تولید صنعتی وارد آید. شاخص مدیران خرید بخش صنعت در تیرماه ۱۴۰۳،بیانگر بدتر شدن معنادار وضعیت کل بخش صنعت برای دومین ماه پیاپی است. رقم این شاخص در تیرماه،کمترین مقدار طی ۳۶ ماه اخیر بوده و طی اظهارات فعالان اقتصادی قطعی برق از جمله مشکلات اصلی آنها در ماه گذشته بوده است.
از منظر اتاق ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی و مشاور قوای سه گانه،شرایط فعلی ناشی از نحوه مدیریت ناترازی برق،بنیه نحیف بخش صنعت را بیش از پیش ناتوان ساخته و انگیزه بخش خصوصی در ورود به فعالیتهای مولد را از بین خواهد برد. در ادامه جهت استحضار حضرتعالی به نکاتی در این زمینه اشاره شده است:
–طی دو دهه اخیر،سیاستهای اتخاذ شده در صنعت برق موجب آسیب به امنیت سرمایهگذاری و اعتماد بخش خصوصی شده و لذا سرمایهگذاری در این صنعت با اختلالاتی همراه شده است.
–در سالیان گذشته کمبود برق در حدود ۳۰۰ ساعت و بهصورت تقریبی حدود ۲ هفته کشور را در برمیگرفت،اما اکنون این بازه زمانی به بیش از ۳ ماه گسترش پیدا کرده است و عبارت «ناترازی» تصویر دقیقی از نیاز کشور را نشان نمیدهد و بهتر است،تحت عنوان «کمبود» تعبیر شود.
–مدیریت توأمان مصرف و تولید نیز نیازمند توجه ویژه است. در حال حاضر بنا به اقتضای شرایط،عمده تمرکز بر سمت مصرف است و بهنظر میرسد که مسائل حوزه تولید مورد غفلت قرار گرفته است.
–مدیریت مصرف برق و جابهجایی بار در سال ۱۴۰۲ به گونهای برنامهریزی و اجرا شد که صنایع بزرگ و با مصارف عمده،شهرکهای صنعتی و مشترکین کشاورز،سهم عمده در جبران کسری برق را داشتند؛ بطوریکه در این سال بالغ بر ۸۱ درصد از جابجایی بار،محدودیت و مدیریت مصرف به واحدهای تولیدی فوقالذکر اعمال شد. این نحوه مدیریت در سال جاری نیز در دستور کار قرار گرفته و در برخی از شهرکهای صنعتی علاوه بر ۲ روز قطعی برق،در ساعاتی از روزهای دیگر نیز،شاهد قطعی برق کارگاههای صنعتی هستیم.
–بخش عمدهای از مدیریت سمت مصرف از طریق محدودیت در شکلگیری تقاضای جدید صنعتی (محدودیت در افزایش مصرف بالقوه کشور) بوده است. با توجه به عملکرد سرمایهگذاری نیروگاهی و روند نامطلوب بهرهوری مصرف انرژی،بهنظر میرسد این رویه در واگذاری انشعاب جدید برق،تداوم داشته باشد و پاشنه آشیل شروع و توسعه فعالیت بنگاههای تولیدی در سالهای آتی شود.
حل و فصل موارد ذکرشده از طریق افزایش بهرهوری نیروگاههای حرارتی،تعویض نیروگاههای حرارتی فرسوده و نوسازی و بازسازی شبکه برق رسانی محقق خواهد شد که نیازمند سرمایهگذاری است و صرف مدیریت طرف تقاضا از طریق قطع برق و عدم واگذاری انشعاب جدید برق،نمیتواند ناترازی موجود را حل و فصل کند. محدودیت منابع دولت برای حل این ناترازی،مشارکت جدی بخش خصوصی را ناگزیر میسازد. لذا ضروری است بسترسازیها به-گونهای صورت گیرد که تمایل بخش خصوصی به سرمایهگذاری در این حوزهها،حفظ و تقویت شود. شفاف کردن مقررات حوزه انرژی در بلندمدت،کاهش مداخلات دستوری و توجه ویژه دولت محترم به جبران خسارات ناشی از قطع برق به صنعت که موضوع ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار است،از الزامات تحقق این مهم محسوب میشود.
در پایان،بدینوسیله اتاق ایران آمادگی خود را جهت ارائه پیشنهادات عملیاتی برای مدیریت بهینه ناترازی برق به دولت محترم،اعلام میدارد.
صمد حسنزاده
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ایران».
منبع:خبر کرمان ?برای رفع ناترازی برق زمینۀ سرمایهگذاری بخش خصوصی را فراهم کنید :اخبار استان کرمان – اقتصادی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
سفر با هواپیما به یکی از رایجترین روشهای سفر تبدیل شده است. برای خرید بلیط هواپیما، گزینههای مختلفی پیش روی مسافران قرار دارد که از جمله آنها میتوان به بلیطهای سیستمی و چارتری اشاره کرد. این دو نوع بلیط از نظر قیمت، شرایط کنسلی، نحوه فروش و موارد دیگر تفاوتهایی با یکدیگر دارند. در این […]
گروه صنعتی ایرانخودرو در تازهترین اطلاعیه خود از آغاز طرح تازه فروش محصولات خود خبر داد؛ متقاضیان از فردا (یکشنبه) باید حساب خود را وکالتی کنند. نذیر کرمان، گروه صنعتی ایرانخودرو در اطلاعیهای از طرح جدید فروش محصول محصولات خود به روش فوقالعاده و پیشفروش، پس از گذشت حدود دو هفته از آخرین طرح فروش […]
شرکت خدمات حقوقی لاوین با تکیه بر تیمی مجرب از وکلای متخصص، خدمات متنوعی را در حوزههای مختلف حقوقی ارائه میدهد. آیا به دنبال راهکاری جامع و مطمئن برای حل تمامی مشکلات حقوقی خود هستید؟ در دنیای پیچیده و پرتحول امروز، مواجهه با مسائل حقوقی امری اجتنابناپذیر برای افراد و کسبوکارهاست. از اختلافات قراردادی و […]
یکی از مهمترین موضوعات تاثیرگذار در کیفیت رانندگی با خودروهای دستی، میزان راحتی تعویض دنده است. اگر بههر دلیل جا رفتن دنده خودرو سخت شود، رانندگی با آن مشکل خواهد شد. نذیر کرمان، یکی از عوامل کلیدی که موجب بد جا رفتن دنده ماشین میشود، ساییده شدن لنتهای صفحه کلاچ است. هر چقدر هم که […]
+ یک =