اقدامات علمی و تحقیقاتی در حوزه سلامت رفسنجان تشریح شد. به گزارش نذیر کرمان؛ این نشست با حضور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، معاونین و مدیران حوزه معاونت تحقیقات و فناوری و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات مرکز رشد فناوری برگزار شد. دکتر رضا وزیرینژاد؛ معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی […]
اقدامات علمی و تحقیقاتی در حوزه سلامت رفسنجان تشریح شد.
به گزارش نذیر کرمان؛ این نشست با حضور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، معاونین و مدیران حوزه معاونت تحقیقات و فناوری و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات مرکز رشد فناوری برگزار شد.
دکتر رضا وزیرینژاد؛ معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ضمن تبریک به مناسبت هفته پژوهش بیان کرد: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه یکی از معاونت هایی است که طی سه سال اخیر موفقیت های متعددی کسب نموده و مرهون تلاش تمامی پژوهشگران و فعالان در این حوزه است.
وی ارتقای ۲۲ پله ای حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور رانشان دهنده و گواه این موفقیت دانست.
وجود ۹ مرکز تحقیقاتی
وی در ادامه افزود: دانشگاه دارای ۹ مرکز تحقیقاتی است که از این تعداد، ۴ مرکز در گذشته موفق به دریافت مجوز قطعی تاسیس شدهاند و در این دوره هم ۳ مرکز تحقیقات سلامت پسته، مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت و بیماریهای غیرواگیر دار به تازگی موفق به دریافت مجوز قطعی شده اند.
وزیری نژاد دریافت مجوز قطعی این سه مرکز، را مسیری هموار جهت تاسیس دو پژوهشکده دیگر برای دانشگاه عنوان کرد و افزود: پیگیری های لازم در این زمینه در حال انجام است.
امکان پذیرش بیش از یک پژوهش توسط اعضای هیئت علمی
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه بیان کرد: یکی از دغدغه های حوزه پژوهش در کشور کاهش تعداد اعضای هیات علمی صفر و یک است که شامل اعضای هیات علمی می شود که در طول چند سال کاری خود به شکل سالانه صفر یا نهایتا یک کار پژوهشی کاربردی موثر داشته اند.
وی تصریح کرد: اعضای هیات علمی صفر و یک اکثرا همکاران بالینی هستند که به دلیل مشغله زیاد در امر بالینی نتوانسته اند به امر پژوهش بپردازند. لذا به منظور حل این مشکل در حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه سیاستگذاری های زیادی در این زمینه انجام شد و از جمله آنها میتوان به همکاری کمیته تحقیقات بالینی بیمارستان های آموزشی، ایجاد لینک بین اعضای هیات علمی بالینی و اعضای هیئت علمی پژوهشی به منظور انجام پژوهش های مشترک اشاره کرد.
کاهش ۵۰ درصدی همکاران صفر و یک
وزیری نژاد خاطرنشان کرد: تعداد همکاران صفر و یک در سه سال اخیر از ۶۰ نفر به ۲۹ نفر کاهش یافته و این امر باعث افتخار دانشگاه است و وزارت متبوع از این حوزه برنامه ها و سیاستگذاری های اعمال شده را به عنوان الگو درخواست کرده است.
سلامت کارکنان در مشاغل مختلف صنعتی اهمیت دارد
وی درخصوص ارتباط دانشگاه با حوزه صنعت هم گفت: دانشگاه اکنون دفتر ارتباط با صنعت را در حوزه مدیریت فناوری راه اندازی کرده است و برنامه های خوبی را برای آینده دارد.
وزیری نژاد افزود: بحث صنعت به دلایل متعددی حائز اهمیت است. ابتدا، باید پتانسیلهای موجود در حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی را به سمت صنعت منتقل کرد و از طرف دیگر، امکان جذب حمایتهای مالی از این بخش را برای دانشگاه فراهم آورد به ویژه در شرایط اقتصادی کنونی که دولت دسترسی محدودی دارد، دانشگاه نیازمند همکاری و حمایت بیشتری از طرف صنعت است.
وزیری نژاد گفت: توجه به مشاغل در تمامی نقاط دنیا اهمیت ویژهای دارد و نقش به سزایی در سلامت و محیط زیست انسان ایفا میکند.
وی ادامه داد: دانشگاه با پتانسیل هایی که در رابطه با مشاغل و صنعت (صنایع مختلف مس، کشاورزی و غیره) دارد و می تواند به نوعی آن ضررهای ناشی از صنایع را به حداقل برساند و تلاش کند به نوعی سطح سلامت کارکنان را در مشاغل مختلفی که حضور دارند ارتقاء دهد.
نقش شرکت مس در ایجاد مرکز تحقیقات ایمنی شغلی
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: از آنجا که نیاز به ایجاد ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت بود، قبل از سال ۱۴۰۰ مرکز تحقیقات ایمنی شغلی با حمایت شرکت مس در دانشگاه تاسیس شد و دانشگاه تلاش کرد این مرکز را تقویت کند، هرچند هنوز به وضعیتی که مد نظر بوده نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: اما این مرکز به عنوان سنگبنای ارتباط دانشگاه با صنعت برای شهرستان اتفاق خوبی را رقم زده است زیرا اصلیترین هدف ما انجام پژوهش های مرتبط به منظور ارتقاء سلامت مردم و جامعه است. و مشاغل نقش مهمی را در این عرصه ایفا می کنند.
