به گزارش نذیر کرمان؛ «علی اکبر ولایتی» مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل به سوالات یک رسانه انگلیسی درباره حمله رژیم صهیونیستی به ایران و تحولات منطقه پاسخ داد. گزیده گفتوگوی ولایتی با روزنامه فایننشالتایمز به این شرح است: آنچه که رژیم صهیونیستی انجام داد هیاهو برای هیچ بود. تنها مجموعهای که میتواند اشرار […]
به گزارش نذیر کرمان؛ «علی اکبر ولایتی» مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل به سوالات یک رسانه انگلیسی درباره حمله رژیم صهیونیستی به ایران و تحولات منطقه پاسخ داد.
گزیده گفتوگوی ولایتی با روزنامه فایننشالتایمز به این شرح است:
آنچه که رژیم صهیونیستی انجام داد هیاهو برای هیچ بود. تنها مجموعهای که میتواند اشرار صهیونیستی را سر جای خود بنشانند، مجموعه مقاومت است. ما در تاریخ شروعکننده هیچ جنگی نبودهایم ولی با هر تجاوز به گونهای قاطعانه برخورد میکنیم. ما باوری به حسن نیت آمریکا برای کاهش تنش نداریم. تجربه طولانی و تلخ ایران نشان میدهد به آمریکاییها هیچ اطمینانی نیست. آنچه بایدن به آرامی میگوید، ترامپ فریاد میزند. مشروح این گفتوگو را میخوانید:
سوال: نظر شما در مورد اقدام اسرائیل در حمله به اماکن نظامی ایران چیست؟
جواب: در ابتدا لازم میدانم از همه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به ویژه ارتش و سپاه که این چنین شجاعانه در مقابل متجاوزین ایستادند، تشکر کنم.
آنچه که رژیم صهیونیستی انجام داد هیاهو برای هیچ بود. ایران کشوری است که بیشترین ماندگاری در تاریخ را دارد و مدافعین این کشور خود ملت عزیز ایران هستند. اثرات گستاخی را که صهیونیستها کردند را اگر بخواهیم در بین مردم ببینیم، کافی است به همه شهرها و روستاها سر بزنید و از مردم بپرسید. رژیم صهیونیستی با این کار، ابهت خود را زیر سوال برد و حتی مورد شماتت حامیان خود قرار گرفت.
از منظر ناظران، این اقدام در مقابل ایران تنها کشوری در جهان که توانست گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را در هم بشکند، حقیقتا کممایه بود.
سوال: ایران چقدر نگران کشیدهشدن به یک درگیری منطقهای گسترده با اسرائیل است؟
جواب: رژیم صهیونیستی کوچکتر از آن است که با ایران که یک قدرت منطقهای و بینالمللی است درگیر شود ولی به عنوان یک آتشبیار معرکه میتواند خاورمیانه را که حساسترین منطقه جهان است به آتش بکشد و جرقهای به انبار باروت منطقه بزند و ایران کشوری است که میتواند خود و دوستانش را از این آتشافروزی دور نگه دارد و تنها مجموعهای که میتواند این اشرار صهیونیستی منطقه را سر جای خود بنشانند، مجموعه مقاومت است.
رژیم صهیونیستی کوچکتر از آن است که با ایران که یک قدرت منطقهای و بینالمللی است درگیر شود ولی به عنوان یک آتشبیار معرکه میتواند خاورمیانه را که حساسترین منطقه جهان است به آتش بکشد و جرقهای به انبار باروت منطقه بزند.ایران کشوری است که میتواند خود و دوستانش را از این آتشافروزی دور نگه دارد و تنها مجموعهای که میتواند این اشرار صهیونیستی منطقه را سر جای خود بنشانند، مجموعه مقاومت است.
ما در تاریخ شروعکننده هیچ جنگی نبودهایم و جنگ تحمیلی نمونه بارز و مصداق عینی این موضوع است ولی با هر تجاوز به گونهای قاطعانه برخورد میکنیم که متجاوز را پشیمان کند.
سوال: آمریکا پیشنهادی برای کاهش تنش به ایران داده است؟
جواب: آمریکا در چند میدان ایفای نقش میکند؛ یکی اینکه رژیم صهیونیستی را تا دندان مسلح میکند و در مجامع بینالمللی از آنها حمایت کرده و هیچ اقدام جدی در جهت جلوگیری از جنایات این رژیم کودککش انجام نمیدهد. از سوی دیگر مامورین رسمی آنها همان که مطلوب اسرائیل باشد را بیان میکنند و بعد افراد کنار رفته و بازنشسته و دلالها و لابیگران منطقه ای را فعال میکنند و مدعی هستند که میخواهند جلوی افزایش تنش را بگیرند و ما باوری به حسن نیت آمریکا نداریم، لذا حمایت مستقیم و بی چون و چرا از اسرائیل از سویی و دعوت به آرامش توسط دلالان آنها از سوی دیگر دو روی یک سکه هستند.
