امروزه دو روش برای تولید انواع روغنهای گیاهی وجود دارد که باعث تفاوت آنها شده است، یکی روش شیمیایی که روغن را در کارخانجات استخراج میکنند و دومی روش پرس سرد که برخی مغازههای روغن گیری از آن استفاده میکنند؛ اما هنگام خرید این روغن ها، باید به نکاتی در خصوص نوع روغن و روش […]
به گزارش نذیر کرمان؛ دکتر قدسیه علیزاده دکترای علوم و صنایع غذایی در این باره گفت: جدیدا روشی به عنوان پرس سرد باب شده است که آن هم در سطح عرضه با فشردن دانه یا میوه گیاهی، روغن آن جدا و استخراج میشود و پسماندی دارد که به بیرون هدایت میشود.
وی با اشاره به مغازههایی که در سطح شهر روغن را به روش پرس سرد تولید میکنند، گفت: اگر از این مغازهها روغن تهیه میکنید حتما باید در ظروف مناسب با درب کاملا بسته ارائه شود و ماده اولیه آن سالم و درست باشد و از محلی تهیه شود که اطمینان داشته باشید کنترلهای لازم برای آن انجام میشود.
وی بیان کرد: روغنی که در این مغازهها از قبل تهیه شده است، باید زمان تولید، مواد اولیه و ظرف ارائه آن تایید شده باشد.
علیزاده تاکید کرد: روغن ماده غذایی است که استاندارد اجباری دارد، زیرا جزو مواد غذایی است که زود فاسد میشود و با قرار گرفتن در معرض نور، هوا و حرارت اکسید میشود.
وی افزود: برای همین گفته میشود روغن باید در شرایط مناسب تولید و بسته بندی شود و باید حتما در ظروف مناسب بسته بندی و عرضه شود.
وی ظرف ارائه روغن را با اهمیت دانست و گفت: برای روغنهای خام حداکثر ظروفی که پیشنهاد میشود یک لیتر است، زیرا این روغن ماندگاری پایینی دارد و باید وزن آن کم باشد که سریع استفاده شود.
علیزاده افزود: هرچه ظرف بزرگترباشد، باز و بسته کردن آن باعث میشود هوا و نور به آن برسد و فاسد شود.
وی در خصوص روغنهای تولید کارخانجات گفت: در مورد روغنهایی که در کارخانجات بزرگ تصفیه و پالایش میشوند، یک فرآیند شیمیایی اتفاق میافتد و میزان روغن بیشتری بدست میآید و به همین نسبت به سایر روغنها قیمت پایین تری دارد.
دکتر علیزاده توصیه کرد: سعی کنید روغن خامی که از وزارت بهداشت پروانه کسب کرده اند را تهیه کنید.
رئیس اداره نظارت بر فرآوردههای غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، افزود: یکی از کارهای وزارت بهداشت برای انتخاب آگاهانه مصرف کننده این است که روی برچسب همه روغنها ترکیبات آن و اینکه مناسب برای چه کارهایی است، ذکر شده است.
وی بیان کرد: همچنین نشانگر رنگی تغذیهای روی همه روغنها وجود دارد که اعلام میکند میزان خود روغن و اسیدهای چرب ترانس آن چقدر است.
وی در تعریف ترانس موجود در روغنها گفت: ترانس اسید چربی است که در فرآیند تولید میشود و مضر است و باید به سطحی برسیم که مقدار آن به شدت کاهش پیدا کند و استاندارد بین المللی این است که به سمت این برویم که روغن ها، اسیدهای چرب ترانس پایین تری داشته باشند.
انتهای پیام
منبع: بــرنا ? آنچه باید هنگام خرید روغنهای گیاهی خوراکی بدانیم
این مطلب بدون برچسب می باشد.
گروه صنعتی پویان از آیین حمل مشعل المپیاد ورزشی بانوان کارگر کشور میزبانی خواهد کرد. به گزارش نذیر کرمان؛ هفتمین دوره المپیاد ورزشی بانوان کارگر کشور مصادف با ایام ولادت باسعادت حضرت فاطمه (س) و روز زن در ۷ رشته ورزشی از ۲۷ لغایت ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ در بندرانزلی برگزار میشود. این مشعل پیش […]
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اظهار داشت: هفت واحد صنفی مشاور املاک فعال در سطح شهرستان کرمان به علت عدم اتصال به سامانه کاتب پلمب شدند. به گزارش نذیر کرمان؛ سید مهدی قویدل اظهار داشت: در اجرای طرح نظارتی و با هدف ساماندهی مشاورین املاک، تیم مشترک با حضور […]
استاندار کرمان، هنر را زبانی برای نقد و بیان دغدغهها دانست و گفت: با زبان هنر برای بیان مشکلات مردم و ایجاد پیوند میان مردم و مسئولان بهره بگیریم. به گزارش نذیر کرمان؛ محمدعلی طالبی در اختتامیه سی و ششمین جشنواره تئاتر استان کرمان در محل تالار خیام دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اظهار داشت: برگزاری […]
شهردار کرمان در مورد طولانی شدن اجرای پروژه فاضلاب شهر گفت: پروژه فاضلاب مربوط به شرکت آب و فاضلاب بوده و یک موضوع استانی است و به شهرداری ارتباطی ندارد. به گزارش نذیر کرمان؛ محسن تویسرکانی در نشست عمومی شورای شهر کرمان افزود: شورا باید از شرکت آب و فاضلاب مطالبه کند که توضیح دهند […]
× =