وی در خصوص جمعآوری اطلاعات بیماریها بیان کرد: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ۸ بیماری را در سامانه ثبت نام کرده است و اطلاعات مربوط به بیماران به خصوص بیماری های خاص در این سامانه ثبت میشود.
وزیری نژاد گفت این اطلاعات با دانشگاههای مختلف در حال تبادل است؛ زیرا هر چه اطلاعات مربوط به بیماران در حوزه بیماریهای خاص منظمتر و جامعتر باشد، امکان انجام پژوهشهای بیشتر فراهم میشود و این امر در برنامهریزی برای پیشگیری و درمان نیز میتواند بسیار کمککننده باشد.
۹ سالگی مرکز کوهورت رفسنجان
وزیرینژاد در خصوص مرکز کوهورت رفسنجان بیان کرد: این مرکز ۹ سال پیش در رفسنجان تأسیس شده است. اما معاونت تحقیقات در سال های اخیر تلاش کرده تا با توجه به هزینههای صرفشده، مطالعات کوهورت را به نحوی بهتر ادامه دهد.
رفسنجان دارای ۴ مجله ملی و بین المللی در حوزه سلامت
وی در حوزه مجلات علمی و پژوهش گفت: رسالت مجلات علوم پزشکی این است که تمام پیشرفتهای علمی در زمینه بهداشت و درمان را منعکس کنند. تغییرات، کشفیات و تحقیقاتی که در حوزه سلامت انجام میشود، باید به نوعی نتایج خود را در اختیار سایر ذینفعان قرار دهد.
وزیری نژاد افزود: زیرا ذینفعان میتوانند در راستای کنترل مشکلات بهداشت جهانی همکاری و کمک کنند.
دکتر وزیری نژاد ادامه داد: کشورهای توسعهیافته تلاش میکنند که مجلات قویتری داشته باشند تا این یافتههای علمی به شکل جدیتری ارائه شود و مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در مجلات علمی دانشگاه، مقالات فوقالعادهای منتشر میشود که نتایج تحقیقات در حوزه بیماریها و سلامت جامعه را در اختیار سایر ذینفعان جهانی قرار میدهد. این امر کمک میکند تا سلامت به نحو شایستهتری اشاعه پیدا کند و بیماریها بهطور مؤثری کنترل شوند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ادامه داد: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال ۱۳۹۲ (۲۰۱۲) یک مجله انگلیسیزبان به نام ‘جوهه’ (Journal of Occupational Health and Epidemiology) راهاندازی کرده و در حال حاضر مقالات خوبی از نقاط مختلف دنیا دریافت میکند و از ایندکس مطلوبی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: در معاونت تحقیقات و فناوری سه مجله دیگر وجود دارد که یکی از آنها مجله انگلیسیزبان پسته است که نتایج پژوهش های مرتبط با پسته و سلامت را منتشر میکند.
دکتر وزیری نژاد اضافه کرد: از این چهار مجله مذکور، دو مجله دیگر فارسیزبان هستند، مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان قدمت بیشتری دارد و قریب ۳۰ سال پیش پایهریزی شده است و بهصورت ماهنامه در سطح کشور فعالیت میکند.
وی همچنین گفت: یکی دیگر از این دو مجله فارسیزبان، با نام مجله سلامت جامعه تحت نظارت دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان فعالیت می کند.
انتهای خبر/
منبع: نذیر کرمان ?بامحوریت تشریح اهم اقدامات علمی و تحقیقاتی؛نشست خبری معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار شد : اخبار استان کرمان – رفسنجان
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیر پژوهشی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان از قرار گرفتن نام بانوی عضو هیأت علمی این دانشگاه در زمره بانوان پژوهشگر پراستناد برتر خبر داد. به گزارش نذیر کرمان، دکتر حسین ریاحی مدیر پژوهشی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با اعلام این خبر اظهار داشت: بر اساس جدیدترین فهرست پژوهشگران پراستناد معرفی شده توسط مؤسسه استنادی و […]
با هدف تقویت همکاریهای علمی بین المللی، تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان و دانشگاه اژه ترکیه منعقد شد. به گزارش نذیر کرمان، دکتر پروانه ایرانمنش، مدیر دفتر همکاری های علمی بینالمللی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان در این خصوص اظهار داشت: این همکاریها در راستای ارتقای روابط علمی و تبادل استادان، پژوهشگران، دانشجویان و همچنین […]
پیکر مطهر شهید مدافع حرم ابوالفضل اسماعیلی امروز بر دستان مردم شهیدپرور رفسنجان تشییع شد. به گزارش پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ آئین تشییع پیکر مطهر شهید مدافع حرم ابوالفضل اسماعیلی صبح امروز در رفسنجان با حضور مسئولان، اقشار مردم و جمعی از اتباع افغانستانی برگزار شد. نماز بر پیکر مطهر شهید به امامت حجتالاسلام […]
پیکر مطهر شهید مدافع حرم ابوالفضل اسماعیلی امروز سهشنبه ۴ دیماه بر دستان مردم شهیدپرور رفسنجان تشییع شد. به گزارش خانهخشتی، آیین تشییع پیکر مطهر شهید مدافع حرم ابوالفضل اسماعیلی صبح امروز در رفسنجان با حضور مسئولان، اقشار مردم و جمعی از اتباع افغانستانی برگزار شد. نماز بر پیکر مطهر شهید به امامت حجتالاسلام عسکری […]
− = صفر