تولیدکننده و پرورشدهنده کاکتوس اپونتیا در کرمان از اخذ مجوزهای لازم جهت تولید آردی غنی برای تهیه انواع کیکها از کاکتوس خبر داد.
مریمش احمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» به پرورش کاکتوس در کرمان و خواص بیشمار آن اشاره کرد و افزود: پنج سال است که در این عرصه فعالیت دارم و بر روی گونه کاکتوس اپونتیا فیکوس ایندیکا کارهای تحقیقاتی بسیاری انجام دادهام. وی حتی کرمان را مستعدترین استان برای پرورش این نوع کاکتوس عنوان کرد و گفت: کرمان دو کویر بزرگ را در دل خود دارد که میتواند محیطی برای کشت محصولی باشد که هیچ دورریزی ندارد. کارشناس ارشد گیاهان دارویی به برخی از خواص و کاربردهای این نوع از کاکتوس اشاره و تاکید کرد: میوه کاکتوس ایندیکا میتواند به عنوان یک آبمیوه طبیعی مورد استفاده قرار گیرد. احمدی افزود: نه تنها میتوان آن را داخل آبمیوهگیری انداخته و مانند آبمیوه طبیعی از آن استفاده کرد بلکه حتی از میوه آن نیز میشود ربی متفاوت ساخت و در غذا استفاده کرد و حتی از این کاکتوس میتوان مربا و مارمالاد تولید کرد یا همچون یک ماده غنی در داخل انواع غذاها ریخت و بهره برد. وی ادامه داد: میوه کاکتوس اپونتیا دارای ویتامینهایی همچون B ،A ،C ،E ،K است و حتی میزان کلسیماش در یک پد (برگ) با هشت لیوان شیر برابری میکند، با توجه به اینکه فیبرش بالاست و غذا را بهتر هضم میکند و حتی برای کسایی که دنبال لاغری در دنیا هستند، از کاکتوس استفاده میکنند. تولیدکننده و پرورشدهنده کاکتوس در کرمان تاکید کرد: حتی از الیافی که داخل بدنه پد (برگ) این نوع کاکتوس وجود دارد، نخ جراحی تولید شده که بسیاری از مشکلات پزشکی را حل کرده و خودش هم جاذب است و به راحتی با بدن سازگار میشود. احمدی افزود: پد (برگ) کاکتوس را بعد از خارزدایی، خشک کرده و بعد از اینکه آسیاب شد، مانند آرد است با خواصی غنیتر از آرد گندم، نتایج تحقیقات ما منجر به اخذ مجوزهای لازم برای تولید آرد توسط یک شرکت در استان تهران شده است و آرد کاکتوس تولیدی این شرکت را ما نیز برای استفاده در انواع نانها، کیک و کلوچهها برای نمونه تولید کردهایم، اما خوب در کرمان هنوز این موضوع جانیافتاده و حمایتی صورت نمیگیرد. وی ادامه داد: حتی پودر خشک شده کاکتوس اپونتیا میتواند به عنوان چاشنی در ماست، سالاد و سس باشد و یا حتی در تهیه انواع کتلتها هم مورد استفاده قرار گیرد. کارشناس ارشد گیاهان دارویی در استان کرمان افزود: با توجه به اینکه این محصول هنوز مورد توجه نبوده است، عملاً توجیه اقتصادی برای تولید انبوه آرد نداریم اما اگر بر پرورش و معرفی این نوع کاکتوس وقت بگذاریم، میتوانیم روی بحث آرد یا صنایع تبدیلی آن کار کرد و شاهد رشد اشتغالزایی در این بخش بود. احمدی تاکید کرد: متأسفانه الان در کشور فقط سطحهای خیلی پایینی از کشت این گیاه وجود دارد بنابراین زمانی میتوان از فرآوریاش سخن به میان آورد که در سطوح بسیار بالا آن را کشت کرده باشیم و همه از خواص آن بهره برده باشند. وی خاطرنشان کرد: امیدواریم روزی برسد که کشتهای میلیون هکتاری در ایران رونق بگیرد و از ضایعات کارخانههای فرآوری این گیاه برای تولید برق و چرم گیاهی مثل اکثر کشورهایی که حجم تولیدی بالایی دارند، استفاده کرد. انتهای خبر/ طهماسبی