سوال: آیا ایران مایل به از سرگیری مذاکرات با آمریکا در مورد کاهش تنشهای منطقهای و بحران هستهای است؟
جواب: کانالهای ارتباطی همیشه وجود داشته ولی آمریکا نشان داده که تمایلی به کاهش تنش ندارد.
تجربه طولانی و تلخی که ایران در مورد مذاکره با آمریکا داشته نشان میدهد که به آنها هیچ اطمینانی نیست. بارزترین این تجربه مربوط به برجام میباشد که دولت اوباما همواره مستقیم و غیرمستقیم از آن حمایت میکرد ولی در زمان رئیسجمهور بعدی یعنی ترامپ به کلی منکر تفاهمات شد و این سابقه تلخ در روابط ایران و آمریکا وجود دارد.
یک زمانی مرحوم دکتر مصدق در جهت جلب حمایت آمریکا به واشنگتن سفر کرد و با «هنری ترومن» رئیسجمهور وقت آمریکا و «دی آچسن» وزیر خارجه دیدار کرد و از آنها قول گرفت که در ملی شدن صنعت نفت از ایران حمایت کنند.
بعد از روی کار آمدن «دوایت آیزنهاور» از حزب جمهوریخواه قول و قرارهای انجام شده بین دولت ملی ایران و آمریکا را زیر پا گذاشت و با انگلیس دست به یکی کردند و طرح آژاکس را برای براندازی دکتر مصدق طراحی کردند و در راس این مجموعه آمریکایی-انگلیسی «کرمیت روزولت» (نوه روزولت) بود و محمد رضا پهلوی را به سلطنت برگرداند و تمام تلاش های ایران در جهت ملی شدن صنعت نفت را بر باد داد.
چند ماه بعد از سقوط مصدق کنسرسیومی را تشکیل دادند که ۴۰ درصد منافع نفت ایران متعلق به آمریکا و ۴۰ درصد به نفع انگلیس و ۲۰ درصد هم بین فرانسه و هلند و ایتالیا تقسیم میشد.
از طرف آمریکا در کنسرسیون شخصی به نام «هوارد پیج» نماینده شرکت نفتی استاندارد اویل نیوجرسی بود و از طرف ایران دکتر «علی امینی» که دست پرورده آمریکا بود نماینده شد و تا انقلاب اسلامی به همین ترتیب نفت ایران غارت میشد.
لذا هیچگاه بهرغم فرصتهای مختلف در مقاطع گوناگون، حسن عمل و وفای به تعهدات نداشتهاند.
سوال: نتایج انتخابات آمریکا چه تاثیری بر سیاست منطقهای و هستهای ایران و چشمانداز ازسرگیری مذاکرات هستهای خواهد داشت؟
جواب: در این مورد باید بگویم که «آنچه که آقای بایدن به آرامی میگوید آقای ترامپ فریاد میزند». ما هر ۲ تجربه را در مورد ارتباط با آمریکا داریم و به هیچوجه سابقه خوبی از مذاکره با آمریکاییها نداریم.
انتهای پیام
منبع: نذیر کرمان ? اسرائیل کوچکتر از آن است که با یک قدرت بینالمللی همچون ایران درگیر شود
رییس مجلس شورای اسلامی گفت که یک لحظه بعد از «حاج قاسم» بدون دلتنگی و حسرت و غم نگذشته است و این داغ تا ابد سردشدنی نیست. نذیر کرمان، محمدباقر قالیباف با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی نوشت: «ای بزرگترین داغ بر […]
رئیس جمهور شهید سلیمانی را الگویی همیشگی برای ملت ایران توصیف کرد و گفت: امروز ادامه راه شهید سلیمانی در درون کشور ایجاد همبستگی، ایجاد الگوهای الهام بخش برای منطقه و جهان است. فیلم/ پزشکیان: ادامه راه شهید سلیمانی در ایجاد همبستگی است منبع: مشرق ? فیلم/ پزشکیان: ادامه راه شهید سلیمانی در ایجاد همبستگی […]
نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز بسیاری از جوانان جهان اسلام به شهید سلیمانی اقتدا میکنند و تلاش دارند اسلام را حفظ کنند. حجتالاسلام والمسلمین احمد شیخبهایی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ با اشاره به پنجمین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: آنچه که […]
روزنامه اعتماد نوشت: چگونگی نمایش فیلمهای اجتماعی و جفایی که زمان اکران به این فیلمها میشود مشکلی دیرپا در سینمای ایران است و همواره از سوی سازندگان فیلمهای اجتماعی این گلایه مطرح بوده که سینماداران به فیلمهایشان سانس خوب نمیدهند، تعداد سالنهای نمایش فیلمشان کم است و از سانسهای فیلمشان به فیلمهای کمدی داده میشود. […]
× =