فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد از ظرفیت منابع آب کشور در حوزۀ کشاورزی هزینه میشود،گفت:«شدت مصرف آب بخش کشاورزی در استان کرمان بیشتر است و حدود ۹۴ درصد از کل منابع استحصالی ۶ میلیارد مترمکعبی استان در حوزۀ کشاورزی هزینه میشود». محمدرضا پورابراهیمی افزود:«این […]
فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد از ظرفیت منابع آب کشور در حوزۀ کشاورزی هزینه میشود،گفت:«شدت مصرف آب بخش کشاورزی در استان کرمان بیشتر است و حدود ۹۴ درصد از کل منابع استحصالی ۶ میلیارد مترمکعبی استان در حوزۀ کشاورزی هزینه میشود».
محمدرضا پورابراهیمی افزود:«این آمار در شرایطی است که میزان بازگشت آب به چرخۀ استان کرمان کمتر از پنج میلیارد مترمکعب است و سالانه بیش از یک میلیارد بیلان منفی آب داریم و استمرار این روند علاوه بر کمآبی به تدریج باعث فرونشست گستردۀ زمین خواهد شد».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی یادآور شد:«در برخی جاها استخراج آب به واسطۀ ایسی (میزان هدایت الکتریکی آب) کار را به جایی رسانده که حتی استفاده از آن برای کشاورزی منتفی است و این وضعیت بحرانی و استمرار آن،برای آیندگان چالش جدی ایجاد خواهد کرد».
وی بیان کرد:«اقدامات مدیریت مصرف آب عمدتا در راستای مصارف بخش صنعت است که این بخش طی سالهای اخیر توسعۀ خوبی پیدا کرده و کارهای خوبی در این حوزه ایجاد شده است».
پورابراهیمی گفت:«آب شرب حدود چهار درصد و صنعت کمتر از سه درصد مصرف استان کرمان را به خود اختصاص داده که در مجموع حدود هفت درصد میشود اما همۀ تمرکز ما باید در بخش کشاورزی باشد و برای آن فکر کنیم».
وی ادامه داد:«اگر به میزان ۱۰ درصد مدیریت مصرف آب را در کشاورزی داشته باشیم،پنج برابر انتقال آب خلیجفارس میتوانیم اثربخشی داشته باشیم».
پورابراهیمی بیان کرد:«آب شرب وابسته به امنیت،جمعیت و سکونت است و اگر مردم آب نداشته باشند کوچ میکنند و آب حوزۀ صنعت نیز به علت کم بودن توجیه دارد».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس یادآور شد:«بهای تمامشدۀ هر مترمکعب آب خلیجفارس بالای یک دلار است که استفاده از آن برای کشاورزی مقرون بهصرفه نیست».
به گزارش فردایکرمان به نقل از نذیر کرمان کرمان،پورابراهیمی در رویداد مدیریت منابع آب و پسابهای صنعتی با اشاره به لزوم توجه به امنیت غذایی،خودکفایی و تجدید نظر در مدیریت مصرف آب حوزۀ کشاورزی گفت:«بیش از ۸۰ درصد زمینهای کشاورزی در استان کرمان آبیاری غرقابی دارند و براساس آمار،یکسوم از آبیاری غرقابی،پرت (هدررفت) مطلق است».
وی یادآور شد:«تنها راه برونرفت از وضعیت فعلی،ایجاد بازار محلی آب در کشور است که اگر راهاندازی شود،صرفۀ اقتصادی در تخصیص بهینۀ منابع شکل میگیرد و آب به سودآورترین فعالیتها تعلق میگیرد».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود:«این بازار معادلۀ استفاده از منابع آبی را تغییر میدهد و تلاش میکنیم امسال احکامی در این حوزه داشته باشیم. روند گرمای زمین نگرانکننده است اما مسیر حرکت دنیا همین است و تلاش میکنیم اقتصاد آب را بهعنوان اولویت اصلی در برنامۀ هفتم قرار دهیم».
وی خاطرنشان کرد:«قانون آبیاری زمین بایر،جابعجایی منابع آب و بازار آب را در مجلس شورای اسلامی دنبال میکنیم و تلاش داریم که این احکام مدیریت آب را در سند برنامۀ هفتم توسعۀ پنج ساله قرار دهیم. همچنین پیشنهادات اجرایی اندیشکده آب را از طریق کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامۀ هفتم توسعه قرار خواهیم داد». /پ
استفاده از آب خلیجفارس برای کشاورزی مقرون بهصرفه نیست
منبع:خبر کرمان ?
:اخبار استان کرمان – اقتصادی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع روغن نباتی ایران از کاهش ۳۲ درصدی واردات روغن خام به کشور خبر داد و خواستار اقدامات فوری دستگاههای مسئول از جمله وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه شد. نذیر کرمان، محمد مختاریانی روز جمعه با بیان اینکه تا پایان آذرماه امسال ۵۲۰ هزار تن کاهش واردات روغن نباتی داشتیم، […]
طبق آمار و اطلاعات رسمی، بیش از ۷۰ درصد گاز کشور در نیمه شمال کشور که سردتر و صنعتیتر است مصرف میشود. نذیر کرمان، استانهای تهران و البرز بهتنهایی ۳۰ درصد مصرف گاز خانگی کشور را به خود اختصاص دادهاند. ۵ استان پرمصرف گاز به ترتیب استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و مازندران […]
بنابر اعلام سازمان بورس، بورسهای تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی، فردا شنبه، ۲۲ دی فعال هستند. نذیر کرمان، بورسهای تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی، فردا شنبه، ۲۲ دی فعال هستند. فعالیت ساتنا و پایا مشابه روزهای عادی بوده و شعب کشیک بانکها فعالند. شنبه ۲۲ دی بورسها […]
هیات واگذاری در جلسه اخیر خود، قیمت پایه ۵ درصد از سهام شرکت آلومینای ایران را برای عرضه اولیه در بورس مصوب کرد. نذیر کرمان، از سازمان خصوصیسازی، هیأت واگذاری در جلسه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ با قیمت پایه و شرایط واگذاری سه مورد از بنگاههای مشمول واگذاری موافقت نمود. در این جلسه قیمت پایه […]
+ 7 = نُه